Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Б(ул)ајић и Бијела - други том

(26-11-2017, 10:32 PM)Перун Пише:  То си добро запазио. Чим су му поменули име значи да ће бити откривено и његово презиме.

Зна ли неко каква је судбина Милана Милошевића?

А откуд знате да Миша Живановић није Милан?Баја
И немојте да се нервирате око тога, ни аутор серије не зна ко је Кројач.
Али је важно да је драо живе људе.
Одговори

Аутори, кроз лик Мустафе, кажу да су комунисти настављачи старе четничке традиције и посебно акције за уједињење. Smile
Док су остали четници постали нарко дилери.
Одговори

Да, тако каже Мустафа. Мустафа каже да се и даље бори за уједињење, док се Кројач бави смрћу.

Мустафа каже да би га Апис разумео (то се односи ваљда на комунистичку делатност), али не би имао разумевања за оно што Кројач ради. Ово само парафразирам.

У сцени са Мустафом и Кројачем, виде се слике Аписа и Танкосића.

И онда '41. године, у четнике иду пијанци, изелице, криминалци, подмитљивци, а у комунисте иду Аписови и Танкосићеви ученици
Одговори

Ма Голубић се сада бори, да се пролетери уједине. Smile
Одговори

Да не постављам на квизу, не знам колико је тачно.

На које име је био издат падош Мустафи Голубићу пре него што је убијен?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Вероватно исто као неко од ових његових сабораца- четника из времена балканских и Првог светског рата.
Одговори

Јел' оно Мустафа рече синоћ Кројачу,парафразирам "Шта би нам Танкосић рекао да нас види? Одсекао би нам по уво". Кез

Нема у серији Смаје Феровића.Баш чудно да не покажу, с обзиром да се радња приче одвија 1928. године, како Смајо упуцава неког сома у Скопљу зато што му је псовао матер српску. Да ли Стојиљковић није чуо за Смају или му се није уклапао у концепцију сценарија. Smile

Портали и Јатаган мала-брука. Rolleyes
Одговори

(27-11-2017, 05:53 PM)Перун Пише:  Да не постављам на квизу, не знам колико је тачно.

Лука Ђерић?
Одговори

(27-11-2017, 08:17 PM)Вукашин Петковић Пише:  
(27-11-2017, 05:53 PM)Перун Пише:  Да не постављам на квизу, не знам колико је тачно.

Лука Ђерић?

Браво. То ми је рекао један човек па сам хтео проверити. Који је извор ако није тајна?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Диклић то помиње у оном свом серијалу Сто сенки над Београдом.
Одговори

Ужичанине,знаш ли ко jе цинкарио Мустафу швабама и како је дошло до тога ?
Одговори

(27-11-2017, 10:22 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Ужичанине,знаш ли ко jе цинкарио Мустафу швабама и како је дошло до тога ?

Слуге инг. Бабића. Smile

Прича се да су то били Ђилас и Стево Крајачић али ја више сумњам на Ђиласа. Све је то преговарано у Рибникаревој вили.

Али прослетли ме ако знаш више детаља.

Одговори

(27-11-2017, 10:27 PM)Перун Пише:  Слуге инг. Бабића. Smile

Прича се да су то били Ђилас и [b]Стево Крајачић[/b] али ја више сумњам на Ђиласа. Све је то преговарано у Рибникаревој вили.

Али прослетли ме ако знаш више детаља.

Већина оних који су се бавили тиме сложиће се да је то тај подносилац анонимне пријаве. Smile Није Ђилас. За Крајачића ни дан данас не могу да утврде колико је и са којим све белосветским службама имао линкове. Један од, ако не и највећи,србомрзац међу комунистима. Својој пропасти допринео је и сам Голубић јер је (ово историчари тврде генерално) нешто рекао Родољубу Чолаковићу а овај то пренео Титу и Крајачићу. Све је то тачно. Само није поента у томе да Мустафа није требао то да каже Чолаковићу него није требао да му се јавља уопште.Имао је своју мрежу у земљи и ови браваристи му нису требали у близини.

Надам се да ова серија од Мустафе неће направити неког непријатеља Срба јер би то било неправедно. Мустафа је био велики Србин и погинуо је у Србији пре него што је СССР ушао у рат са Хитлером. Казаће неко да је био совјетски официр,био је, али био је и српски четник и припадник српске војске мало пре тога.
Одговори

Убијен је месец дана након уласка СССР у рат са Нем.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним