Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Да ли је Страхиња Јањић био члан Збора?
Одговори

(14-08-2020, 04:05 PM)ОРЈУНА Пише:  Да ли је Страхиња Јањић био члан Збора?
Valjda je bio, pa je iskljucen. Eto toliko o njemu kad cak ni za ZBOR nije valjao. Najveci zlikovac na prostoru Nediceve Srbije, silovatelj i lopov. Steta sto mu nisu priredili smrt kakvu je zasluzio.
Одговори

(15-08-2020, 01:12 AM)Sima Пише:  
Valjda je bio, pa je iskljucen. Eto toliko o njemu kad cak ni za ZBOR nije valjao. Najveci zlikovac na prostoru Nediceve Srbije, silovatelj i lopov. Steta sto mu nisu priredili smrt kakvu je zasluzio.

Његови људи су били једини Срби који су били део немачке окупационе силе. Не знам да ли су после примали немачке пензије.
Одговори

(15-08-2020, 06:29 PM)ОРЈУНА Пише:  
(15-08-2020, 01:12 AM)Sima Пише:  

Његови људи су били једини Срби који су били део немачке окупационе силе. Не знам да ли су после примали немачке пензије.

Не иде то тако, као он имао групу људи и они радили за Немце.
Он је био председник КГ општине у влади М.Недића, односно Љотићев човек.
Ишао је кроз Крагујевац са батином у руци и често без милости тукао грађане.
Пре рата је био у ЈРЗ, током рата уз Љотића, а после рата лепо зарађивао у САД.
Одговори

Чуо сам да га је нешто хапсио љотићевац Керечки.
Одговори

(15-08-2020, 11:28 PM)ОРЈУНА Пише:  Чуо сам да га је нешто хапсио љотићевац Керечки.

Како да не. Послат је ( склоњен ) у Немачку, где је надгледао - шпијунирао наше људе који су ишли на рад у Немачку.
А што се тиче да су он и њег. људи били једини део Немачке окупационе силе, не знам шта бих ти рекао. Мислиш најв. на стални радни однос, али постојали су и они на одређено време, рецимо Пећанчеви.
Препоручујем ти форумаша Ацу Динчића и Жртве Нишког логора. Око 700 страна, све по азбучном реду.
Све жртве ( четници и партизани ) похватани су од Немаца, Бугара и Пећанчевих ( док му није престао радни однос ), све наведено по имену и презимену жртве, када, где, од кога, због чега је ухваћен. Када се каже жртве, мисли се искључиво на смртни исход.
Одговори

Никога ја овде не правдам. Један од аргумената модерних љотићеваца је тај да Јањић није био њихов, па ме занима истина о њему.
Одговори

Милославе пре годину две би прича о оном материјалу везаном за рогатичку бригаду.Рече да се можда планира објављивање,има ли у догледно време шта од тога?Поздрав.
Одговори

(23-08-2020, 09:04 AM)РежисерСтари Пише:  Милославе пре годину две би прича о оном материјалу везаном за рогатичку бригаду.Рече да се можда планира објављивање,има ли у догледно време шта од тога?Поздрав.

Нема, на жалост.
Приоритет је документарни филм "Никола Калабић".
Требало би да завршимо за месец дана, а прорадиће и биоскопи ускоро.
Одговори

Биоскопи зар то још постоји
Одговори

(23-08-2020, 06:59 PM)пек. Пише:  Биоскопи зар то још постоји

Да. И буду пуни.Ваистину!
Одговори

Да ли су четници били обухваћени операцијом Зоненштих?
Одговори

(29-08-2020, 12:31 PM)ОРЈУНА Пише:  Да ли су четници били обухваћени операцијом Зоненштих?
Како се зове на српском? Где и када је била?
Одговори

(29-08-2020, 02:11 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(29-08-2020, 12:31 PM)ОРЈУНА Пише:  Да ли су четници били обухваћени операцијом Зоненштих?
Како се зове на српском? Где и када је била?

Операција Сунчаница. Јул 1944, источна Херцеговина.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним