Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Друга пролетерска бригада.
Одговори

Хвала. Јеси ли чуо за неки сукоб у околини села Драгодол.По причи коју сам ја чуо партизани су имали око 60-70 мртвих.Разбили су их. Успели су само да ухвате живог четничког курира ида га живог запале.Причао ми је човек да је била нека од Личких бригада.Тако сам чуо,а сукоб је био јер су дуго људи налазили делове костију и опреме.
Одговори

(05-01-2014, 11:38 PM)Петар Пише:  Милославе да ли знаш са којом партизанском јединицом се Рачић сукобио на Пашиној равни?

Сипуљац имаш ли ђедову слику из Церског одреда?

На жалост немам, имам само једну дедину слику и то предратну. Још увек се надам да ћу га препознати на некој слици, али за сада без успеха.
Одговори

(06-01-2014, 12:29 AM)Петар Пише:  Хвала. Јеси ли чуо за неки сукоб у околини села Драгодол.По причи коју сам ја чуо партизани су имали око 60-70 мртвих.Разбили су их. Успели су само да ухвате живог четничког курира ида га живог запале.Причао ми је човек да је била нека од Личких бригада.Тако сам чуо,а сукоб је био јер су дуго људи налазили делове костију и опреме.
Нисам. Где је то, која су још села ту?
Одговори

Драгодол је село 4-5 километара од Пецке,према Ваљеву.Велико село,даље се наставља према Медведнику.По причи комунисти су негде залутали и налетели су ту на Рачићеве. Цео дан су се тукли,по великој врућини. Чуо сам за нека четири јуриша. Комунисти су имали60 -70 мртвих. За четничке губитке нисам чуо,само да је курир ухваћен и да су га живог запалили.

Драгодол,Станина река,Ставе,врх Тисовик, а та ливада где су се сукобили има неко име али сам заборавио.
Одговори

Не могу да нађем. Али можда је то ова иста борба, јер у ствари она није вођена на Пашиној Равни, него негде западно од Пашине Равни. А губици се често преувеличавају.
Рачић је тада био у Боровњаку, а пише да су комунисти опљачкали Прокиће и да су се после борбе повукли према Повлену.
Одговори

Гледам ову Ћирилицу са историчарима, па се питам ко је највећа новинарска звезда у Србији- Миломир Марић или Милослав Самарџић?
Одговори

Рече ми неко да су помињали Калабића? Јел си гледао то?
Одговори

Видео сам када му је Коста рекао да Дража није дигао ни трећи, ни шести, ни 28 српски устанак, него да је наставио да пружа легални отпор војске. То је највећи напредак.
Иначе све исто. Коста је рекао да неће да прича о серији, Цвеле га је растурио, оће Марић да умре, а Бојан је позер, као и досад.
Занимљиво, али ништа ново.
Одговори

Да, помињали су Калабића. Прво је Марић рекао да је он још раних деведесетих гледао фотографије Калабића са ознашима, а Димитријевић је касније током емисије успут поменуо и улогу Калабића у Дражином заробљавању. Ништа шире.
Као, подразумева се...
Одговори

Тај Марић ме тако нервира, како га није срамота, спрда се са господином кога је ужасна судбина снашла, да му убију оца као "народног непријатеља", још му каже, па Ви требате титу свећу да упалите, јер да није њега Ви не би одрасли у Немачкој?! Што значи да није тита и комуњара, не би му убили оца, а он не би био у Немачкој и не би стекао то што је стекао... Какав је љигавац тај Марић
Одговори

Pozz ,nov sam na forumu ,citam ovde ovo sto ste pisali vec duze vreme...Moj deda je poginuo u sestoaprilskom ratu ,bio zarobljen pa krenuo da bezi pa ga nemci streljali po kratkom postupku ,elem njegov rodjeni brat bio posle u cetnicima pa ga nemci zarobe zavrsi na banjici pa prebacen u nemacku u neki logor al na pola puta pobegne i na kraju zavrsi u Venecueli,nikad nije dolazio u Srbiju jer se plasio komunista,retko je i pisao tako da se slabo zna kako ga nemci zarobili .moj cale imao tri godine tada a baba je slabo pricala o tome jer ni ona nije znala sta se dogodilo.Moje pitanje je posto je on iz sela Velika Sugubina posle G>sabante put Kragujevac /Jagodina sta se zna o cetnicima kragujevca i okoline I mozda kako su ih nemci pohvatali i zarobili>? ,godina je 41/42.Inace moj rodjeni deda imao 22 godine kad poginuo a njegov brat 19 kad ga zarobili.
Одговори

Поздрав!
Ту је тада био рекао бих Левачки одред, а после Левачка бригада у оквиру 1. шумадијског корпуса. Знам да су ту четници заробили неке Немце 1944, а нисам чуо за обратно.
Можете ли навести више детаља? Јединица, командант, можда ближе датум...
Одговори

(10-01-2014, 10:35 PM)kastor Пише:  Pozz ,nov sam na forumu ,citam ovde ovo sto ste pisali vec duze vreme...Moj deda je poginuo u sestoaprilskom ratu ,bio zarobljen pa krenuo da bezi pa ga nemci streljali po kratkom postupku ,elem njegov rodjeni brat bio posle u cetnicima pa ga nemci zarobe zavrsi na banjici pa prebacen u nemacku u neki logor al na pola puta pobegne i na kraju zavrsi u Venecueli,nikad nije dolazio u Srbiju jer se plasio komunista,retko je i pisao tako da se slabo zna kako ga nemci zarobili .moj cale imao tri godine tada a baba je slabo pricala o tome jer ni ona nije znala sta se dogodilo.Moje pitanje je posto je on iz sela Velika Sugubina posle G>sabante put Kragujevac /Jagodina sta se zna o cetnicima kragujevca i okoline I mozda kako su ih nemci pohvatali i zarobili>? ,godina je 41/42.Inace moj rodjeni deda imao 22 godine kad poginuo a njegov brat 19 kad ga zarobili.

Имена и презиме ?
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 11 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним