Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Решење политичке кризе у Србији 2025. године

Чеда о протестима:

Одговори

Милославе, не знам шта је непрецизно у мом одговору на Твоје питање. Ако можеш прецизније да ме усмериш на део који је био непрецизан.
Одговори

@Милослав Самарџић

Ја све разумем, али само не разумем у ком си ти универзуму видео да СНС-у расте рејтинг од 15. марта.

Вучић је све луђи и луђи, иде од немила до недрага, из ЕУ се није вратио нешто расположен, митинг од 12. априла му је пукао као тиква, и даље се бламира са Ћацилендом у центру Београда, видиш и сам како се провео на Флориди, а тек му долази 9. мај. Како је кренуло, мораће да одглуми инфаркт или шлог у најмању руку.
Да не помињем онај бламантни ''извештај'' ФСБ-а о употреби звучног/таласног оружја или неки од његових последњих јавних наступа (дошли смо до ситуације да Вучићевић мора да уклања Вучићев интервју, па ти види).
Је л' видиш да чланови СНС-а кад поставе штанд, било у мањем месту било у великом граду, буду најурени свугде у рекордном року? Почеће још мало да сањају корнете од јаја.

Крађа и корупција никада нису биле мање него у протеклих пола године, још од 2012. године и доласка СНС-а на власт.

Је л' ти познато да су нпр. у ЕПС-у скоро па стале све јавне набавке? А знаш ли ко стоји нпр. иза главних бетоњерки у Србији и нестрпљиво чека ЕПС-ове тендере за набавку бетонских стубова?
Ако је то тај приватни сектор који страда, онда нека страда. Ионако није приватни, већ пара-државни.

Несумњиво је да се ми сви овде слажемо у једном, а то је да је неопходна промена социјалистичког система, а не да се име Александар Вучић замени неким другим именом. И несумњиво је да се све ово пре или касније мора завршити неким изборима. А моје је мишљење да ситуацију још треба ''пумпати'' пре коначних избора, јер Вучић и СНС срљају из грешке у грешку.
Такође, свима онима којима су методе рада Удбе/БИА-е познате, савршено је јасно на шта би личило све када би се овог тренутка расписали избори.
Да претпоставимо да би се оформила нека студентска листа (или листа неког политичара, професора или слично иза кога би јавно стали сви студенти у блокади). Одмах након ње власт би формирала своју званичну листу, а затим и листу студената из Ћациленда (на чијем челу би вероватно био Милош Павловић), а поред те две вероватно би Вучић оформио и трећу студентску листу (која би суштински била Вучићева, а формално би дозирано нападала Вучића и глумила опозицију). Наравно, све са циљем да се избори обесмисле и да се разводне анти-вучићевски гласови на 100 страна. Те форе су смишљене у кухињама Удбе још 1980-тих година.

И свима нам је ваљда сасвим јасно да је последњих месеци једини приоритет Александра Вучића да нађе неки спољни ослонац за који би се ухватио и учврстио своју позицију, а самим тим и имао темељ и спољну потпору за решавање унутрашње политичке кризе. Да искористи за тако нешто САД или Русију, очигледно је да о таквој опцији у овом тренутку не може ни да сања у својим најлуђим сновима. Кину не рачунам као битан фактор у овој комбинаторици.
Остаје му ЕУ и потенцијални аранжмани са литијумом, нуклеарним депонијама и наменском индустријом.
Мислим да му у овом тренутку једино преостаје да игра на ту карту до изнемоглости.
Одговори

(03-05-2025, 07:22 PM)Бенито Пише:  Милославе, не знам шта је непрецизно у мом одговору на Твоје питање. Ако можеш прецизније да ме усмериш на део који је био непрецизан.

Из које државе су ти што муте овде? Или држава?
Одговори

(03-05-2025, 07:46 PM)Горски штаб 52 Пише:  @Милослав Самарџић

Ја све разумем, али само не разумем у ком си ти универзуму видео да СНС-у расте рејтинг од 15. марта.

Блокадери су позвали масу 15. марта, многи су очекивали 5. октобар, а добили су говор две девојчице, док су се организатори изгубили ''на мала врата'', како каже Чеда Антић. 
Ако ниси риметио разочарење, онда... Уосталом, да се кладимо?  Blush
Одговори

(03-05-2025, 09:18 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(03-05-2025, 07:22 PM)Бенито Пише:  Милославе, не знам шта је непрецизно у мом одговору на Твоје питање. Ако можеш прецизније да ме усмериш на део који је био непрецизан.

Из највећих.
Као по обичају....
Одговори

(03-05-2025, 09:22 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Блокадери су позвали масу 15. марта, многи су очекивали 5. октобар, а добили су говор две девојчице, док су се организатори изгубили ''на мала врата'', како каже Чеда Антић. 

У шта? И шта је опклада?  Јок

Знаш и сам да сам ти и пре 15. марта рекао да се неће десити ништа.
Тај 15. март је прошао одавно, али да напоменем опет, није имало шансе да се изведе неки насилан преврат тог дана. Из милион разлога. Да не објашњавам опет, већ сам писао.
Онај ко је то очекивао, најблаже речено, не зна ништа о тренутној политичкој ситуацији.
Такође, можда је Вучић имао шансу да након тог дана, на крилима приче ''није се десило ништа, а онолико људи дошло'', преокрене ситуацију у своју корист, али ја не видим да је он то урадио. Ја видим његове ауто-голове од тог дана.

Рушење Вучића и демонтирање целог овог система је процес који мора да има своје трајање.
На пример, литије у Црној Гори су трајале, ако ме сећање добро служи, око годину дана. И на крају је Ђукановић изгубио парламентарне изборе за један мандат.

Не може дрво које овде годинама заливају и ЕУ и САД и Русија и Кина да падне само од себе након једног ветра.
Одговори

(03-05-2025, 09:25 PM)Бенито Пише:  

Из највећих.
Као по обичају....
Чанак каже: Британија и вероватно Немачка.
Одговори

Из највећих.
Као по обичају....

Тенкју вери мач. Баја
А ја баш мислио " мале државе.
Одговори

(03-05-2025, 11:00 PM)Горски штаб 52 Пише:  
(03-05-2025, 09:22 PM)Милослав Самарџић Пише:  

У шта? И шта је опклада?  Јок

Знаш и сам да сам ти и пре 15. марта рекао да се неће десити ништа.
Тај 15. март је прошао одавно, али да напоменем опет, није имало шансе да се изведе неки насилан преврат тог дана. Из милион разлога. Да не објашњавам опет, већ сам писао.
Онај ко је то очекивао, најблаже речено, не зна ништа о тренутној политичкој ситуацији.
Такође, можда је Вучић имао шансу да након тог дана, на крилима приче ''није се десило ништа, а онолико људи дошло'', преокрене ситуацију у своју корист, али ја не видим да је он то урадио. Ја видим његове ауто-голове од тог дана.

Рушење Вучића и демонтирање целог овог система је процес који мора да има своје трајање.
На пример, литије у Црној Гори су трајале, ако ме сећање добро служи, око годину дана. И на крају је Ђукановић изгубио парламентарне изборе за један мандат.

Не може дрво које овде годинама заливају и ЕУ и САД и Русија и Кина да падне само од себе након једног ветра.

Најбоље да се класично да пумпате за рудник литијума, продају фабрика муниције Немцима, изградњу нуклеарке и складиштење нуклеарног отпада у Србији.
Одговори

(04-05-2025, 10:29 AM)Душан Вукашиновић Пише:  

Из највећих.
Као по обичају....
Чанак каже: Британија и вероватно Немачка.

Ако Чанак каже тако, значи да је обрнуто.
С тим што за нуклеарку пумпају Французи.
Одговори

Само што то не каже само Чанак, него и Чеда Антић, па Шешељ, па Бокан Харченко, па ..... Јуче је неко опет рекао да Британци стоје иза студентских блокада. 
То се тако бапне, нит водитељ пита за доказе, или макар логичку поставку. Бупете, бапете! Идуће седмице ће да промене - Италија, па тишина, па Хрватска и Бугарска, па Индија и Пакистан.... И тако....
Важно је само да капље.
Одговори

(04-05-2025, 11:19 AM)Милослав Самарџић Пише:  

Из највећих.
Као по обичају....

Тенкју вери мач. :cool:
Ти јеси мислио, или си бар говорио оно што други мисле, да иза студентских блокада НЕ СТОЈЕ службе највећих држава. Јер, да Те подсетим - Немачка не спада ни међу пет највећих европских, а камоли светских држава. 
На жалост, овим потомцима режима ЈБТ, као што је Овај летач, Немачка је и почетак и крај друштвене и историјске мисли, која је распрострањена неслућеним дубинама сопственог џепа. 
Само таквима може да падне напамет да их Немци и подржавају и руше, у исто време. 
Дакле, кад напишем "највеће државе", онда су то оне које су и географски и политички највеће државе на свету. А то, на жалост следбеника идеја Димитрија Љотића и Станета Доланца, није Савезна република Немачка.
Одговори

(04-05-2025, 12:31 PM)Бенито Пише:  
(04-05-2025, 11:19 AM)Милослав Самарџић Пише:  

Из највећих.
Као по обичају....

Тенкју вери мач. Баја
Ти јеси мислио, или си бар говорио оно што други мисле, да иза студентских блокада НЕ СТОЈЕ службе највећих држава. Јер, да Те подсетим - Немачка не спада ни међу пет највећих европских, а камоли светских држава. 
На жалост, овим потомцима режима ЈБТ, као што је Овај летач, Немачка је и почетак и крај друштвене и историјске мисли, која је распрострањена неслућеним дубинама сопственог џепа. 
Само таквима може да падне напамет да их Немци и подржавају и руше, у исто време. 
Дакле, кад напишем "највеће државе", онда су то оне које су и географски и политички највеће државе на свету. А то, на жалост следбеника идеја Димитрија Љотића и Станета Доланца, није Савезна република Немачка.

Е мој поручниче, реалност је да је за српску политику највећа постала Немачка.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним