Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Има на википедији Хронологија четничких злочина, гдје се наводи (у Србији) убиства 3-4 симпатизера Нопа овог или оног дана, у овом или оном селу. Кад се све сабере, с обзиром да је то грађански рат и кад се не рачунају измишљени злочини, стварно је у Србији почињено минимално злочина, тако да приче о црним тројкама, слово з, итд. падају у воду.
Нисам читао Дедијера и Милетића, ал могу претпоставити садржај.
Занимљиво ми је што сам читао нешто о Јевђевићу, па кажу како он и његови четници немају везе са Дражом, али је Дража одобравао њихове злочине и сарадњу са усташама и Италијанима (тј. Када се треба израчунати бројност четника, онда се Јевђини не рачунају, а када се треба рачунати злочине четника онда се рачунају).
У Бих је стварно било превише злочина, без обзирана геноцид. Али се ето и током Сфрј у мом крају знало да су партизани стављали кокарде па спаљивали многа муслиманска села. Тако да је у области у којој је било 10 војски, а сви причају истим језиком, баш тешко утврдити ко је шта чинио.
На примјер, сматрам да је Баћовић чинио многа непотребна дјела по Херцеговини, и да би могао бити осуђен због тога после побједе у рату. Поред њега, Ђуришић, Остојић и још пар нижих. Али наравно утврдити све околности.
(Последња измена: 29-02-2016, 05:46 PM од
Романија.)
Поруке: 911
Теме: 1
Придружен: Aug 2013
Углед:
129
Ви Југословени би изгледа побили Србе немилосрдније него Титовци (висио би и Ђујић и Баћовић и Ђуришић и Остојић итд.). Због тобожњи злочина.
А шта мислиш да ли би Ђујић, Јевђевић, Ђуришић итд. то тако лако допустили? Али опет би ви ангажовали усташе и остале антисрпске зликовце, па би се заједно са њима обрачунали са Србима.....
Кад човјек промисли, срећа па су побједили Титовци.
Шта је то по вама злочин? Да ли је злочин убити "цивила" који је уз то шпијун и саботер, те његовом акцијом погине неколико четника? Да ли је то цивил? Не, то је борац. Чак пуно пута опаснији него онај с пушком у руци.
Да ли четничке одмазде злочини? Ако се зна да су злочини муслимана стали након четнички одмазда. Промислили би шеснест пута прије него крену у покољ Срба посље тога.
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Поруке: 2,302
Теме: 21
Углед:
515
Никако да поставим текст Федора Рајића "Четници и усташе". Поставићу првом повољном приликом. Да ли је неко читао то?
Самарџићу, Романијо, да ли је истина да сте Југословени? Или вам се то импутира?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
(Последња измена: 01-03-2016, 01:11 AM од
Vlad Alekš.)
Поруке: 911
Теме: 1
Придружен: Aug 2013
Углед:
129
Читао сам ја. Шта са тијем? Клин се клином избија. Због таквих "хришћана" и "демократа" и "замиривача - Немој, немој" Срба у Крајини и добром дијелу Босанске Крајине више и нема.
Требало је вратити сваку главу за главу. Једино онда би дошло до оздрављења и једни и други.
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Поруке: 2,302
Теме: 21
Углед:
515
Можда је боље да тај текст преприча колега мунгос, будући да га је боље схватио од мене, па чак и од аутора.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 189
Теме: 5
Придружен: Nov 2014
Углед:
11
Није реално очекивати, да неко Србе (или било кога) коље и пали четири године, а да и они не узврате. Пукнеш једног дана брате, па покажеш да и ти то можеш.
Друго, само ми немојте тврдити да то није имало ефекта, односно након таквих четничких акција није смањен број покоља над Србима. Имало је то и те какву дисциплинску мјеру према усташама, односно према Хрватима и Муслиманима.
Наводим један примјер из Хаџића (код Сарајева):
Након почетних усташких злочина на тој територији, дошло је до преговора између српских предствника и усташа. Усташе су се наравно понашале арогантно, на шта су им Срби на крају наизглед неуспјешних прговора рекли: "Добро како хоћете, али ваш је дан, наша је ноћ". Након тога, готово да није било усташких злочина на тој територији.
Поруке: 4,402
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
(29-02-2016, 05:36 PM)Романија Пише: На примјер, сматрам да је Баћовић чинио многа непотребна дјела по Херцеговини, и да би могао бити осуђен због тога после побједе у рату.
Тешко је било да рецимо преживеле Пребиловчане којима су побили жену и децу, уразумиш и зауставиш када упадну у чисто хрватска села око Стоца и Имотског. Не знам која би то сила могла да спречи. То је признао чак и партизан Саво Скоко у својим књигама.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
(Последња измена: 01-03-2016, 01:23 PM од
Николај.)
Поруке: 17,007
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,872
Јел мислиш да је ово са Википедије тачно?
Нпр:
6-9. novembar 1941: Masovna streljanja partizanskih zarobljenika u Brajićima u podnožju Ravne gore... Streljanja su vršena i narednih dana. Najodgovorniji za ove zločine bio je Draža Mihailović koji se tada nalazio u Brajićima.[26]
Дража је тада био у Струганику, а комунистима је судио Војни суд.
Ово се све преписује деценијама из комунистичке пропаганде, јасно се види да нема правни оквир и уопште да ово нису радили правници, а морали би.
Мислим да је правно најзанимљивије питање: Зашто се свако убиство комуниста од стране Недићевих четника сматра злочином, а свако убиство Недићевих - или раније комесарских - службеника, не? При томе, комунисти су први почели.
Све у свему, овакви текстови су чиста пропаганда.