Поруке: 1,148
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
717
[quote='Милослав Самарџић' pid='107816' dateline='1547569410']
Не знам, знаш ли ти нешто о њему?
[/quot
Милорад Илић " Мали Иле ", могао би бити Милорад Илић, предратни Краљев друг, ЈУРАО Штабна чета ОШ 501. Одлично говорио енглески језик и био у Прањанима око евакуације.
Пре доласка комуниста напустио земљу.
Заступник фирме Ревлон у Европи и Сред. Истоку, потом емигрира у САД.
Поруке: 17,041
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,888
За њега сам чуо, али изгледа да је овде реч о пуковнику?
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Јесте.
Званично ангажован 1.1. 1939. године,сарадња наводно окончана 31.12.1946. године.
Да није некоме од вас познато ко је Радован Иванишевић,рођен 9.11. 1907. године. Такође сарадник СОЕ. Занима ме да ли је тај човек из структура некадашње ВКЈ?
Види бато има више година да ја знам од томе!
Само по писање је очигледно да ниште погледали сву листу, а то је веч урађено одавно!
Ја сам на овај сајт вам рекао да Војска Краљевине је имала тајна одељење ко су сарађивали са енглезама у диверзантним акцијама и то пред рата.
Ја неман појма шта је та служба буквално тамо радила, кад исте те енглези копају стање дестабилизације и то још у 19том веку! Тај сарадња на неким породицама је стара 100 годин ако не више (читај поповић)!
Углед:
60
ЈВуо-Кг
Зашто си ти се буквално утрпао у овом разговор?
Изтриповао си се том М-одсек
Па чак ни податак од Милорад Илић ти није био тачан, а то и сам Милослав знаде, зашто сам му то обавестио још пре неколико година!
Углед:
60
Јели је Милорад Илић РАДИО ЗА ЕНГЛЕЗА И СОЕ!
?
Је Реторично питање, је очигледно да сам знао, док из чистог мира сам повезао њега са СОЕ.
Што облашак свим неупознати да се спонтано опамета са својим гугловање!
Нисам знао. А ево сад гуглам и налетим на то да је он давао упутства четницима у западној Босни како и шта да раде. Био под ознаком тајности до 1.1. 2008. године.
Које државе су држали му инфомације под тајности?
Ако је то СФРЈ, СЦГ, Србија, онда она твз СЛУЖБА абсолутно подржава ЕНГЛЕСКУ СЛУЖБУ, и то после су нас бомбардирали!
Ако је енглеска онда ја бих те лично тамо слао, и то СВАКЕ ГОДИНЕ да видим јели било које инфомације нашао!
Које одељење војне службе је радило те акције? Ако је то податак од Енглеза,они су велики манипулатори и пласирају по неколико верзија истог догађаја а некад и саме догађаје конструишу.Војна обавештајна служба је доживела низ неких реформи и претумбавања пред ДСР. Створен је М одсек чије ми надлежности нису баш најјасније. Један од њихових прикривених пунктова или база налазио се у Крагујевцу.
Интересантно је да се радници обавештајног сектора М одсека нису међусобно познавали,ако би се срели негде у Француској или Енглеској нису имали појма да су колеге.
Па така је стање у целој обавештајно војци/СОЕ, зашто можеш бити на истој мисији са сасвим супротних садатке!
Можда би и могла да се ухвати нека паралела око тих заједничких диверзантских акција ,ако их је било, ако се у обзир узме да се сарадња са Британцима интензивирала по доласку пуковника Жарка Поповића на чело Обавештајног одељења Главног ђенералштаба а да је већ претходно на челу овог М одсека био његов рођени брат потпуковник Љубиша Поповић кога је ту пар година пред рат довео Душан Симовић.
Милославе јели сте ви упознати са радом М-одсек, ако ниси, дај нека нам овај мајстор објасни, форум је овде да слуша његова предавање
Изволи ЈвуО-Кг
Не могу да читам километарске уписе а већина је прекопирана однекле.Мислио сам да знаш неке конкретне акције па да препричаш у пар реченица. Не занима мене конкретно SOE ништа посебно.
Копирање текстова је увек референције и потрвда оно што лупаш. Ако је нешто битно она ће се увек и увек читати на Погледи, уместо на било која друга место. Што више си задржан на Погледи његов вредност се повећава, надам се капираш тог елементалног интернерског понашање!
Наше војне службе највише су биле ослоњене на Француску,Чешку и Пољску а највише новца из обавештајног буџета трошено је на акције према Италији.Скоро половина буџета.
Па ја сам на овај форум од кад је почео. Тако сам тотално свестан кад сам најпрви покренио прич од обавештајна димензија рат, и са тим убацио књиге ко се обраћавају томе! Та прич није постојала!
И кад ти свираш од буџете, ја апсолутно знам да лупаш, зашто у сви ових године постојање овај форум нико жив је споменуо Италијанског обавестајна мрежа!
Дај нам ударари са неком научном непристрасном објективног рада, посећен на Италијанског обавештајне мреже!
Поруке: 14,560
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,089
Немојте пуштати овако дуге цитате- НИЈЕ ЧИТЉИВО.
ЈВуО, одакле је овај цитат да је Мика Алас био задужен за шифре у криптографском одељењу војне обавештајне службе?
Питам зато што сам ја то први рекао Милославу, а и иначе је то ретко ко знао, а никако нисам могао да се сетим одакле ми тај податак.
Поруке: 2,084
Теме: 6
Придружен: Jul 2013
Углед:
109
Pisali su i drugi pre Dende o Alasu.
Ali nema se puno pisati, nije uspeo sam da napravi neki pomak, KJ je ušla u rat sa kodovima koji su bili kompromitovani izdajom.
Поруке: 14,560
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,089
Аха, а има ли одакле је покупио тај податак?