Поруке: 2,375
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Па ето, онда је вјероватно то и тачно. Сигурно је Топаловић био погрешно обавјештен.
Поруке: 303
Теме: 4
Придружен: May 2014
Господине Самарџићу ову слику сам преузео из вашег текста који је објављен у Француском Магазину 39-45 који је посвећен 2.Светском рату.Ако можете да напишете ко је све на слици,где и када је слика настала.Препознајем потпоручника Милутина Јанковића,стоји трећи с лева.Требало би да је у средини са шубаром Чедомир Умковић.Поставите ако можете ову слику боље резолуције.Чини ми се да има на слици и четника Капетана Предрага Раковића али не могу да препознам ко су јер је слика јако лоше резолиције.Хвала у напред!
(Последња измена: 30-09-2014, 12:16 PM од
Ковач.)
Поруке: 4,414
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
654
Четврти с лева потпоручник Велимир Кочовић из Адрана, четврти с десна наредник Милан Козодера, Раковићев пратилац, клечи лево хармоникаш Илић из Мрчајеваца, ваљда рођак Мирослава Илића.
Поруке: 17,113
Теме: 633
Углед:
1,913
Да, не знам више имена. Јесте рођак Мирослава Илића, ваљда стриц, рекао ми је Аца Симић. Иначе био је хармоникаш.
Мислим да је сликано у селу Ба, током Конгреса, али нисам сигуран.
Бенито зна више детаља, надајмо се да ће видети.
Каква је судбина рођака Мирослава Илића?
Поруке: 2,302
Теме: 21
Углед:
515
Gospodine Samardžiću, gde mogu pronaći biografije članova Centralnog nacionalnog komiteta. Postoje neki podaci u vezi sa nekim ljudima na vikipediji, ali to je sve šturo i pitanje je da li je istinito. Na primer, na internetu ne postoji ništa konkretnije o Mihajlu Kujundžiću, funkcioneru Demokratske stranke i predsedniku CNK-a. Jedino što sam uspeo da pronađem jeste neki tekst u Grolovoj Demokratiji. Naime, u toku predizborne kampanje 1945. Dragoljub Jovanović, lider levih zemljoradnika, napao je Grola zbog toga što je demokrata Mihajlo Kujundžić umro za Dražinom trpezom.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 2,375
Теме: 43
Углед:
201
Који се официр утопио, када је Кесер успио да преплива Дрину, пред хапшење?
Поруке: 17,113
Теме: 633
Углед:
1,913
Чуо сам за ту причу, не сећам се где?
Углавном, калуђер Никанор Паљић пише да је Кесер сам отпливао, тј. да се нико није удавио.