Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Б(ул)ајић и Бијела - други том

(18-01-2020, 06:34 PM)Вукашин Петковић Пише:  Па наравно, људи направили бизнис. Јок

Ево примера колико је то све "истина", као и у серији.

ПОДНЕСАК ДЕТЕКТИВА АНТИКОМУНИСТИЧКЕ БРИГАДЕ УПРАВЕ ГРАДА БЕОГРАДА, ЂОРЂА КОСМАЈЦА НАЧЕЛНИКУ УПРАВЕ БОШКУ БЕЋАРЕВИЋУ, 17. ЈУЛ 1933. ГОДИНЕ, ДЕЛОВОДНИ БР. 134/33, ХИТНО. СТРОГО ПОВ.:
https://www.nedeljnik.rs/doko-ljubi-te-b...nedeljnik/
Иначе, ако се не варам (мада ћете ви Крагујевчани то боље знати) Бећаревић је у то време био запослен у градској полицији Крагујевца, као писар или тако нешто, Какав начелник Управе града Београда? Јок
Божидар Бошко Бећаревић био је запослен у полицији у Крагујевцу од 1932. године до 1939. године.
Одговори

Јел беше Космајац агент Коминтерне до краја 1930-тих, па кад је ухваћен, прешао је на страну поилиције? Имали смо то негде на форуму.
Одговори

Космајца смо помињали на форуму КВИЗ

(28-10-2017, 07:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  Данас најпознатији ''трансфер'' из Комунистичке партије у ''Збор'' вероватно је Марисав Петровић.
Међутим, на другу страну пре рате прешао је један од најважнијих чланова КПЈ, који је поред осталог био курир између Београда, Москве и Беча. Једном је ухваћен на граници, обрађен у полицији и пуштен кући. Обрадио га је лично Драгомир Дринчић, шеф полиције и шеф Двора једно време, дакле веома вешт полицајац. Убедио га је да је то што ради чиста издаја државе и народа.
Тај комуниста се вратио и постао агент полиције, касније веома познати агент, сви овде чули сте за њега. Како се звао?
Одговори

Тако је. Рекох да није Залад.
Значи ови су скроз омашили:
ПОДНЕСАК ДЕТЕКТИВА АНТИКОМУНИСТИЧКЕ БРИГАДЕ УПРАВЕ ГРАДА БЕОГРАДА, ЂОРЂА КОСМАЈЦА НАЧЕЛНИКУ УПРАВЕ БОШКУ БЕЋАРЕВИЋУ, 17. ЈУЛ 1933. ГОДИНЕ, ДЕЛОВОДНИ БР. 134/33,
Одговори

(19-01-2020, 11:40 PM)Милослав Самарџић Пише:  Значи ови су скроз омашили:

Шта омашили...излупали да даље не може.Начелник управе са 23 године. Кез

Не знам да ли си некада чуо по чаршијским кулоарима да се доста легенди исплело о њему. Неки су тврдили да је преживео рат и да је обучавао ове комунистичке тудуме јер је већина била неписмена. То чак није ни нелогично.Не могу да тражим,а имам негде,статистички кадровски списак ОЗНЕ према образовању. Оно ко види први пут слатко се исмеје. Smile

Неписмени су друга групација по бројности,први они са 4 разреда основне,колико ме сећање служи. Некако им се ту наместило и пар факултетлија,али они су најмалобројнија група у тадашњем саставу те службе.
Одговори

Објави то ако нађеш...
Одговори

Цитат:Од 1947. па надаље Удба за Србију је имала 364 запослених, и то око 200 за Србију и 164 у Удби за Београд, распоређених у осам одељења. Током 1946. она је имала у својој картотеци 47.534 лица док је Удба БиХ имала 15.325, Црне Горе – 6.072, Словеније – 18.517 и Македоније око 6.000. Такође, махом од најбољих кадрова бивше Озне и Удбе почетком педесетих формира се још једна тајна служба – Служба за информације и документацију (СИД) при Министарству иностраних послова, тзв. дипломатска Удба усмерена пре свега према политичкој емиграцији и шпијунажи при амбасадама.

Цитат:Кадровски потенцијал Озне је пажљиво биран међу најправовернијим борцима и најбескомпромиснијим комунистима. Од оснивања, на начин и принципе рада пресудно је утицала совјетска служба – НКВД. Официри Озне упућивани су на школовање на академију НКВД-а у Москви, па су затим они држали курсеве о искуствима НКВД-а у земљи. Скоро свако опуномоћство имало је једног официра НКВД-а у свом саставу. Они се нису претерано мешали у рад Озне, јер су били надлежни за белогардејске заробљенике и совјетске грађане који су се затекли у Београду. Седиште савезне Озне по уласку у Београд било је на Обилићевом венцу у згради ПРИЗАД-а, а касније кратко у згради „Београд“на данашњем тргу Николе Пашића. Озна за Србију је била смештена најпре у згради биоскопа „Београд“, потом у Кнегиње Љубице (Змај Јовина 21), а затвор се налазио у Главњачи на месту данашњег ПМФ-а. Између њих је тада постојала директна веза.

Цитат:Један од најзначајнијих метода научених у СССР-у било је покривање – на 10 грађана долазио је по један повереник, у сваком одељењу министарстава и установа или погону предузећа требало је уградити по неког агента.

П.С. Чим будем налетео на статистички списак објавићу. Мислим да знам где ми је.
Одговори

Јбг,требали Калуђера да унајме . . . Јок

[Слика: UtLc8yZ.png]

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

https://www.svetplus.com/vesti/61356/dra...tonijevica

табаџија

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Има снимак туче Бјелогрлића и Антонијевића

https://nova.rs/vesti/hronika/pogledajte...ica-video/

https://www.novosti.rs/hronika/hapsenja-...vica-video
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Тачно сам ово и очекивао. 
Биће ту сад разних верзија, те добацивао ми је ово, оно... Те подметао ми је.
Бјелогрлић је две деценије ведрио и облачио ФСЦ и сад кад му је ускраћено отимање пара од овог гуравог народа, не може више да нам се хвали по телевизијама како је он убеђени хедониста.
Има ту, наравно, још једна врло битна ставка. А то је филм "Дара из Јасеновца". Већи део српске елите није подржао овај одлични филм, јер би тако , сматрају, дали подршку режиму АВ. Пошто сам јасно и гласно дигао обе руке за тај филм, без обзира на његове мане, могу и о овоме да кажем нешто:
Бјелогрлић годинама трује српску културу правећи филмове и серије које на наопак начин третирају српску историју и културу, фалсификује и мења историјске чињенице, и зато има апсолутну подршку не само другосрбијанске елите, него и кругова ван ове земље, попут Сарајева и Загреба, који су само испоставе центара страних и моћних служби. Сада он има бефел да је моћан, да Овај пада, и да може да се попне на пиједестал, на којем је већ био.
Од суштинског је значаја за српски народ да Бјелогрлић,тај модерни Добрица Ћосић, више никада нема монополистички положај у српској култури. Најбоље би било да нема никакав, али њега било какав и не занима. Он се толико нагојио државним новцем, да дебело дете хоће сву моћ само за себе. И неће се зауставити док му неко јасно не стави до знања да је доста.
Одговори

Бенито, а јел си очекивао ово....
https://srbin.info/drustvo/vucic-pakuje-...bez-kazne/

Д М
Одговори

Ово је, Шуми, само доказ колико људи не разумеју шта се овде дешава. Ако је Бјелогрлић алтернатива Овај, онда српски народ нема никакав избор.
Колико Овај одговара да се културна и политичка сцена у Србији креће у паритету Вучић-Ђилас, довољан је доказ и овај случај. Лева и десна страна удбе, па бирајте глупандери да ли ћете да рмбачите за 300 или 312 евра.
ПС постоји прича да је Овај дао сигнал Бјелогрлићу да може ово да учини. Знајући чему је све склон и колико се диви начину владања Броза и Стаљина, не би зачудило ни да је то истина.
Жалосно је које смо ми дно дотакли.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним