Поруке: 423
Теме: 0
Придружен: Jan 2014
Углед:
22
Има овде неких тачних навода. Пре свега Ж. Топаловић као социјалиста (и један од оснивача КПЈ, који се врло брзо одвојио од КПЈ и основао своју странку) и репубиканац по опредељењу имао је превише утицаја на политичку линију Равногорског покрета.
Такође, слажем се са овим око Д. Љотића, чије је обожавање један својеврсни феномен данашњице. Стиче се утисак да Љотић (он као личност, не ЗБОР као покрет (странка)) има више присталица данас, него у оно време када је био жив и активан.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(16-04-2014, 02:11 AM)Мргуд Пише: Има овде неких тачних навода. Пре свега Ж. Топаловић као социјалиста (и један од оснивача КПЈ, који се врло брзо одвојио од КПЈ и основао своју странку) и репубиканац по опредељењу имао је превише утицаја на политичку линију Равногорског покрета.
Ravnogorski pokret je okupio širok spektar predratnih partija, ideologija i pojedinaca. Na primer, Mihajlo Kujundžić je bio funkcioner Demokratske stranke. A koliko sam shvatio ta DS je bila socijaldemokratska, dakle levičarska. Ili Adam Pribićević koji je bio, ako se ne varam, iz SDS-a, a oni su, čini mi se, takođe vukli ulevo.
(16-04-2014, 02:11 AM)Мргуд Пише: Стиче се утисак да Љотић (он као личност, не ЗБОР као покрет (странка)) има више присталица данас, него у оно време када је био жив и активан.
Vladika Nikolaj je bio u pravu kada je na Ljotićevoj sahrani besedio - Ti si sada mrtav jači nego dok si bio živ.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
(Последња измена: 16-04-2014, 07:24 AM од
Vlad Alekš.)
Поруке: 322
Теме: 5
Придружен: Aug 2013
(12-04-2014, 05:11 PM)четнички курир Пише: ![[Слика: image.jpg]](http://s25.postimg.org/lvtehvp7z/image.jpg)
Треба ми ова слика Поручника Негована Арсенијевића,веће резолуције.Ако можете да је поставите.Слика је из Албума Николе Калабића и Горске краљеве гарде.
Поставите када имате времена.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
Славе га и Образовци...
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 322
Теме: 5
Придружен: Aug 2013
Дали сте ми око 30 слика Гарде. Ево само још ова ми треба.Поставио сам једну нову слику у теми најлепше четничке слике.Дао сам ја свима много слика и нисам бројао никада.