Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(11-07-2020, 01:02 PM)Sima Пише:  Meni je ovo sto sam procitao smisleno. Englezi u cudu - vlada nece da se odrekne naroda od kojih nemaju 1% podrske. Onda se obracaju ovim drugima, koji imaju podrsku svih naroda sem Srba.
Mislim, cela sumanutost jugoslovenske ideje se vidi tad, jos 1941. JVuO je nastala kao zvanicna vojska Kraljevine Jugoslavije na njenoj teritoriji, da bi se s vremenom isprofilisala kao srpska, ali zasto se isprofilisala. Jer u zvanicnu vojsku Kraljevine Jugoslavije nije isao niko sem Srba. Drugi su isli ili u paravojne jedinice (partizane) ili u antisaveznicke (ustase). Da ne gresim dusu, bilo je i nesto Slovenaca u cetnicima. Kako da neko shvati izbeglicku vladu ozbiljno kad nema uporista na pola svoje teritorije, a ne zeli da ih se pritom odrekne.
Можда су зато Срби и прошли како су прошли? Југо војска брез Југословена?Кез .....

У вези овог става сигурно нећеш наћи подршку на овоме форуму. Срби су губили вријеме, ресурсе, енергију на Југу, за то вријеме други су себи стварали и прилике и добитке (највише баш на рачун Срба - то ти је цијели концепт Југе 1918-данас).

То ти је цијели рад те ушљиве Владе, која је одбацила Рузвелтов предлог да постане српска и да се окрене себи. Исти је био и став Енглеза на почетку (Черчил и Рендел). Што су наравно Срби одбили, прњећи се.
Онда кад су ови дигли руке од такве лудости, "Ајме издали нас савезници!"

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Мунгосе, ако ти не правиш никакву разлику између буржоаске Југославије под СРПСКОМ доминацијом и СРПСКОМ круном и комунистичке Југославије под хрватском доминацијом и хрватским диктатором, онда је то твој лични пораз.
Одговори

(11-07-2020, 02:23 PM)мунгос Пише:  
(11-07-2020, 01:02 PM)Sima Пише:  Meni je ovo sto sam procitao smisleno. Englezi u cudu - vlada nece da se odrekne naroda od kojih nemaju 1% podrske. Onda se obracaju ovim drugima, koji imaju podrsku svih naroda sem Srba.
Mislim, cela sumanutost jugoslovenske ideje se vidi tad, jos 1941. JVuO je nastala kao zvanicna vojska Kraljevine Jugoslavije na njenoj teritoriji, da bi se s vremenom isprofilisala kao srpska, ali zasto se isprofilisala. Jer u zvanicnu vojsku Kraljevine Jugoslavije nije isao niko sem Srba. Drugi su isli ili u paravojne jedinice (partizane) ili u antisaveznicke (ustase). Da ne gresim dusu, bilo je i nesto Slovenaca u cetnicima. Kako da neko shvati izbeglicku vladu ozbiljno kad nema uporista na pola svoje teritorije, a ne zeli da ih se pritom odrekne.
Можда су зато Срби и прошли како су прошли? Југо војска брез Југословена?Кез .....

У вези овог става сигурно нећеш наћи подршку на овоме форуму. Срби су губили вријеме, ресурсе, енергију на Југу, за то вријеме други су себи стварали и прилике и добитке (највише баш на рачун Срба - то ти је цијели концепт Југе 1918-данас).

То ти је цијели рад те ушљиве Владе, која је одбацила Рузвелтов предлог да постане српска и да се окрене себи. Исти је био и став Енглеза на почетку (Черчил и Рендел). Што су наравно Срби одбили, прњећи се.
Онда кад су ови дигли руке од такве лудости, "Ајме издали нас савезници!"
Ovaj forum je pro-yugo? Nisam znao Јок
Одговори

Милославе, може ли се потврдити аутентичност фотографије? Ја сам чуо доста прича, па чак и да је умро 2014. Шта Ви мислите?

Неће да ми дода фотографију, на којој се наводно налази Владо Шипчић. Кружи по интернету фотографија.
Одговори

(13-07-2020, 01:16 PM)Гатачки четник Пише:  Милославе, може ли се потврдити аутентичност фотографије? Ја сам чуо доста прича, па чак и да је умро 2014. Шта Ви мислите?

Неће да ми дода фотографију, на којој се наводно налази Владо Шипчић. Кружи по интернету фотографија.
Видео сам је. Не бих могао да потврдим аутентичност.
Одговори

Доштампали смо три, раније распродате, књиге:
1. Мајор Палошевић
2. Крвава листа комунистичких злочина у Србији
3. Ко су љотићевци?
Књиге можете поручити у пакетима са попустима, на овом линку:
http://www.pogledi.rs/%d0%ba%d1%9a%d0%b8...%b0%d0%ba/
Такође, штампарија је пронашла три примерка књиге ''Сарадња партизана са Немцима, усташама и Албанцима''.Прва три читаоца могу ту књигу уврстити у неки од пакета.
Одговори

(13-07-2020, 07:51 PM)Милослав Самарџић Пише:  Доштампали смо три, раније распродате, књиге:
1. Мајор Палошевић
2. Крвава листа комунистичких злочина у Србији
3. Ко су љотићевци?
Књиге можете поручити у пакетима са попустима, на овом линку:
http://www.pogledi.rs/%d0%ba%d1%9a%d0%b8...%b0%d0%ba/
Такође, штампарија је пронашла три примерка књиге ''Сарадња партизана са Немцима, усташама и Албанцима''.Прва три читаоца могу ту књигу уврстити у неки од пакета.
Mogla bi i da se dostampa knjiga "Saradnja partizana sa Nemcima, ustasama i Albancima".
Одговори

Биће...
Одговори

Mozete da mi preporucite neku dobru knjigu o Svetosavskom kongresu? Ili konkretno, o ideoloskim vidjenjima ravnogorskog pokreta.
Одговори

(14-07-2020, 07:44 PM)Sima Пише:  Mozete da mi preporucite neku dobru knjigu o Svetosavskom kongresu? Ili konkretno, o ideoloskim vidjenjima ravnogorskog pokreta.

Ако није нескромно, Дража 4. Треба да има у библиотекама.
Одговори

Ако неко зна нешто, било шта о мом прађеду Јовану и његовом брату Раду Косовићу из Гацка у Херцеговини.
Раде рођен 1896. имао је чин Мајора у краљевској војсци.
Убиле су га усташе 9. јуна 1941. за вријеме 6-тојунског незваничног устанка у Херцеговини.
Јован убијен у Михољачама код Гацка од стране комуниста током рата стварно не знам кад.
Нисам сигуран али мислим да је Јован био у Краљевској морнарици
Мало знам о њима јер ми је ђед остао без оца са 2/3 године није га ни упознао.
Одговори

(14-07-2020, 09:48 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(14-07-2020, 07:44 PM)Sima Пише:  Mozete da mi preporucite neku dobru knjigu o Svetosavskom kongresu? Ili konkretno, o ideoloskim vidjenjima ravnogorskog pokreta.

Ако није нескромно, Дража 4. Треба да има у библиотекама.
Upravo pogledao. 700 stranica, samo oko 1944. godine Шок Pa jel tu imaju i svi varoski tracevi iz 1944, koga je presao geometar, onom dete nije njegovo, ova se preudala u drugo selo Кидање

Pogledao sam sadrzaj, ali samo se prvo poglavlje bavi time. Jel vam pada jos nesto na pamet?
Одговори

Радња је само до септембра 1944.
Само прво поглавље, али има много страна.
Живко Топаловић, На Равној Гори.
Одговори

(15-07-2020, 10:26 AM)Милослав Самарџић Пише:  Радња је само до септембра 1944.
Само прво поглавље, али има много страна.
Живко Топаловић, На Равној Гори.
E ovo cu pogledati, hvala vam puno Јок
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним