11-01-2014, 12:58 AM
Dedino ime Vojislav Stevanovic selo vel.sugubina,raspitacu se malo bolje oko detalja kad je zarobljen pa cu napisati ...
(11-01-2014, 06:34 AM)Захумље Пише: Милославе здраво.....Не, само Западни савезници.
Желим да питам......
Дефиниција савезника.....јели се овде укљућују и Совијити?
Разлог зашто те питам.....
На Савезна бомбадирање Србије....јели су ту учестовалих Совијетске авионе или је то било еклусивно западног европског и американског пројет?
У Совијетског офанзиви јели су користилих авионе против Војске Краљевине?
Јели је било икакве борбе Војске Краљевине против Совијити?....поготово тих у тим деловима ко су раније стиглих као Бугарски нацисти?
(11-01-2014, 01:25 PM)Горан Пише: Милославе дали сте размишљали о ВИКИПЕДИЈИ. Питање важи и за остале који располажу добрим изворима.Дао сам писмено одобрење Википедији за Србију да користе сајт и књиге ''Погледа'' и користе их.
На овом порталу цитирају Погледе и вас.
С обзиром да сте активни и на другим форумима, можда не би било лоше да људи као ви, а који имају изворе отворе неке теме и освјетле ЈВуО и Други Свј. Рат, а што да не и детаље рата 1990-1995. Наравно за то треба имати слободног времена.
Много људи користи ВИКИПЕДИЈУ. Ја сам се регистровао прије неколико година, међутим за сваки текст траже извор, а ја то не знам навести, док им је качење слика јако компликовано.
Било би штета да остане рубрика Битка на Лијевча Пољу а да нема Вишеградске Битке и сличних Равногорских побједа, а о партизанчењу и усташким верзијама да и не говорим.
(11-01-2014, 07:50 PM)Ратко Пише: ''Потврдила је и то да је у италијанским архивама нашла документа која потврђују да се Јосип Броз Тито три пута састајао са Антом Павелићем''!Би ли могао да прекуцаш те кључне реченице...
http://slovoljubve.com/vesti/smilja-avra...ugoslaviji
Милославе, може коментар...
(12-01-2014, 12:47 AM)Милослав Самарџић Пише:То сам извукао из овог осмоминутног аудио записа...(11-01-2014, 07:50 PM)Ратко Пише: ''Потврдила је и то да је у италијанским архивама нашла документа која потврђују да се Јосип Броз Тито три пута састајао са Антом Павелићем''!Би ли могао да прекуцаш те кључне реченице...
http://slovoljubve.com/vesti/smilja-avra...ugoslaviji
Милославе, може коментар...
(12-01-2014, 01:15 AM)Милослав Самарџић Пише: То да, о вези, али мислим да је оно нетачно пренето: потврдила је у ствари да се Тито састајао са Павелићевим изаслаником, Рушиновићем. Иначе то је и мени причала, једном сам био код ње. А наравно што је најважније, тако је објавила у својој књизи.А ово: ''''Имала сам храбрости да у Вашингтону, Фрајбургу, Берлину, уђем у такозвани Дом хрватске културе, у библиотеку и документациони центар хрватског народа. Ушла сам, морам да вам кажем, криво сам се претставила, јер сам знала да ме неће пустити, али сам хтела да видим и да дођем до њихове документације. И дошла сам до њихове документације. Везе између 1941. и 1991. су континуиране. Врх, на челу са самим Павелићем и његовом читавом екипом која је избегла, имали континуирану везу са врхом Комунистичке партије Хрватске. Они су измењали и документе.''