Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

У Италији има око 1000 бораца ђен. Михаиловића који нису прихваћени ни од кога. Наши пријатељи сваког упућују у Еболи близу Напуља. Тај логор је непријатељски заробљенички логор (ђен. Дамјановић, група Ђујића, Јевђевића, Љотића и пољска стража Недића). Све те групе су заробљене већином у Немачкој униформи, са немачким оружјем. Ове групе су биле под командом Шваба све до капитулације.

Јели је Милорад Илић РАДИО ЗА ЕНГЛЕЗА И СОЕ!
?

Још једно питање, јели је та адреса му била канцеларија или кучна адреса?

Ако је кучна адреса онда како један пуковник из Војске Краљевине живи у Мејфер, један од најскупљих делова Лондона.

На ту улицу данас имаш Амбасаде Монако!
Одговори

Не знам, знаш ли ти нешто о њему?
Одговори

(15-01-2019, 05:38 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Јели је Милорад Илић РАДИО ЗА ЕНГЛЕЗА И СОЕ!
?

Јесте.

Званично ангажован 1.1. 1939. године,сарадња наводно окончана 31.12.1946. године.

Да није некоме од вас познато ко је Радован Иванишевић,рођен 9.11. 1907. године. Такође сарадник СОЕ. Занима ме да ли је тај човек из структура некадашње ВКЈ?
Одговори

То ти је четнички војвода.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(15-01-2019, 06:53 PM)Перун Пише:  То ти је четнички војвода.

Нисам знао. А ево сад гуглам и налетим на то да је он давао упутства четницима у западној Босни како и шта да раде. Био под ознаком тајности до 1.1. 2008. године. Smile

То су једина двојица које сам нашао на процурелом или намерном пуштеном списку сарадника или можда отпечаћеном па јавно објављеном.Неке које сам се надао да ћу наћи-нисам.
Одговори

(15-01-2019, 05:17 PM)Милослав Самарџић Пише:  Мислим да јесте писмо ЉУбе Јовановића. Само ми није јасан овај пасус:
''Тај логор је непријатељски заробљенички логор (ђен. Дамјановић, група Ђујића, Јевђевића, Љотића и пољска стража Недића). Све те групе су заробљене већином у Немачкој униформи, са немачким оружјем. Ове групе су биле под командом Шваба све до капитулације.''
Јер нико од њих није био у немачким униформама, нити под немачком командом (сем љотићеваца, али ти љотићевци што су завршили овде, завршили су баш зато што су испали из немачког ланца командовања и зато нису могли са Немцима у Аустрију; била им је пресечена одступница на север).
Да, слажем се. Чини ми се да се то види и на фотографијама као и на оном филу када предају оружје. Могуће да је био дезинформисан.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

[quote='Милослав Самарџић' pid='107816' dateline='1547569410']
Не знам, знаш ли ти нешто о њему?
[/quot

Милорад Илић " Мали Иле ", могао би бити Милорад Илић, предратни Краљев друг, ЈУРАО Штабна чета ОШ 501. Одлично говорио енглески језик и био у Прањанима око евакуације.
Пре доласка комуниста напустио земљу.
Заступник фирме Ревлон у Европи и Сред. Истоку, потом емигрира у САД.
Одговори

За њега сам чуо, али изгледа да је овде реч о пуковнику?
Одговори

Јесте.

Званично ангажован 1.1. 1939. године,сарадња наводно окончана 31.12.1946. године.

Да није некоме од вас познато ко је Радован Иванишевић,рођен 9.11. 1907. године. Такође сарадник СОЕ. Занима ме да ли је тај човек из структура некадашње ВКЈ?

Види бато има више година да ја знам од томе!
Само по писање је очигледно да ниште погледали сву листу, а то је веч урађено одавно!

Ја сам на овај сајт вам рекао да Војска Краљевине је имала тајна одељење ко су сарађивали са енглезама у диверзантним акцијама и то пред рата.

Ја неман појма шта је та служба буквално тамо радила, кад исте те енглези копају стање дестабилизације и то још у 19том веку! Тај сарадња на неким породицама је стара 100 годин ако не више (читај поповић)!
Одговори

(15-01-2019, 10:54 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Ја сам на овај сајт вам рекао да Војска Краљевине је имала тајна одељење ко су сарађивали са енглезама у диверзантним акцијама и то пред рата.

Које одељење војне службе је радило те акције? Ако је то податак од Енглеза,они су велики манипулатори и пласирају по неколико верзија истог догађаја а некад и саме догађаје конструишу.Војна обавештајна служба је доживела низ неких реформи и претумбавања пред ДСР. Створен је М одсек чије ми надлежности нису баш најјасније. Један од њихових прикривених пунктова или база налазио се у Крагујевцу.

Интересантно је да се радници обавештајног сектора М одсека нису међусобно познавали,ако би се срели негде у Француској или Енглеској нису имали појма да су колеге.

Можда би и могла да се ухвати нека паралела око тих заједничких диверзантских акција ,ако их је било, ако се у обзир узме да се сарадња са Британцима интензивирала по доласку пуковника Жарка Поповића на чело Обавештајног одељења Главног ђенералштаба а да је већ претходно на челу овог М одсека био његов рођени брат потпуковник Љубиша Поповић кога је ту пар година пред рат довео Душан Симовић.

Ако знаш неке конкретне акције,напиши.
Одговори

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-soe
Одговори

(15-01-2019, 11:48 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  http://www.pogledi.rs/forum/Thread-soe

Не могу да читам километарске уписе а већина је прекопирана однекле.Мислио сам да знаш неке конкретне акције па да препричаш у пар реченица. Не занима мене конкретно SOE ништа посебно.

Наше војне службе највише су биле ослоњене на Француску,Чешку и Пољску а највише новца из обавештајног буџета трошено је на акције према Италији.Скоро половина буџета.

Наши су до пред сам рат као највећег непријатеља видели Италију док су ови западњаци видели Немачку. Цела наша конфротација са Италијанима је била због Далмације,логично.

Из ове перспективе можемо рећи да смо Далмацију много боље бранили ми него ови повампирени усташоиди данас. Њима данас италијански рибарски бродићи прилазе толико близу колико некад ни ратни нису смели.
Одговори

ЈВуо-Кг
Зашто си ти се буквално утрпао у овом разговор?
Изтриповао си се том М-одсек
Па чак ни податак од Милорад Илић ти није био тачан, а то и сам Милослав знаде, зашто сам му то обавестио још пре неколико година!
Одговори

(16-01-2019, 04:22 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  ЈВуо-Кг
Зашто си ти се буквално утрпао у овом разговор?
Изтриповао си се том М-одсек
Па чак ни податак од Милорад Илић ти није био тачан, а то и сам Милослав знаде, зашто сам му то обавестио још пре неколико година!

Утрпао сам се јер си поставио питање. А Ако Милослав "знаде" што си му постављао питање.

Не брини ништа , нећу ја да ти реплицирам више. И овако не могу да смислим људе који из своје фрустрације покушавају друге да праве мајмунима. Можеш ти да живиш у тој Британији још 300 година, џабе ти је, сваки припадник афричког племена које ретко виђа људе је носилац културе и културе разговара за тебе.

За М одсек ја нисам истриповао ништа. Него ти не знаш ништа о томе.

И још нешто,претерана самоувереност и пренаглашена ароганција одлике су људи са ниским коефицијентом интелигенције.

(15-01-2019, 05:38 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Јели је Милорад Илић РАДИО ЗА ЕНГЛЕЗА И СОЕ!
?

Још једно питање, јели је та адреса му била канцеларија или кучна адреса?

Ако је кучна адреса онда како један пуковник из Војске Краљевине живи у Мејфер, један од најскупљих делова Лондона.

На ту улицу данас имаш Амбасаде Монако!

http://www.academia.edu/2303587/THE_MOST...E_AGENTS_I
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 17 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним