Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(18-09-2016, 08:55 PM)Бенито Пише:  Милославе, после свих ових година, какво је твоје мишљење о тзв четничким злочинима? Говорим о тзв Недићевој Србији. Знаш сваки догађај, па можеш " прстом показати" шта је тачно био злочин или где су прекорачена овлашћења.

Можеш ли мало прецизније? Злочин је злочин. Дакле убиство мимо закона је злочин.
Одговори

Хоћу да кажем да је време да се тачно попишу злочини, у овом случају четника. А не да субнор и даље, а поодавно и на интернету, са својом "босански лонац" варијантом, пуне главе народу . И тако доказују да су четници и усташе исто. Веровао или не, скоро сам на једној јавној табли случајно затекао окачено " јавно писмо грађанима" , где анонимни аутор упозорава на " повампирење усташа и четника". У сред Србије. Уосталом, сећаш се на старом сајту расправе са Немањом око питања колико су четници побили људи на територији " Недићеве Србије". Дакле , треба коначно рећи колико су људи убили четници и колико су од тога били злочини.
Одговори

Слажем се. Колико ми је познато, за сада је прецизан попис начинио само Миленко Максимовић за област Добоја околине, према Сави. Али њему је помагала полиција Републике Српске. Он је сва имена објавио у својим књигама.
Динчић је утврдио тачне бројке за Ниш и још два среза, колико се сећам, четници су убили 8, 25 и 50 особа у тим срезовима. Где могу и ја сакупљам те податке, али, за целу државу немогуће је то без учешћа државе.
Одговори

Зашто на интернету постоје фотографије које показују како четници са важнијим чином позирају са Немцима,Италијанима па чак и усташама?
И зар су комунисти били у могућности да фалсификују те фотографије,разумем да нека документа другачије напишу али за ово нисам сигуран.
Одговори

(19-09-2016, 04:59 PM)Никола02 Пише:  Зашто на интернету постоје фотографије које показују како четници са важнијим чином позирају са Немцима,Италијанима па чак и усташама?
И зар су комунисти били у могућности да фалсификују те фотографије,разумем да нека документа другачије напишу али за ово нисам сигуран.
То су били тзв. легализовани четници или четници који нису били под Дражином командом. Нпр. Босански четнички одреди нису били под Дражином командом током 1942. године, када су настале оне слике радета Радића и Дреновића.
Одговори

Ааа ок.
Одговори

Или фалсификоване слике као Калабићева, Рачићева и Недићева.
Јел Дража икад слао депеше Дреновићу или Радићу поводом тога? И јесу ли имали директан контакт
Одговори

Никола Илић (или неко други са његовим знањем) је фалсификовао Лукачевићеву слику са Бејлијем. А фалсификованих потписа за фотографије има на тоне.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(19-09-2016, 08:26 PM)Николај Пише:  Никола Илић (или неко други са његовим знањем) је фалсификовао Лукачевићеву слику са Бејлијем. А фалсификованих потписа за фотографије има на тоне.
Ево овде је та фалсификована слика:
http://www.pogledi.rs/cetnici-protiv-nemaca/
Одговори

(19-09-2016, 07:51 PM)Романија Пише:  Или фалсификоване слике као Калабићева, Рачићева и Недићева.
Јел Дража икад слао депеше Дреновићу или Радићу поводом тога? И јесу ли имали директан контакт
Они нису имали радио станице.
Одговори

ХРТ има емисију " догодило се...". РТС такву емисију нема. Данас, 19.септембра, Хрвати су се сетили састанка Драже и Броза у Струганику. Тумач вели да је Дража мислио да је Тито неки Рус, али да га је сарадник ( не наводи се име) упозорио да то није истина. Даље, да је Дража тражио од Тита да се стави под његову команду, али је овај то одбио. Тито је био " великодушан" и четницима дао 5 милиона динара из Ужица и 800 пушака из фабрике. Дража се, међутим, удружио са Немцима и уз њихову помоћ истерао партизане из Србије.
Питање гласи: да РТС има овакву емисију данас, како би гласило саопштење поводом састанка у Струганику 19. септембра 41? Боље или горе од ХРТ-а?
Одговори

(19-09-2016, 10:25 PM)Бенито Пише:  ХРТ има емисију " догодило се...". РТС такву емисију нема. Данас, 19.септембра, Хрвати су се сетили састанка Драже и Броза у Струганику. Тумач вели да је Дража мислио да је Тито неки Рус, али да га је сарадник ( не наводи се име) упозорио да то није истина. Даље, да је Дража тражио од Тита да се стави под његову команду, али је овај то одбио. Тито је био " великодушан" и четницима дао 5 милиона динара из Ужица и 800 пушака из фабрике. Дража се, међутим, удружио са Немцима и уз њихову помоћ истерао партизане из Србије.
Питање гласи: да РТС има овакву емисију данас, како би гласило саопштење поводом састанка у Струганику 19. септембра 41? Боље или горе од ХРТ-а?
Мислим, ипак, бољу.
Иначе комунисти су тек касније увели ту причу како је Дража Мислио да је Тито Рус. Цитирао сам у књизи ''Дража и општа историја...'' неку њихову књигу из 1950-тих, где кажу да је Драгиша Васић одмах рекао. ''Ви сте Јосип Броз, браварски радник из Кумровца...''
А четници су то знали јер је полиција знала.
Одговори

Наравно,- да би имали гору верзију на РТС-У. Али, добро, живи били, па видели.
Него, одавно ми је врло занимљиво како Хрвати избегавају помињање имена Драгише Васића. Колико пратим, не сећам се да су га икад поменули. То сигурно има везе са Крлежом, али где је тај сукоб актуелних Хрвата и Крлеже, није ми баш јасно.
Одговори

Шта мислите о Милану Недићу,јел је помогао народу или је их је слао у логоре?
И да ли треба да буде упамћен као злочинац или херој?
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 32 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним