Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Пише више пута ''Дража Михајловић'', значи није грешка, већ елементарно незнање.
Одговори

[Слика: image.jpg]

Треба ми ова слика Поручника Негована Арсенијевића,веће резолуције.Ако можете да је поставите.Слика је из Албума Николе Калабића и Горске краљеве гарде.
Одговори

(11-04-2014, 04:49 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(09-04-2014, 10:34 PM)Милан Грујић Камењарка Пише:  
(08-04-2014, 11:19 PM)Милослав Самарџић Пише:  Колико знам, РП је основан 1990. у кући Луке Степановића на Авали. То ми је Лука причао, а назив је био само РП.
Ако ја добро знам четнички статут, организације могу оснивати само војводе. А тај наводни Српски Краљевски Равногорски Покрет су наводно основали Ивко Јовановић који није био војвода као ни син Вучка Игњатовића. Звање војводе није наследна. Зар не? То су неки људи из Републике Српске који не признају команду војводе Славка Алексића и као такав њихов покрет је ништаван. Да може видети ко га спомиње, Чича би устао из гроба, све их повезао, побио као мачке и вратио се назад у гроб. Бесан
Није био Ивко оснивач, постојала ја оснивачка скупштина, на којој је Ивко био један од чланова.
РП тада није основан као четничка организација, већ као удружење грађана.

Онда ови из тзв. Српског Краљевског Равногорског Покрета лупетају глупости. У Републици Српској број њихових чланова је миноран а покушавају нешто у Србији. Повраћа ми се од њих.Љутко
Одговори

(12-04-2014, 02:10 AM)Милослав Самарџић Пише:  Пише више пута ''Дража Михајловић'', значи није грешка, већ елементарно незнање.

Nisam obratio pažnju pre Vašeg ukazivanja na propust. Čovek očigledno ne zna da postoji prezime Mihailović, jer greši i kod gitariste Točka i kod pisca Dragoslava.

(12-04-2014, 02:03 AM)Милослав Самарџић Пише:  А онда једно разочарење, невероватно је колико су јаке предрасуде о четницима:

Ова ситуација није само производ полувековне владавине
комунизма, јер корени сежу мало дубље. Оно што се забора-
вља јесте чињеница да је четнички покрет и поред монархизма
и традиционализма у основи ипак био левичарски покрет за-
снован на идеологији аграрног социјализма.

Mislite na predrasudu da je četnički pokret bio levičarski, ili na nešto drugo?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Да, али код Драже је промашио суштину приче, као и код љотићеваца, које између редова представља афирмативно.
Иначе мислим да је књига добра, али ''рупа'' је Други светски рат.
Одговори

(13-04-2014, 02:23 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да, али код Драже је промашио суштину приче, као и код љотићеваца, које између редова представља афирмативно.

Koliko sam shvatio autor je antikomunistički nastrojen, a složićemo se da iz ove naše današnje perspektive, u odnosu na komuniste svi drugi deluju kao anđeli.

(13-04-2014, 02:23 PM)Милослав Самарџић Пише:  Иначе мислим да је књига добра, али ''рупа'' је Други светски рат.

Nisam je pročitao celu, i meni se čini da je dobra. A što se tiče "rupe", ni to mu ne zameram previše, jer nakon svih ovih ispiranja mozga, uspeh je ako čovek ostane imalo normalan. Smile

Одговори

(14-04-2014, 07:11 AM)Vlad Alekš Пише:  
(13-04-2014, 02:23 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да, али код Драже је промашио суштину приче, као и код љотићеваца, које између редова представља афирмативно.

Koliko sam shvatio autor je antikomunistički nastrojen, a složićemo se da iz ove naše današnje perspektive, u odnosu na komuniste svi drugi deluju kao anđeli.
Не признајем. Smile
Све тоталитарне идеје доводе до неког зла.
Одговори

Има овде неких тачних навода. Пре свега Ж. Топаловић као социјалиста (и један од оснивача КПЈ, који се врло брзо одвојио од КПЈ и основао своју странку) и репубиканац по опредељењу имао је превише утицаја на политичку линију Равногорског покрета.

Такође, слажем се са овим око Д. Љотића, чије је обожавање један својеврсни феномен данашњице. Стиче се утисак да Љотић (он као личност, не ЗБОР као покрет (странка)) има више присталица данас, него у оно време када је био жив и активан.
Одговори

(16-04-2014, 02:11 AM)Мргуд Пише:  Има овде неких тачних навода. Пре свега Ж. Топаловић као социјалиста (и један од оснивача КПЈ, који се врло брзо одвојио од КПЈ и основао своју странку) и репубиканац по опредељењу имао је превише утицаја на политичку линију Равногорског покрета.
Ravnogorski pokret je okupio širok spektar predratnih partija, ideologija i pojedinaca. Na primer, Mihajlo Kujundžić je bio funkcioner Demokratske stranke. A koliko sam shvatio ta DS je bila socijaldemokratska, dakle levičarska. Ili Adam Pribićević koji je bio, ako se ne varam, iz SDS-a, a oni su, čini mi se, takođe vukli ulevo.

(16-04-2014, 02:11 AM)Мргуд Пише:  Стиче се утисак да Љотић (он као личност, не ЗБОР као покрет (странка)) има више присталица данас, него у оно време када је био жив и активан.

Vladika Nikolaj je bio u pravu kada je na Ljotićevoj sahrani besedio - Ti si sada mrtav jači nego dok si bio živ.

Одговори

Питање за Милослава. Шта мислите о овој хроници Мира Микетића ''Кроз пакао и натраг'' која је најављивана као велико дијело, које је недостајало у српској историографији. Каже да је писац на њој радио скоро читав живот. Ја сам читао трећи том, мени се чини баш добро. Smile
Одговори

Мени се не чини (баш добро). Smile
То је она класична верзија, да је генерал Трифуновић позвао Ђуришића у Босну, итд. Није дата јасна слика догађаја, понављају се митови и легенде. Недокументована прича, само упореди са документима овде објављеним:

http://www.pogledi.rs/pavle-djurisic-menja-stranu/

http://www.pogledi.rs/zasto-se-djurisic-...osnu-1944/

http://www.pogledi.rs/lijevca-polje/
Одговори

Ови ваши текстови су писани на основу чињеница, докумената и свједочења бораца и узимам их за једину истину. Читао сам их по неколико пута Smile
Али контам ако каже да је радио на оној књизи скоро читав живот, онда ваљда мора и ту бити неке истине.
Одговори

(12-04-2014, 05:11 PM)четнички курир Пише:  [Слика: image.jpg]

Треба ми ова слика Поручника Негована Арсенијевића,веће резолуције.Ако можете да је поставите.Слика је из Албума Николе Калабића и Горске краљеве гарде.

Поставите када имате времена.Smile
Одговори

(16-04-2014, 05:46 PM)Вук92 Пише:  Ови ваши текстови су писани на основу чињеница, докумената и свједочења бораца и узимам их за једину истину. Читао сам их по неколико пута Smile
Али контам ако каже да је радио на оној књизи скоро читав живот, онда ваљда мора и ту бити неке истине.
Читај и једно и друго и треће... Smile
Мора тако.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Скривени Корисник(а), 7 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним