Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Б(ул)ајић и Бијела - други том

Ево ко није видео Јатаган малу: Smile

Одговори

Бјела је изјавио да га сви " вуку за рукав". Добио је три понуде: РТС, ТОП и ХБО.
И опет се јави стари проблем:" Нумем д одаберем."
Не знам да ли смо сви ми свесни какве последице има ово умствовање Бјелогрлића на нашу иначе руинирану културу.
Одговори

Б(ул)ајић трећи том, овог пута у сарадњи са Жељком Митровићем. Кидање
Одговори

Сенке над Београдом

http://www.dragas.biz/senke-nad-beogradom/
Одговори

ВМРО и комунисти на истом задатку...
[Слика: image.jpg]
[Слика: image.jpg]
Одговори

(24-12-2017, 11:06 PM)Бенито Пише:  Шта је свима вама најјачи утисак после гледања ове серије?
Али, немојте да се расплињујете- само један утисак.

Добра серија за наше услове и за оне који познају догађаје и личности који се у њој приказују. Такви серију могу посматрати као криминалистичку по угледу на нове америчке и британске серије сличног типа.

Опасна, понављам опасна, за оне који оно што је у њој приказано узимаји ,,здраво за готово". Кроз нашу богату историју већ смо прошли кроз сличну фазу. Заправо, још нисмо изашли из ње. Тако, већина наших суграђана о ДСР зна оно што је видела на филму.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

А шта ти значи " за наше услове"?
Одговори

(28-12-2017, 12:52 AM)Бенито Пише:  А шта ти значи " за наше услове"?

Значи да немамо технологију, финансије, глумце и остало као Амери и Брити.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(28-12-2017, 12:25 AM)Перун Пише:  
(24-12-2017, 11:06 PM)Бенито Пише:  Шта је свима вама најјачи утисак после гледања ове серије?
Али, немојте да се расплињујете- само један утисак.

Добра серија за наше услове и за оне који познају догађаје и личности који се у њој приказују. Такви серију могу посматрати као криминалистичку по угледу на нове америчке и британске серије сличног типа.

Опасна, понављам опасна, за оне који оно што је у њој приказано узимаји ,,здраво за готово". Кроз нашу богату историју већ смо прошли кроз сличну фазу. Заправо, још нисмо изашли из ње. Тако, већина наших суграђана о ДСР зна оно што је видела на филму.

Слажем се са тобом у потпуности,само бих додао да за изглед Београда остаје једна замерка јер је оно благи очај. Smile Што рече Самарџић к'о Крива паланка.Кез Морало је то много боље.

Пратио сам неке критике, од мислећих људи и неких интелектуалаца могу се чути замерке сличне онима које смо ми износили овде док са друге стране код неоквазилиберала упућују се стандардне субноровске критике о некаквој ревизији и будалаштинама.Качио сам ону "критику" са Пешчаника пар страница уназад па могу сви видети.

Занима ме да ли је неко приметио Киру Глигорова пошто га нисте помињали ? Кез
Одговори

(28-12-2017, 08:02 AM)Перун Пише:  
(28-12-2017, 12:52 AM)Бенито Пише:  А шта ти значи " за наше услове"?

Значи да немамо технологију, финансије, глумце и остало као Амери и Брити.

Технологија може да се изнајми, ако не може да се купи.
Аутор вели да је свака епизода коштала око 80000 евра. У том, и не само у том смислу, сличност са серијом Равна Гора је очигледна, јер је и Б(ул)ајић имао сличне цене по епизоди. Иначе, финансирање серије је крајње " нетранспарентно", тј прикривено је.
Бјелогрлић је председник Кинематографске групе или секције при Привредној комори, што је такође симптоматично.
Глумце имамо, са свим могућим врлинама и манама.
Дакле, ако изузмемо серије и филмове, који би ,како то филмаџије зову, обрађивали епоху, тј велике масовне сцене, а то су обично ратне битке, ми имамо довољно добре услове да се позабавимо било ком темом на филму.
Овде је у питању зла намера.
Ви сте млади људи и нормално је да не желите да будете " ван света". А кад човек прочита разне намештене коментаре и " критике серије", као јуче у Бљицу, која је најгора српска новина још од Комуниста, помисли да је блесав ако је против овог памфлета који се назива уметничким делом.
Али , сетите се типова који од својих ставова нису одступали ни милиметар, без обзира на цену, јер су знали да су у праву. Кад дођем у такву сумњу, пусти неки интервју Пеђе Исуса или прочитам неку књигу М. Самарџића и одмах ми се поврати расположење.
Дакле, Бјелогрлић је имао више него довољно услова да направи добру серију. Проблем је, као иначе код комуњара каква је он, што нема знања и поштења
Одговори

Све је то тачно и лепо написано али Бјела није снимао серију која би се свидела теби и мени него ону за коју је плаћен.

Одговори

Smile Е, то је тачно.
Одговори

(28-12-2017, 11:57 AM)Перун Пише:  Све је то тачно и лепо написано али Бјела није снимао серију која би се свидела теби и мени него ону за коју је плаћен.
Па да. Хајмо постати Јевреји, усташе, бугараши и ватиканци, па ће нам серија учинити феноменалном. Речју, постаће култна, нешто као Булајићева "Битка за рањенике", само све из савремене визуре.
А управо та "визура" је кључна у формирању свести народне. Чит'о ја мемоаре "народног хероја" Др. Гојка Николиша. Сведочио да се на Тјентишту након све те комунистичке изгибије зарад рањених другова, није могло прићи од смрада распаднутих људских лешева све до пред зиму, докад су шумске звери и јесење кише "обавиле посао". По њему, остављено 1300 непокретних; дакле најмање толико. Ето, тако су се партизани жртвовали за своје другове, али, Божемој, "народ ово воли да гледа".
Није то ни најгоре. Можда спаса није било. Али, Николиш сведочи о "партизанштини": то је на пример да су здрави партизани отимали храну од рањених и болесних "другова", да су свесни комунистички лекари спавали у топлим колибама и кућама а болесни на носилима на снежној пртини под ведрим небом, да је у најтежим санитетским моментима Главни штаб тражио пет младих медицинских сестара ради стручног прања веша. Локалне сељанке очито нису биле достојне јебавања ГШ.
На крају, пошто му је партизанштина била одвратна, Др Николиш прешао Сутјеску на коњу, а блиску му рођаку с двоје мале деце у наручју однела ледена вода. Јбг, само најодлучнији и без лажног сентимента постају народни хероји.
Бјела сад само обрће ћурак. Пошто неће да буде истином бескомпромисан према комунистима по цену свог херојског живота, бескомпромисно ће изврнути историју између два рата, али на највишим светским плагијаторским стандардима. То, наравно, "народ воли". Па, забога, шта је ту проблематично, сем да се спречи да народ заволи нешто што је друкчије, али истинито и наше?
Одговори

Е, мој Нимбусе, кад погледам колико смо ми мали у односу на наше најбоље претке, а какве јунаке остављамо Србији. Пад наше нације је несагледив, а вероватно је био у праву песник јер су наши ђедови високо полетели. Таман кад помислимо да смо дотакли дно, испостави се да има још да путујемо низбрдо.
Остајем при оном што сам овде написао већ после првих епизода: ништа антисрпскије није снимљено на српском језику.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним