Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Мислим да није вредан неке посебне пажње.
Одговори

Господине Самарџићу, да ли можете да кажете нешто о Јову Шкави? Чуо сам да је био прави мишомор за црвену банду, муслиманску сеоску милицију и балисте. табаџија
Одговори

Хм, откуд све то? Колико знам, био је само у ваљевском крају, па у Немачкој од почетка 1942. до 1944. Склонио се тамо од Дражиних, јер су сазнали да је он био један од оних Пећанчевих који су довели Немце у Струганик, 6. децембра 1941.
Одговори

Опростите, Јова Шкаву сам помешао са Божом Ћосовићем Јаворским. Немојте ми замерити нешто. Smile
Одговори

Smile
Одговори

Да ли се приближно зна колико је четника било заробљено током рата од Италијана и Немаца, и где су све били у заробљеништву?
Одговори

Па ова адреса вам је блокирана!Стално ми се враћају поруке. pogledi@sbb.rs
Одговори

(08-03-2014, 04:52 PM)ватхра Пише:  Да ли се приближно зна колико је четника било заробљено током рата од Италијана и Немаца, и где су све били у заробљеништву?
Да ли четници или и ''ДМ присталице''?
Од Италијана мало, од Немаца много, одвођени су највише у Ратнички дом, Главњачу, затвор Гестапоа у Улици краља Александра, логор на Сајмишту, чини ми се бр. 5, затим логор Црвени крст, логор Метино брдо код Крагујевца, Капислана у Крагујевцу, онда затвор у Зеници (било је једно бекство одатле), итд, а одвођени су у Маутхаузен, Дахао и Аушвиц од конц. логора, а од заробљеничких Стриј у Пољској итд.
Одговори

(08-03-2014, 06:06 PM)четнички курир Пише:  Па ова адреса вам је блокирана!Стално ми се враћају поруке. pogledi@sbb.rs
pogledikg@gmail.com
Одговори

Хвала.
Одговори

Господине Самарџићу, ја сам баш јуче прочитао да су четници спровели "истрагу" муслимана у Кулен Вакуфу после језивог покоља српског народа у лето 1941. Да ли знате нешто о овој акцији? Чија је то јединица била?
Одговори

Нисам чуо за то. Јел може нешто ближе?
Одговори

О овоме сам читао на страници www.jadovno.com где се ово помиње у делу о борбама у Босанској крајини. Прво су муслиманске усташе сатрале све Србе у селима око Кулен Вакуфа да би потом четници упали у то подручје и извршили погром над муслиманима (преко 1.300). Ово доводим у питање с обзиром да није наведено под чијом су командом биле четничке јединице нити ко је био командант. Колико је мени познато, подручје Кулен Вакуфа је спадало под команду Западне Босне и Славољуба Вранешевића. С обзиром на усташку бруталност и крволочност, не чуде ме четничке освете уопште. табаџија
Одговори

Чим је љето 41. то су вјероватно били устаници, који су касније били под Дражином командом.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 30 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним