Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Mozete li ukratko da mi opisete vojnu aktivnost Baja Stanisica?Uskoro izdaju knjigu o njemu,ali autori su pristrasni jer su u bliskom srodstvu.
Одговори

(23-04-2014, 10:20 AM)Tavita Пише:  Mozete li ukratko da mi opisete vojnu aktivnost Baja Stanisica?Uskoro izdaju knjigu o njemu,ali autori su pristrasni jer su u bliskom srodstvu.
Имао је истакнуту улогу у устанку 1941. и у борбама пролећа 1942, када су комунисти протерани из ЦГ и Херцеговине. Међутим, заказао је на Неретви 1943, није добро одиграо улогу легализованог команданта, код Италијана. Практично је слушао њих, а не Дражу, па је легализација изгубила смисао. Исто тако није извршио мобилизацију септембра 1943, како је било наређено, већ је имао свега 50-так људи и зато је страдао.
Баћовић га је сматрао веома благом особом, која није за борбеног команданта.
Одговори

"Desnicarski fasisti svojom knjigom ljoticevskom protiv Draze duvaju u isti rog.Sekundiraju im djilasovci,Jugosloveni Bulatova tipa,"dvadesetsedmomartovci i lazni ravnogorci".Da drustvo bude kompletno prisao im je na zalost i cetnicki Vojvoda Djujic,koji zajedno sa njima podmekae Drazi jugoslovenstvo,filokomunizam i partitokratiju,sve ono sto olicava rezolucija u selu Ba na koju se svi zaklinju od ljoticevaca do Djujica."Da li mi mozete prokomentarisati citat,i objasniti odakle Djujic u toj prici.Rolleyes
Одговори

Без везе, откуд би Ђујић подметао Дражи комунизам итд.
Одговори

Одакле је овај цитат ?

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Citat je iz knjige "Vojvoda Dobroslav Jevdjevic u sluzbi srpskom narodu".Ima dosta kritika na racun politike Vojvode Djujica
Одговори

Кад су се посвађали, било је по оној ''батина се у тучи не бира''.
Одговори

Ђујић је изјавио једино нешто у стилу "да су Дражу 1941. обрлатили комунисти"...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Налетех на овај цитат г-дине Самарџићу, па ме занима његова аутентичност.Цитат је следећи:
„Лако је Титу да ствара државу са краљевом омладином, видећемо какву ће државу створити његова омладина.“ – ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић
Одговори

(26-04-2014, 12:46 AM)Чеда Пише:  Налетех на овај цитат г-дине Самарџићу, па ме занима његова аутентичност.Цитат је следећи:
„Лако је Титу да ствара државу са краљевом омладином, видећемо какву ће државу створити његова омладина.“ – ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић
Има ли неки извор?
У сваком случају, звучи реално.
Одговори

Нема, колико сам успео да видим, има доста објава цитата по интернету ал нигде ништа више.Свакако звучи реално.Ако је и неко други смислио, смислио је - свака част.
Одговори

Милославе ако ти је неко тражио податке о капетану Деспотовић Богољубу,постоје људи на Романији који знају где му је гроб.
Одговори

Да није Боривоје? Капетан Богољуб Деспотовић колико знам није постојао.
Одговори

Наишао сам претрагом на један сајт, гдје је сада остао текст, али се слике не приказују. Мислим да се ради о Погледима, вјероватно бивши сајт. Ту имају слике Сима Ераковића и још једна слика официра Вучедолске бригаде. Да ли Вам је ово познато и дали постоји могућност да се виде те слике сада?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 21 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним