Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(12-01-2014, 06:38 PM)Бенито Пише:  Милославе, ко је био војни аташе у амбасади Краљевине Југославије у Москви 1941. године?
Smile
Контра питања: Јел имаш његову слику? Јел си видео његову униформу? Јел си чуо аудио интервју са њим?
Одговори

Какве су ти зазубице, свака ти част.
Каква је то Србенда била. Наравно, да ,на жалост, немам ништа од тога.
Хтео сам да кажем, да ако је већ неко такав тамо послат, требало је нешто да искамчи. На жалост, Стаљин га је шутнуо као ...
Одговори

Онда пази шта питаш. Smile
А униформа му је у САНУ!
Завештао је све њима. Униформа је била изложена оно на изложби Службене униформе, или тако нешто. Прва је наравно била униформа браварског помоћника...
Одговори

http://serbianna.com/analysis/archives/2393

Овај артикал још нисте ставилих на Енглески део сајт.....

Овде Коста Савић говорих од учешће Совијетске Обавештајне Службе у Пуч у 1941 године.
Говорих за уговор...где је Краљевина била једина Краљевина ко је имала уговор са Сталином.
Сад у којим констекс се може саде гледати на улоге Мустафа Голубића?

Овде исто Коста Савић говори за враћење Краљ Петар на престол....што је Валтер одбио......
Говори од Сталиновог испитивање Валтер јели ће напасти енглеза.....што бих објаснило гомилу оруђање што су КОМУНИСТИ добили од Совијити....што се користило према Трсту?

То бих вероватно помогло да објасних зашто је Сталин желео да убије Валтер!

Тако питам Милославе јели је Војска Краљевина овсте имала Војне везе са Својетски Савез....пре него што је Војска Совијетски Савез стигла на Балкан?
Није. Само тај уговор о ненападању.

Е ту је била та грешка Војске Краљевине!
Одговори

Милославе да ли имаш сазнања, да ли постоји нека ратна фотографија Чиче са Ацом Мишићем или уопште нека ратна фотографија Аце Мишића (мислим на Други светски рат)?
Одговори

" И тако ја код Рибарске бање пређем из недићеваца у партизане..... Кад смо прошли Чачак, кренемо преко Равне Горе. Ту сам прве вечери држао стражу и ухватим неког човека и приведем у штаб. Изјутра ме зове водник и честита ми, па ми рече да је тај одговоран за клања у три среза. Каже ми да је ред да га ја стрељам. Одвео сам га у неки поточак и убио."
Ово је било око 15.октобра 1944.год., по мојој процени. Чича који ми је ово рекао потпуно је неписмен, али је толико био уверљив да не верујем да лаже.
Дакле, ако неко из Ваљева и околине неког тражи, можда му ово може помоћи.
Одговори

(12-01-2014, 11:47 PM)Вукашин Петковић Пише:  Милославе да ли имаш сазнања, да ли постоји нека ратна фотографија Чиче са Ацом Мишићем или уопште нека ратна фотографија Аце Мишића (мислим на Други светски рат)?
Није ми познато.
Одговори

Nasao sam podatak iz knjiga o logoru banjica ,i datum kada je deda doveden na banjicu ,bio je verovatno u levackom cetnickom odredu ,jer druge formacije cetnika u levcu nije bilo sem te...datum kada je doveden u logor na banjici je 25.7.1943 doveden od SS trupa.a deportovan za nemacku 29.10 1943.g.E sad sta se desavalo sa tim odredom u to vreme kada je moj deda zarobljen?
Одговори

(13-01-2014, 11:18 PM)kastor Пише:  Nasao sam podatak iz knjiga o logoru banjica ,i datum kada je deda doveden na banjicu ,bio je verovatno u levackom cetnickom odredu ,jer druge formacije cetnika u levcu nije bilo sem te...datum kada je doveden u logor na banjici je 25.7.1943 doveden od SS trupa.a deportovan za nemacku 29.10 1943.g.E sad sta se desavalo sa tim odredom u to vreme kada je moj deda zarobljen?
Тада је постојала Левачка бригада. То је период појачане немачке активности у целој Србији.
Одговори

У овом комунистичком пропагандном филму приказани су и филмски снимци четника које су Немци заробили у операцији ''Шварц'':
http://www.youtube.com/watch?v=gY40uoMSZUQ

Има цео минут снимка (од 09:24 до 10:24). Да ли сте знали за ове снимке?
Има још снимака четника, за које се тврди да су под немачком командом током операције ''Шварц'' - каже се ''део четника био је под немачком командом'' (од 16:40 до 17:00)...
Одговори

Gospodine Samardžiću, našao sam negde podatak da su na procesu Draži Mihailoviću, između ostalih, svedočili i članovi izbegličke vlade Simović i Grol. Da li je to tačno? Ako jeste, kakva su ta svedočenja bila?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Тачно је, и Милош Трифуновић такође.
Одговори

(14-01-2014, 01:47 AM)Ратко Пише:  У овом комунистичком пропагандном филму приказани су и филмски снимци четника које су Немци заробили у операцији ''Шварц'':
http://www.youtube.com/watch?v=gY40uoMSZUQ

Има цео минут снимка (од 09:24 до 10:24). Да ли сте знали за ове снимке?
Има још снимака четника, за које се тврди да су под немачком командом током операције ''Шварц'' - каже се ''део четника био је под немачком командом'' (од 16:40 до 17:00)...
Нисам знао. Ово није из наше Кинотеке. На снимку су Ђуришићеви, јер је снимала 1. брдска.
Од ''под немачком командом'' - Бог зна шта је, али ту сигурно није било четника под немачком командом.
Одговори

(14-01-2014, 09:57 AM)Vlad Alekš Пише:  Gospodine Samardžiću, našao sam negde podatak da su na procesu Draži Mihailoviću, između ostalih, svedočili i članovi izbegličke vlade Simović i Grol. Da li je to tačno? Ako jeste, kakva su ta svedočenja bila?
Ништа посебно. Вратисли су се и комунисти су их привели на суд.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним