Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Цитат:У припреми за штампу се налази монографија Калиновачке бригаде којом је обухваћен и Миљевински батаљон, са списком свих припадника и основним биографским подацима.

За ово сам чуо још пре годину и нешто али никако да изађе та књига на светлост дана.
Одговори

(26-09-2014, 11:08 AM)Вук92 Пише:  Милославе да ли постоји неки списак шифрованих имена под којима су се водили официри ЈВуО? Мислим на ратне шифре, као нпр. оне ''чика Бранко'', ''ИНА'' итд....
Да, у Дражи 2 има неколико хиљада шифара. Има и у зборницима, али не на једном месту, можда је то на Знацима групно.
Одговори

Цитат:сада сам сазнао, оно што сам Вас питао за Матовића кад је погинуо. Погинуо је или умро 1955, а не 1948 како каже Топаловић из Вгд-а.

По књизи о Владу Шипчићу умро је 1955. године од туберкулозе.
Одговори

Па ето, онда је вјероватно то и тачно. Сигурно је Топаловић био погрешно обавјештен.
Одговори

Господине Самарџићу ову слику сам преузео из вашег текста који је објављен у Француском Магазину 39-45 који је посвећен 2.Светском рату.Ако можете да напишете ко је све на слици,где и када је слика настала.Препознајем потпоручника Милутина Јанковића,стоји трећи с лева.Требало би да је у средини са шубаром Чедомир Умковић.Поставите ако можете ову слику боље резолуције.Чини ми се да има на слици и четника Капетана Предрага Раковића али не могу да препознам ко су јер је слика јако лоше резолиције.Хвала у напред![Слика: Milutun_Jankovic_sa_ekipom.jpg]
Одговори

Четврти с лева потпоручник Велимир Кочовић из Адрана, четврти с десна наредник Милан Козодера, Раковићев пратилац, клечи лево хармоникаш Илић из Мрчајеваца, ваљда рођак Мирослава Илића.
Одговори

Хвала
Одговори

Да, не знам више имена. Јесте рођак Мирослава Илића, ваљда стриц, рекао ми је Аца Симић. Иначе био је хармоникаш.
Мислим да је сликано у селу Ба, током Конгреса, али нисам сигуран.
Бенито зна више детаља, надајмо се да ће видети.
Одговори

Каква је судбина рођака Мирослава Илића?
Одговори

Gospodine Samardžiću, gde mogu pronaći biografije članova Centralnog nacionalnog komiteta. Postoje neki podaci u vezi sa nekim ljudima na vikipediji, ali to je sve šturo i pitanje je da li je istinito. Na primer, na internetu ne postoji ništa konkretnije o Mihajlu Kujundžiću, funkcioneru Demokratske stranke i predsedniku CNK-a. Jedino što sam uspeo da pronađem jeste neki tekst u Grolovoj Demokratiji. Naime, u toku predizborne kampanje 1945. Dragoljub Jovanović, lider levih zemljoradnika, napao je Grola zbog toga što je demokrata Mihajlo Kujundžić umro za Dražinom trpezom.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(01-10-2014, 10:40 AM)Ковач Пише:  Каква је судбина рођака Мирослава Илића?

Погинуо у Босни 1945. године.
Одговори

(01-10-2014, 11:42 AM)Vlad Alekš Пише:  Gospodine Samardžiću, gde mogu pronaći biografije članova Centralnog nacionalnog komiteta. Postoje neki podaci u vezi sa nekim ljudima na vikipediji, ali to je sve šturo i pitanje je da li je istinito. Na primer, na internetu ne postoji ništa konkretnije o Mihajlu Kujundžiću, funkcioneru Demokratske stranke i predsedniku CNK-a. Jedino što sam uspeo da pronađem jeste neki tekst u Grolovoj Demokratiji. Naime, u toku predizborne kampanje 1945. Dragoljub Jovanović, lider levih zemljoradnika, napao je Grola zbog toga što je demokrata Mihajlo Kujundžić umro za Dražinom trpezom.
Нема нигде на једном месту. Објавио сам у Дражи 4 биографије главних, а успут сам помињао још неке. Тежак задатак. Кујунџић је умро на седници ЦНК, кад је курир донео вест да Црвена армија прелази границу.
Одговори

Који се официр утопио, када је Кесер успио да преплива Дрину, пред хапшење?
Одговори

Чуо сам за ту причу, не сећам се где?
Углавном, калуђер Никанор Паљић пише да је Кесер сам отпливао, тј. да се нико није удавио.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 22 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним