Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Адмирале, свака ти ка Његошева.
Шта би за официра из Негбина?
Одговори

(19-06-2018, 09:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  Адмирале, свака ти ка Његошева.
Шта би за официра из Негбина?

Да ли је родбина покушала да контактира некога од ближе фамилије из села? Из личног искуства знам да по селима још има људи који се сећају дешавања из рата.

Ово јесте тежи начин да се дође до неког сазнања али некад се и исплати.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Господине Самарџићу,можете ли појаснити зашто је дошло до промјене политике Савезника према Четницима и издајства Краља Петра ?Како то да краљ изда своју војску и окрене се комунистима?И да ли би то значило,да након његовог говора,''да се сви ставе под команду Тита'',то стварно и ураде сви Дражини борци?

Није била промена политика савезнишства, зашто су оних снадевали КОМУНИСТЕ од поечетак рата. МАКЕНЗИ СОЕ/МИ6
Позадина дестабилазције Краљевине Југославије да улазе у битку против Немачке
Снадевач оружање КОМУНИСТЕ преко Грчке на почетку рата
Запосљен да раздвоје Краљ Петар од Војни Саветнике Војске Краљевине/Владе у Лондон
Одговори

Гдине Милославе, да ли се на овој слици налазе Равногорци?

Ево линка за слику

http://bandenkampf.blogspot.com/2018/06/bk0342.html
Одговори

Да, то су четници у Маутхаузену, објављено је још неколико слика. Наравно, тако су изгледали само првог дана тамо.
Одговори

Тај сајт држе комунисти...Намерно неће написати да су то припадници ЈВуО.Свугде где су четници,дескрипција фотографије је превише арогантна и безобразна,док се на фотографијама црвених бандита узвисују сви са фотке...,а нигде фотографија црвених и немаца на сајту Smile

Г-дине. Милославе шта ви мислите о том сајту?

[Слика: image.jpg]
Одговори

Исто што и ти.☺
Одговори

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:...tlinge.jpg

Мислим да је слика јасна!

https://www.dhm.de/lemo/bestand/objekt/j...-1941.html
Одговори

Милославе
Желим да питам јели је постао немачка мрежа у Краљевини Југославије?
Овде гледам од завршетак Прво Светског Рата, према почетак другог светског рата.

Разлог зашто ја питам је мало је да гледам за мало ширија објасњеља како је Краљевина Југославије брзо изгубила Априлски рат. Да ти имаш потпуна дисертација међу хрвата и словенаца, па још незнам јели су били гермофилци међу део официрског кадра. Знадемо да је било КОМУНИСТИЧКИ симпатизера у Војци, кад ти њи имаш таких идалистичких будала, онда је јасно да оних желу да уклоне Краља, то са револуцијом, можда и борбеног сукоб.

Тако ти мораш имати програм према тим групама, много раније. И то све са страном подршком.

Покушам да видим јели се таке припреме се можда преклапају са нешто као Споразум? Што абсолутно војно ослабљава Срба, и буквално наоружава хрвата.

Знадемо за формирање усташа, и тренирање у италији, тако и са спанским борцима. Сад јели постоји и обавештајна мрежа према свим тим групама и мањинама?

Ја сам од те мисљење да енглеске, немачке и тако и западне циље према Срба на балкану се увек преклапају.

Совијити/Сталин су очекивали да барем издржимо до зиме, што бих и њима дала више времена да се припремају, зашто оних нису били припремљени. Е занимљиво да су и совијити имали тог период ослабљење своја војна и обавештајна кадра, у том време кад смо ми имали споразум.
Одговори

Постојала је немачка обавештајна мрежа, абило је и како кажеш идеалистичких будала. Главни међу овима био је генерал Леон Рупник, Словенац, а у самом војном врху. Са генералом Миланом Недићем, такође германофилом, он је био творац стратегије одбране. Погрешне. Звала се Недић-Рупникова линија. Дакле систем утврђења у Панонској низији, који су немачки тенкови лако прешли. Дража је био против те германофилске струје, имао је и други план одбране, у планинама, и зато је био ухапшен.
Одговори

Da li je bilo, prilikom povlačenja JVuO iz Jugoslavije, pokušaja da se ide na jug. Preko Makedonije i Kosova prema Grčkoj, mislim na krupnije jedinice, brigade i korpuse.
Одговори

(26-06-2018, 03:09 PM)ogianja Пише:  Da li je bilo, prilikom povlačenja JVuO iz Jugoslavije, pokušaja da se ide na jug. Preko Makedonije i Kosova prema Grčkoj, mislim na krupnije jedinice, brigade i korpuse.
Није било.
Одговори

Гдине Милославе, пуковник Новица Стевановић је објавио препис како је текло суђење Дражи.
Погледајте на следећем линку, па да питам да ли је овај препис у реду

https://www.facebook.com/permalink.php?s...4545135902
Одговори

(26-06-2018, 09:36 PM)Mitic Пише:  Гдине Милославе, пуковник Новица Стевановић је објавио препис како је текло суђење Дражи.
Погледајте на следећем линку, па да питам да ли је овај препис у реду

https://www.facebook.com/permalink.php?s...4545135902
Имам стенограме, али то је 5-6.000 страница, тако да не могу да проверим, т. узело би много времена. На први поглед, рекао бих да је то то.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 11 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним