Оцена Теме:
  • 16 Гласов(а) - 4.19 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

(31-01-2017, 09:55 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јел преведена нека обимнија књига Шарла Дила о Византији? Имам само ону малу, ''Историја Византијског царства''.

Јесте, у издању Српске књижевне задруге, "Византијске слике", има око 500 страна.
Одговори

Хајде нешто лакше, док не дође поручник:
Ко је у емиграцији снимио прву плочу са неком четничком песмом?
Одговори

Милан Глигић?
Одговори

Није.
Одговори

Сређујем неку књигу и наиђох на један податак онако баш за квиз:
Која је најбројнија армија која је током Другог светског рата прошла преко Ирана?
Одговори

(31-01-2017, 10:22 PM)Милослав Самарџић Пише:  Сређујем неку књигу и наиђох на један податак онако баш за квиз:
Која је најбројнија армија која је током Другог светског рата прошла преко Ирана?

Црвена?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Није Црвена. Али, ишла је из Совјетског Савеза. Сада је ваљда лако?
Одговори

Немци. Ако су ишли за нафту.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(31-01-2017, 10:49 PM)Милослав Самарџић Пише:  Није Црвена. Али, ишла је из Совјетског Савеза. Сада је ваљда лако?

Југословенска ? Они Месићеви ?
Одговори

Не, ни Немци ни Месићеве усташе/партизани.
Још једна помоћ: Та армија имала је 70.000 војника.
Одговори

(31-01-2017, 10:51 PM)Милослав Самарџић Пише:  Не, ни Немци ни Месићеве усташе/партизани.

Румуни ?
Одговори

Прву четничку плочу у емиграцији снимио је Чеда Радовановић. Био је из Раче Крагујевачке, средњошколац у КГ (свирао на ђачким журкама). Емигрирао је 1950. и неке. Погинуо у несрећи на Флориди око 1985. Иначе од свирања тамо је зарађивао за студије, дипломирао је медицину.

Остала су ова три питања:
- Који је био главни град Захумља?
- Ко је био други кнез Захумља (први је Немањин брат Мирослав, то је лако)?
- Ко је био трећи кнез Захумља?
Одговори

(31-01-2017, 10:53 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(31-01-2017, 10:51 PM)Милослав Самарџић Пише:  Не, ни Немци ни Месићеве усташе/партизани.

Румуни ?
Не.
Одговори

Савезници и СССР су напали Иран. Значи Британци.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 9 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним