Поруке: 2,160
Теме: 21
Придружен: Aug 2013
Углед:
342
1942 - Јосиф Висарионович Џугашвили
Поруке: 563
Теме: 1
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
Мислим да је ово поред нашег славног чиче Чан Каи Шек, човек чији је отпор комунизму доживео сличну судбину.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(Последња измена: 26-09-2017, 09:04 PM од
Felix.)
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Господине Самарџићу, ко је убио британског мајора Атертона 1942. ? Хвала унапред.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(27-09-2017, 04:58 PM)Ултрадесничар Пише: Господине Самарџићу, ко је убио британског мајора Атертона 1942. ? Хвала унапред.
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-ubist...a-atertona
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,536
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,073
Милославе, можда сам те ово већ питао, али није згорег поновити.
У оној првој верзији хватања Чиче, има онај део где Калабић упознаје Чичу са прерушеним ознашима, и представља их , отприлике, речима:" Не брини, Чича, ово су проверени људи."
Објасни колико овакав измишљени догађај погрешно представља Дражу, његову меморију, познавање готово целог српског народа, начин комуникације са Калабићем и слично.
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Мислим да је ово поред нашег славног чиче Чан Каи Шек, човек чији је отпор комунизму доживео сличну судбину.
Да и опет са помешаности Енглеза......
Једна фаза светска историја што пролази без било које прегледе је дешавање на почетком 20тог века.
У Србији си имао убиства Обреновићи и пуч, са једној западној спонзурисане групе.
Слично у Царској Русији са КОМУНИСТИЧКА револуција од 1905
У Кини то је било 1911......
А сви су повезани због енглеске интерест у целој регији.......као онда.....као данас!
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(27-09-2017, 11:58 PM)Бенито Пише: Милославе, можда сам те ово већ питао, али није згорег поновити.
У оној првој верзији хватања Чиче, има онај део где Калабић упознаје Чичу са прерушеним ознашима, и представља их , отприлике, речима:" Не брини, Чича, ово су проверени људи."
Објасни колико овакав измишљени догађај погрешно представља Дражу, његову меморију, познавање готово целог српског народа, начин комуникације са Калабићем и слично.
Сети се како је Дража, на суђењу, сликовито описао догађај који се десио у Планиници 41. У детаље је знао како је био одевен, препознао девојку-партизанку (Ружа Главоњић, сестричина његовог пријатеља, ако се не варам) и успешно оборио њено лажно сведочење. Додуше, Дража је био доста тешког здравственог стања приликом заробљавања али и поред тога ова прича не пије воду.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Господине Самарџићу, верујем да сте прочитали књигу Мајкла Лиза "Силовање Србије" па можете ли ме написати да ли су његов тврдње о активним комунистима у британским обавештајним службама истинте ?
Хвала унапред.
(29-09-2017, 11:42 AM)posmatrač Пише: (28-09-2017, 06:12 PM)Милослав Самарџић Пише: (27-09-2017, 11:58 PM)Бенито Пише: Милославе, можда сам те ово већ питао, али није згорег поновити.
О овоме може да се напише цела књига.
И написао сам их неколико.
Као прво, Дража је лично знао све људе из Калабићевог окружења, са вишим и нижим чиновима, па и редове. Искључена је могућност да се у тако кратком року они замене другим људима. Просто, нису имали одакле да се створе ти други у том року. А камоли још и да се ''провере''. То се није ни десило, ни у једном случају, сви команданти си после маја 1945. били са својим старим људством.
Да не пишем сада нову књигу овде. 
Ова прича је могла да прође само у вријеме вербалног деликта, кад нико није смијо да је изложи стручној критици.
Нити Дража, нити удбаши нису били толико наивни.
Очигледно да је ово измишљено касније са неким политичким циљем.
Само што комунисти у вријеме пласирања ове приче нису могли ни да наслуте да ће већ 1990. доћи до вишестраначија и слободе говора! Те да ће неки људи ове тврдње изложити научној критици.
Taчно. Међутим, ђен. Михаиловић доспео у руке ОЗНЕ а његови пратиоци почивају крај села Дражевина.
"Дража није био наиван" али је био стар и уморан и остављен од свих у планинама Босне.
"ОЗНА није била наивна" али сазнање да је ђен. Михаиловић није напустио земљу и Титова наредба знак је био да се мора брзо деловати.