Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(30-03-2016, 01:50 AM)Mitic Пише:  Гдине Милославе, што се тиче 27. марта, стално се помиње сума од 100.000 фунти стерлинга, а скоро се то помињало у чланку на сајту Новости. Еви линка, па ако може коментар:

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81...a-sto-lica
Овде пише да је новац добијала и друга сељачка странка, а занимљиво - и Српски културни клуб. То је већ озбиљна оптужба, јер он једини од наведених јесте био битан за пуч. Другим речима, волео бих да видим доказе за то да је СКК добијао фунте и да је учествовао у пучу због тих фунти. Овако, звучи као успутна клевета.
Одговори

Миливој Иванишевић износи процене о томе колико је Срба страдало у двадесетом веку. Треба размотрити све процене и да се направи српски Јад Вашем. Ево текстова у вези са проценама убијених Срба (други текст садржи бројке везане за Други светски рат):

http://www.vesti-online.com/Vesti/Tema-d...nema-kraja

http://www.vesti-online.com/Vesti/Tema-d...-gubiliste

http://www.vesti-online.com/Vesti/Tema-d...ion-zrtava
Одговори

Управо сам завршио читање књиге "Константиново раскршће" Дејана Стојиљковића. Пратећи википедију наишао сам на путоказ који упућује на сајт (стари сајт) као пример критике. Жао ми је што је полемика прекинута, мислим да је било још простора.
Да ли сте остали при мишљењу, ако сте завршили књигу наравно.
Мени је такође био мучан опис четника, испаде да су једини фини били Немци....
Одговори

(31-03-2016, 10:09 PM)DIDzM Пише:  Управо сам завршио читање књиге "Константиново раскршће" Дејана Стојиљковића. Пратећи википедију наишао сам на путоказ који упућује на сајт (стари сајт) као пример критике. Жао ми је што је полемика прекинута, мислим да је било још простора.
Да ли сте остали при мишљењу, ако сте завршили књигу наравно.
Мени је такође био мучан опис четника, испаде да су једини фини били Немци....
Па да... Нисам читао даље, због тог мучног описа. Шта сам пропустио?
Одговори

Добра је књига, са пуно мистике. Чим је наступио са вампирима и вукодлацима не можемо замерати што није испраћен сваки историјски детаљ. Мада је очигледно аутор провео доста времена проучавајући период. Називи улица, кафана, ликови, анегдоте и њима су стварни.
Оплео је домаћински по комунистима, и да су они захтевали бомбардовање градова.
Четнике знате како је описао. Али се пратећи роман, односно њене споредне ликове, трговце, кафеџије, уочава подршка четницима што их донекле сврстава у добре момке. Е сад што то ни данас не може јасно да се каже мало је дубљи проблем.
Проблематична су ми размишљања немачких официра о нама као народу. Можете ли да поставите неке примере на које сте наилазили?
Одговори

За шта, мишљења немачких официра о нама?
Свакако су потцењивачка, расистичка. Манојло Кораћ описује детаљно како су се понашали Немци. Било је наравно изузетака. Шта је у књизи о томе?
Одговори

Један човјек тврди да је грешка у опису слике. Каже да је или грешка у датуму (он наводи март 1945) или у тексту, јер годишта Михићеве дјеце су: Војо 1933, Војислава 1935, Љиљана 1939 и Симо 1944, а овде нема бебе.

".......са њим је четворо деце свештеника Михића.... Босна, октобра 1944. године"

[Слика: 3585789.jpg]
Одговори

Могуће. Шта тачно каже? Тешко да је март јер има лишћа на дрвету, а деца су боса.
Одговори

Каже да је датум или март 1944. или март 1945. Не знам откуд му то.
Ал знамо да март 44 наравно није.
Каже да се поп Михић зове Ристо.
Одговори

Ако сте завршили у вези фотографије, имам два питања: 1. Да ли је Аћим Слијепчевић оставио неке мемоаре, сећања или слично? 2. Може ли мало обимније објашњење или књига евентуално о шефовима Обавештајног одељења ВК ВКЈ за време рата, њиховим предратним, ратним и послератним биографијама?
Одговори

1. Слијепчевић је после изласка са робије живео у Новом Саду или околини, углавном, некада сам причао са његовим рођацима, из Новог Сада. Нису помињали мемоаре, што вероватно значи да их нема.
2. Нема књиге о њима. Могао би ти да напишеш, ионако одавно ниси ништа написао... или барем ниси пријавио. Smile
Одговори

Smile То је твој терен. Имаш судбину свих петорице у малом прсту. Имаш и документа и фотосе, тако да и нож и колач. А било би занимљиво све њих видети на једном месту, и са каквим су се проблемима сусретали током рата. Да не слушамо више бајке о комунистичким способним обавештајцима.
Одговори

Ма не могу да стигнем ништа од серије. За 11 дана морамо да испоручимо ТВ Пољска, а нисмо завршили тих 12 епизода још.
Одговори

Боже здравља, има дана за мегдана.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 22 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним