Поруке: 5,823
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,522
Да, тако каже Мустафа. Мустафа каже да се и даље бори за уједињење, док се Кројач бави смрћу.
Мустафа каже да би га Апис разумео (то се односи ваљда на комунистичку делатност), али не би имао разумевања за оно што Кројач ради. Ово само парафразирам.
У сцени са Мустафом и Кројачем, виде се слике Аписа и Танкосића.
И онда '41. године, у четнике иду пијанци, изелице, криминалци, подмитљивци, а у комунисте иду Аписови и Танкосићеви ученици
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Да не постављам на квизу, не знам колико је тачно.
На које име је био издат падош Мустафи Голубићу пре него што је убијен?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,504
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,044
Вероватно исто као неко од ових његових сабораца- четника из времена балканских и Првог светског рата.
Углед:
459
(27-11-2017, 08:17 PM)Вукашин Петковић Пише: (27-11-2017, 05:53 PM)Перун Пише: Да не постављам на квизу, не знам колико је тачно.
На које име је био издат падош Мустафи Голубићу пре него што је убијен?
Лука Ђерић?
Браво. То ми је рекао један човек па сам хтео проверити. Који је извор ако није тајна?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 2,160
Теме: 21
Придружен: Aug 2013
Углед:
342
Диклић то помиње у оном свом серијалу Сто сенки над Београдом.
Поруке: 3,307
Теме: 9
Придружен: Jan 2017
Углед:
636
Ужичанине,знаш ли ко jе цинкарио Мустафу швабама и како је дошло до тога ?
Углед:
459
(27-11-2017, 10:22 PM)ЈВуО-КГ Пише: Ужичанине,знаш ли ко jе цинкарио Мустафу швабама и како је дошло до тога ?
Слуге инг. Бабића.
Прича се да су то били Ђилас и Стево Крајачић али ја више сумњам на Ђиласа. Све је то преговарано у Рибникаревој вили.
Али прослетли ме ако знаш више детаља.
Углед:
459
Убијен је месец дана након уласка СССР у рат са Нем.