Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(24-12-2014, 04:57 PM)Вук92 Пише:  Милославе, због чега се на сајту Државне комисије за утврђивање тајних гробница налазе неки људи на списку који уопште нису из Србије нити су тамо убијени? Да ли има користи да пошаљем меил на њихову адресу да се исправе грешке, јер мислим да овдје не смије бити пропуста! Конкретно имам једног који је стријељан у Грахову, а уврштен је на списку за Београд уз потпуно погрешне информације!

Вероватно се ради о случајевима Врховног војног суда или извештајима КНОЈ-а. Требало би да знају за те грешке јер је писано по медијима о томе, али им ипак напиши мејл.
Одговори

(24-12-2014, 04:57 PM)Вук92 Пише:  Милославе, због чега се на сајту Државне комисије за утврђивање тајних гробница налазе неки људи на списку који уопште нису из Србије нити су тамо убијени? Да ли има користи да пошаљем меил на њихову адресу да се исправе грешке, јер мислим да овдје не смије бити пропуста! Конкретно имам једног који је стријељан у Грахову, а уврштен је на списку за Београд уз потпуно погрешне информације!

Вуче, та комисија је грешка. Smile
То јест намера, како се узме.

Само ти пописуј жртве за твој крај, све ће се то једном рачунати.
Одговори

Gospodine Samardžiću, da li ste upoznali Fedora Rajića? Ime je specifično, tako da smatram kako dodatna objašnjenja nisu potrebna. Hvala unapred na odgovoru.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

На жалост, нисам.
Одговори

Господине Самарџићу, треба ми Ваше мишљење око следећег.
Наиме, неки из ДВЕРИ (читајте љотани) тврде да су његову породицу заједно са Немцима убили комунисти и да је био издајник. Ако сам ја добро читао литературу, док је он био на Мањачи, Срби су мирно спавали и нису завршили у Јасеновцу као Козара. Е друга је ствар што су комунисти провлачили деценијама слику из једне кафане на којој је Дреновић са немачким, усташким и домобранским официром. Мислим да сте баш Ви помињали да се састајао са Немцима да би протествовао због језивих усташких покоља и да би се исти зауставили. По причама мојих пријатеља из тог дела Републике Српске, Козара је једина планина на којој није било четника и да је зато страдала у Јасеновцу.
О ЧЕМУ СЕ ЗАПРАВО ОВДЕ РАДИ?

Част ти свака Гацко равно кад си чисто православно Smile
Одговори

(25-12-2014, 02:52 PM)Милан Грујић Пише:  
Господине Самарџићу, треба ми Ваше мишљење око следећег.
Наиме, неки из ДВЕРИ (читајте љотани) тврде да су његову породицу заједно са Немцима убили комунисти и да је био издајник. Ако сам ја добро читао литературу, док је он био на Мањачи, Срби су мирно спавали и нису завршили у Јасеновцу као Козара. Е друга је ствар што су комунисти провлачили деценијама слику из једне кафане на којој је Дреновић са немачким, усташким и домобранским официром. Мислим да сте баш Ви помињали да се састајао са Немцима да би протествовао због језивих усташких покоља и да би се исти зауставили. По причама мојих пријатеља из тог дела Републике Српске, Козара је једина планина на којој није било четника и да је зато страдала у Јасеновцу.
О ЧЕМУ СЕ ЗАПРАВО ОВДЕ РАДИ?

Овдје се ради о томе да су Србе на Козари бранили и чували партизани, како су то урадили најбоље говори Јасеновац
Одговори

Зато и кажем. Зато је Мањача остала сачувана захваљујући Урошу Дреновићу. И дан данас када усташама и балијама неко помене Змијање, они се јеже ко мачори. Баја

Одговори

Па да, то је то.
Одговори

Можете ли ми рећи Ваше мишљење о сукобу Д.Симовић - Јанковић - Пеливановић?
Јер Плазина говори једно (оцрњује Симовића), а Звонко друго (оцрњује Јанковића).
Одговори

(27-12-2014, 02:32 PM)Романија1 Пише:  Можете ли ми рећи Ваше мишљење о сукобу Д.Симовић - Јанковић - Пеливановић?
Јер Плазина говори једно (оцрњује Симовића), а Звонко друго (оцрњује Јанковића).
Мислим да то није толико битно, сукоба и неслагања мора бити, не може свак са сваким да се слаже. Оно што сматрам да је ту битно, то је случај Милутина Јанковића, уложио сам доста труда да га опишем:
http://www.pogledi.rs/potporucnik-vojvod...-jankovic/
Наравно, Бенито се неће сложити са оваквим описом, по вокацији, да не кажем по ник-нејму. Smile
Једва чекам његов рад у Милутину/Бениту.
Одговори

По мени, Милутин Јанковић јесте био храбар али је био психопата.

Одговори

Милославе, где може да се поручи, или купи ДВД "Краљевина Југославија у ДСР"? Било је на форуму, али нисам баш испратио...
И колико сам схватио до сада су изашла два ДВД-а са по шест епизода, а у плану је још један?
Одговори

(01-01-2015, 04:01 PM)Владимир.М Пише:  Милославе, где може да се поручи, или купи ДВД "Краљевина Југославија у ДСР"? Било је на форуму, али нисам баш испратио...
И колико сам схватио до сада су изашла два ДВД-а са по шест епизода, а у плану је још један?
Било је нешто мало. За наставак, не знам још шта ћемо, јер је наставак ХД, а ДВД не прима ХД. И 1-6 радимо поново, у ХД. У сваком случају, јавићу овде.
Одговори

Господине Самарџићу, будући да сам нов на форуму, унапред се извињавам Вама и осталим члановима уколико је питање које ћу Вам поставити већ било постављано. Наиме, сведоци смо да је у Русији по питању приxватања и прослављања Дана победе, постигнут прећутни договор између националиста у најширем могућем смислу. Напоредо марширају и окорели царисти и умерени конзервативци, путиновци, комунисти, па чак и припадници формалниx и неформалних националсоцијалистичких група... да ли сматрате да је могуће и потребно да Срби националисти (равногорци, љотићевци) изађу из оквира историцизма попут Руса и на тај начин покажу евентуалну националну зрелост и озбиљност...? Догађаји који су иза нас и они који нам тек предстоје, довољно су озбиљни да, по моме скромном мишљењу, не остављају ни мало простора за обострану острашћеност након седам деценија од рата...

Мртва глава, кости двије,
то је значка из Србије!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним