Поруке: 17,112
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,911
Јел беше Космајац агент Коминтерне до краја 1930-тих, па кад је ухваћен, прешао је на страну поилиције? Имали смо то негде на форуму.
Поруке: 17,112
Теме: 633
Углед:
1,911
Тако је. Рекох да није Залад.
Значи ови су скроз омашили:
ПОДНЕСАК ДЕТЕКТИВА АНТИКОМУНИСТИЧКЕ БРИГАДЕ УПРАВЕ ГРАДА БЕОГРАДА, ЂОРЂА КОСМАЈЦА НАЧЕЛНИКУ УПРАВЕ БОШКУ БЕЋАРЕВИЋУ, 17. ЈУЛ 1933. ГОДИНЕ, ДЕЛОВОДНИ БР. 134/33,
Поруке: 964
Теме: 18
Углед:
256
Јбг,требали Калуђера да унајме . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Поруке: 14,639
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
897
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
897
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 14,694
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,187
Тачно сам ово и очекивао.
Биће ту сад разних верзија, те добацивао ми је ово, оно... Те подметао ми је.
Бјелогрлић је две деценије ведрио и облачио ФСЦ и сад кад му је ускраћено отимање пара од овог гуравог народа, не може више да нам се хвали по телевизијама како је он убеђени хедониста.
Има ту, наравно, још једна врло битна ставка. А то је филм "Дара из Јасеновца". Већи део српске елите није подржао овај одлични филм, јер би тако , сматрају, дали подршку режиму АВ. Пошто сам јасно и гласно дигао обе руке за тај филм, без обзира на његове мане, могу и о овоме да кажем нешто:
Бјелогрлић годинама трује српску културу правећи филмове и серије које на наопак начин третирају српску историју и културу, фалсификује и мења историјске чињенице, и зато има апсолутну подршку не само другосрбијанске елите, него и кругова ван ове земље, попут Сарајева и Загреба, који су само испоставе центара страних и моћних служби. Сада он има бефел да је моћан, да Овај пада, и да може да се попне на пиједестал, на којем је већ био.
Од суштинског је значаја за српски народ да Бјелогрлић,тај модерни Добрица Ћосић, више никада нема монополистички положај у српској култури. Најбоље би било да нема никакав, али њега било какав и не занима. Он се толико нагојио државним новцем, да дебело дете хоће сву моћ само за себе. И неће се зауставити док му неко јасно не стави до знања да је доста.
(Последња измена: 23-08-2021, 11:56 AM од
Бенито.)
Углед:
897
Д М
Поруке: 14,694
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,187
Ово је, Шуми, само доказ колико људи не разумеју шта се овде дешава. Ако је Бјелогрлић алтернатива Овај, онда српски народ нема никакав избор.
Колико Овај одговара да се културна и политичка сцена у Србији креће у паритету Вучић-Ђилас, довољан је доказ и овај случај. Лева и десна страна удбе, па бирајте глупандери да ли ћете да рмбачите за 300 или 312 евра.
ПС постоји прича да је Овај дао сигнал Бјелогрлићу да може ово да учини. Знајући чему је све склон и колико се диви начину владања Броза и Стаљина, не би зачудило ни да је то истина.
Жалосно је које смо ми дно дотакли.