Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Имаш ли неких података о Чеди Кокановићу за време и после Другог светског рата?
Вештачка интелигенција ми је дала ово:
Цитат:Чеда Кокановић је живео у Србији током Другог светског рата и био је активан у политичким круговима. После рата, био је у сукобу са новим комунистичким властима, што је било уобичајено за многе лидере тог времена.

Кокановић је преминуо 1959. године у Београду. Његова делатност и улога у политици тог периода остају значајан део историје.
...што упућује да је био на патриотској страни, али ВИ не да изворе. Вели "могу да је туже због повреде ауторских права"?  Тужан
Одговори

Smile
Немам.
Одговори

Имаш ли неких података о деловању ЈВуО у Србобрану, 1943.?

Цитат:Почетком 1943. године емисари Драже Михаиловића, команданта Југословенске војске у отаџбини, окупљају око себе интелектуалце и официре бивше југословенске војске међу Србима у Бачкој. Тада су формирани официрски штабови са батаљонима у многим местима, а између осталог и у Србобрану. Међутим, организација је проваљена у Сомбору почетком августа 1943. године, па су припадници овог покрета похапшени по читавој Бачкој, укључујући ту и Србобран где су имали добру илегалну организацију. Сви ухапшени су спроведени у Сомбор где су мучени приликом истраге и суђења, а после су послати у затвор у Будимпешти, потом у затвор у Киштарчу, да би на крају завршили у Mathauzenu у Немачкој. 

https://ekas.rs/istorija/istorija-srbobr...-srbobran/
Одговори

(14-11-2024, 02:05 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Имаш ли неких података о деловању ЈВуО у Србобрану, 1943.?

Цитат:Почетком 1943. године емисари Драже Михаиловића, команданта Југословенске војске у отаџбини, окупљају око себе интелектуалце и официре бивше југословенске војске међу Србима у Бачкој. Тада су формирани официрски штабови са батаљонима у многим местима, а између осталог и у Србобрану. Међутим, организација је проваљена у Сомбору почетком августа 1943. године, па су припадници овог покрета похапшени по читавој Бачкој, укључујући ту и Србобран где су имали добру илегалну организацију. Сви ухапшени су спроведени у Сомбор где су мучени приликом истраге и суђења, а после су послати у затвор у Будимпешти, потом у затвор у Киштарчу, да би на крају завршили у Mathauzenu у Немачкој. 

https://ekas.rs/istorija/istorija-srbobr...-srbobran/

Један историчар спрема опширан рад о Дражиним четницима у целој Војводини. Објавићемо кад заврши. У основи, било их је много више него што се обично сматра.
Одговори

Шијан и Игор са Хелм Каста похвалили се да је гдин Милослав снимио подкаст у њиховом студију.
Одговори

U novoj emisiji ste rekli da su svi partizani bili komunisti, ali da nisu svi stigli za vrijeme rata postati članovi. Da li ste sigurni? Sami ste npr. govorili kako su komunisti pretvorili ustanike na Kozari u partizane. Dakle tu se radilo o spašavanju žive glave od ustaškog noža. Takvih primjera vjerovatno ima još.
Одговори

Зна ли се нешто о овој групи? Први пут сам сада чуо за њих кроз овај документ. Тачка 3.

Велики број београдских средњошколаца ухапшен је када је откривена студентска тајна организација  под називом „Народна гарда краља Петра Другог”. Осам чланова организације су осуђени и стрељани након суђења. Једна од осморице била је 18-годишња девојка.

[Слика: image.jpg]
Одговори

(25-11-2024, 07:55 PM)Mario Пише:  Зна ли се нешто о овој групи? Први пут сам сада чуо за њих кроз овај документ. Тачка 3.

Велики број београдских средњошколаца ухапшен је када је откривена студентска тајна организација  под називом „Народна гарда краља Петра Другог”. Осам чланова организације су осуђени и стрељани након суђења. Једна од осморице била је 18-годишња девојка.

Чуо сам, било је много таквих група широм земље. Али црвенима не одговара да се пише на ту тему, јер тврде да их је народ оберучке дочекао. А ми не можемо да постигнемо.
Одговори

У Фејсбук групи "Чувари историје", Мирјана Зорић је цитирала Погледе и гдина Милослава.

https://www.facebook.com/groups/317117200007870

Група је јавна, требало би да је објава видљива свакоме ко није члан.

Зорић је била професорка историје на Војној академији, сад је у пензији.
Одговори

Господине Самарџићу, да ли имате било какве информације о Сави Трифковићу, брату од моје прабабе. Ово су све информације које имам о њему, текст је из књиге "Бесмртници Озрена, Требаве и Посавине" аутора Миленка Максимовића.     
Одговори

Одговори

(18-12-2024, 12:04 AM)vukt Пише:  Господине Самарџићу, да ли имате било какве информације о Сави Трифковићу, брату од моје прабабе. Ово су све информације које имам о њему, текст је из књиге "Бесмртници Озрена, Требаве и Посавине" аутора Миленка Максимовића. 

На жалост, немам.
Одговори

Одговори

- Пуна је Библија геноцида!

- Срби се изгледа понапијали, па изгубили Маричку битку!

Војислав Шешељ
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 18 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним