01-11-2017, 12:09 AM
Не пише име генерала и не пише да је дивизија имала само пуковнике, просто пише: ''Генерал''. Записали су Немци код којих је дошао у Ћуприју, после пуштања.
Цитат:Немачки генерал заробљен у Другој бањалучкој операцији, септембра 1944. је био фон Девиц.
(Karl von Krebs gennant von Dewitz), заједно са СС мајором Вилијем Волтером, шефом СД-а у Бања Луци. Преговори о њиховој размени су вођени, али нису размењени до краја рата.
(01-11-2017, 01:18 PM)Мргуд Пише:Цитат:Немачки генерал заробљен у Другој бањалучкој операцији, септембра 1944. је био фон Девиц.
(Karl von Krebs gennant von Dewitz), заједно са СС мајором Вилијем Волтером, шефом СД-а у Бања Луци. Преговори о њиховој размени су вођени, али нису размењени до краја рата.
Шта се десило са њима после?
(01-11-2017, 05:29 PM)Милослав Самарџић Пише: Највише немачких високих официра, међу њима и једног генерала, четници су заробили 25. октобра 1944. године, у области Мајевице, укупно 14. Тако што је немачки транспортни авион принудно слетео на њихову територију. Одмах су почели преговори око размене. Дража је писао потпуковнику Дамјановићу да тражи 1,5 милиона метака и још неке ствари за њих, или да их проследи на Озрен или Требаву, да се тамо обави размена. Али Немци су почели да сакупљају таоце за стрељање по Бијељини, па је Дамјановић морао да их пусти после неколико дана.Звучи врло занимљиво.
(02-11-2017, 06:07 PM)Милослав Самарџић Пише: Слетели су на равницу у области Мајевице, тј. Мајевичког корпуса. Ето, ја сам нашао.Четнички документ. Говоримо о немачком.
(02-11-2017, 06:07 PM)Милослав Самарџић Пише: Мени је чудније што су Немци стрељали оног генерала који је наводно заробљен у Бањалуци, јер да је заробљен, не би га стрељали.Чуј наводно заробљен.
(02-11-2017, 06:20 PM)ватхра Пише: У четничком документу о пилоту који је пао код Соко бање се наводе такве исте фантазије, таоци, стрељање и остало...