Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Црна Гора је последња комунистичка земља у Европи и шта има да вас чуди оваква реакција комунисте Кривокапића.
Одговори

Мислим да је тада канонизован и свештеник Будимир Соколовић из ВК.

(03-03-2014, 04:26 PM)Бенито Пише:  Постоји или је постојала иницијатива у СПЦ за канонизовањем пљеваљских свештеника Вукојчића и Шиљка. На то је жестоко одреаговао "осведочени демократа" Ранко Кривокапић, назвавши их и кољашима. Шта знаш о овим свештеницима и имаш ли неки коментар?

По речима песника Мићуна Шиљка, прота Слободан је био учесник Балканских ратова, заробљеник у Првом св. рату и на страни народа и четника у Другом св. рату. Уз све то био је доста богат. Довољно разлога да га комунисти прогласе издајником и све попљачкају. Да све буде у складу са тим смутним временима побринуле су се и биографије протине деце. Ћерка Добрила - шпански борац, а син Драго - комунистички првоборац у Смед. Паланци.
Одговори

Да ли сматрате да је заправо Никола Миловановић Грба одао Дражу тако што је предао Енглезима Дражину шифру за радио станицу? Ако сам добро ишчитавао разне књиге, ондашња злочиначка ОЗНА и сам Крцун нису били до колена предратној полицији и полицајцима попут Драгог Јовановића, Бошка Бећаревића, Свете Вујковића. Колико су били способни, говори чињеница да нису могли лоцирати где се Дража налази. Негде сам читао да Драгог Јовановића нису одмах стрељали већ су га оставили у животу да обучи кадрове ОЗНЕ јер су били скроз неспособни.
Одговори

Г. Самарџићу,
зна ли се гдје, када и којом је настала ова фотографија? Љотићевци и комуњаре је објаве гдје год стигну...

[Слика: 603541356333601111576142.jpg]

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

To je fotografija iz Life magazine, od 15 jula 1946, nastala u celiji, u toku sudjenja...imas ovde detaljnije o tome

http://www.generalmihailovich.com/2009/1...waits.html

Konkretno ova slika je potpisana kao: "He drinks bottled beer with lunch in his cell"

[Слика: Draza+Beer+and+beginning+of+Life+story+J...,+1946.jpg]
Одговори

Братијо, не верујем много емиграцији јер не зна добро језик па превод често добија друго значење и поред најбоље намере.
Одговори

Мислим да није вредан неке посебне пажње.
Одговори

Господине Самарџићу, да ли можете да кажете нешто о Јову Шкави? Чуо сам да је био прави мишомор за црвену банду, муслиманску сеоску милицију и балисте. табаџија
Одговори

Хм, откуд све то? Колико знам, био је само у ваљевском крају, па у Немачкој од почетка 1942. до 1944. Склонио се тамо од Дражиних, јер су сазнали да је он био један од оних Пећанчевих који су довели Немце у Струганик, 6. децембра 1941.
Одговори

Опростите, Јова Шкаву сам помешао са Божом Ћосовићем Јаворским. Немојте ми замерити нешто. Smile
Одговори

Smile
Одговори

Да ли се приближно зна колико је четника било заробљено током рата од Италијана и Немаца, и где су све били у заробљеништву?
Одговори

Па ова адреса вам је блокирана!Стално ми се враћају поруке. pogledi@sbb.rs
Одговори

(08-03-2014, 04:52 PM)ватхра Пише:  Да ли се приближно зна колико је четника било заробљено током рата од Италијана и Немаца, и где су све били у заробљеништву?
Да ли четници или и ''ДМ присталице''?
Од Италијана мало, од Немаца много, одвођени су највише у Ратнички дом, Главњачу, затвор Гестапоа у Улици краља Александра, логор на Сајмишту, чини ми се бр. 5, затим логор Црвени крст, логор Метино брдо код Крагујевца, Капислана у Крагујевцу, онда затвор у Зеници (било је једно бекство одатле), итд, а одвођени су у Маутхаузен, Дахао и Аушвиц од конц. логора, а од заробљеничких Стриј у Пољској итд.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 15 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним