25-02-2014, 11:37 PM
Да, усташе су кренуле тенковима, ако се добро сећам један су четници успели да униште, па су се остали вратили назад.
(25-02-2014, 09:14 PM)Захумље Пише: Одлично.....видео сам овој "лажну плавушу" у другим емисијама....где је покушала да нодмоћи са неком квази знање......
Овде је она као и сви ми смо на школовање!
Овде нису ових "новинари" зарадилих да те испитивају......обично се чита књиге својих госте пре него их испитивати!
Сад питање хоћели Јевреји имати више права од Срба....у везе другог светске ратне имовине?
(25-02-2014, 10:38 PM)Милослав Самарџић Пише: Опсаду Пожаревца септембра 1944. Немци су спасили интервенцијом тенковске јединице.
(25-02-2014, 10:38 PM)Милослав Самарџић Пише: Иначе, кад већ помињете ту књигу, нелогична ми је она табела, да су партизани у НДХ уништили стотине оклопних возова, тј. много више него што их је било. Изгледа да су Бојан и његов колега коаутор то преузимали из неке партизанске литературе.Та табела је из мемоара диверзанта Ивана Хариша, убацио ју је Савић (коаутор). Као и све наводе са једне стране је треба узети са резервом. Питао сам Бојана да ли су је проверили према документима са друге стране. Он такође мисли да је претерана. Нашли су потврду за неке примере из табеле, али и још потврда који нису у табели, односно у деловима где није деловао Хариш. Грађа о железницама НДХ је обимна и нису је проверили целу.
Партизани су користили тенкове у оним операцијама у Словенији крајем рата, пред прелазак четника у Италију.
(03-03-2014, 04:26 PM)Бенито Пише: Постоји или је постојала иницијатива у СПЦ за канонизовањем пљеваљских свештеника Вукојчића и Шиљка. На то је жестоко одреаговао "осведочени демократа" Ранко Кривокапић, назвавши их и кољашима. Шта знаш о овим свештеницима и имаш ли неки коментар?
(03-03-2014, 04:26 PM)Бенито Пише: Постоји или је постојала иницијатива у СПЦ за канонизовањем пљеваљских свештеника Вукојчића и Шиљка. На то је жестоко одреаговао "осведочени демократа" Ранко Кривокапић, назвавши их и кољашима. Шта знаш о овим свештеницима и имаш ли неки коментар?Нисам наишао на њихова имена, у документима нити ма где. Делује ми невероватно оно што за њих причају комунисти. Не верујем да би их црква канонизовала да је то тачно.