Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
(09-03-2018, 10:52 PM)Бенито Пише: Писци сценарија су користили разне архиве, па је то спој разних четничких ликова и акција са рецимо сценом где ослобађају жену са дететом из градске болнице, а у ствари је ослобађање Ранковића. Све је то ђутуре приписано измишљеној групи комунистичких илегалаца. Док 90- их нису почела да долазе четничка сећања, нисмо ни слутили колико су сценаристи отписаних користили акције београдских четника да их припишу комунистима.
Зар није био само један сценариста "Отписаних" ? Драган Марковић (СКЈ) и да ли је радио у УДБ-и ?
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%...%B0%D1%80)
Поруке: 6,055
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,598
Да, коришћене су акције четничких илегалаца за писање сценарија "Отписаних". Уосталом, покојни историчар Душан Батаковић каже да су Жарко Тодоровић и Саша Михајловић Вили изводили те акције које смо гледали у тој серији.
А у једној емисији, како се сећам, Батаковић је рекао да је Жарко плакао кад је гледао "Отписане", јер је препознао своје акције из те серије.
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Теби је предаја ратне заставе,Боже сачувај.У осталом каже се Боже склони ако је нешто ружно или бизарно.Мислим да је у питању Православни обичај.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
На слици Драже и Смиљанића се не види пољубац, могуће да је камера ухватила "прелаз" са левог образа ка десном, кад су се љубили три пута. Пре бих рекао да је у питању пољубац у леви образ, тако ми је некако позиционирана Дражина глава.
Док су на другој слици ствари јасније, плус што је загрљај очигледнији.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 10-03-2018, 01:31 PM од
Громовник.)
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
Није толико мутна, колико је незгодан угао камере за тумачење слике.
Док би за другу слику и ја волео да чујем објашњење.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 13
Теме: 0
Придружен: Jul 2017
Углед:
0
Постоје ли Брозова документа у којима наређује злочине?
Поруке: 14,702
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,196
Тачно, али има и код старих Руса. Такође, видео сам то и код бољшевика, из филмова у доба Хрушчова и Брежњева, када се ком руководиоци љубе у уста после конгреса. То је обавезно трећи пољубац, после два у образе. Један наш познати Србин имао је исти обичај, па сам се дуго распитивао о овом обичају, али нисам сазнао више од овога што је написано.