Поруке: 2,160
Теме: 21
Придружен: Aug 2013
Углед:
342
Милославе, поменуо си на квизу четничке новине, па с тим у вези једно питање.
Постоји ли могућност да се уради пројекат у сарадњи са Војним архивом, дигитализације архива четничких новина и њихово јавно публиковање. Има и комунистичких и љотићевских новина на интернету, само наших нема, а мислим да би доста људи сазнало неке ствари из тог времена, ко је био на чијој страни и за шта се борио?
Поруке: 17,113
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,913
Сакупио сам архивске ознаке свих четнтичких новина, треба ''само'' да их поручим. То је 100 динара по страни, било да је дигитализовано, или као фото копија. Хтео сам некада да објавим факсимиле тих новина, пробрано, барем 500 страница.
Поруке: 6,048
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,594
Гдине Милославе, да ли је 1941. године Гестапо опљачкао стан Драгише Васића у Београду? То је у једној емисији изјавио историчар Милош Тимотијевић
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(29-06-2018, 05:00 PM)Милослав Самарџић Пише: Сакупио сам архивске ознаке свих четнтичких новина, треба ''само'' да их поручим. То је 100 динара по страни, било да је дигитализовано, или као фото копија. Хтео сам некада да објавим факсимиле тих новина, пробрано, барем 500 страница.
Да ли се и гласила појединих корпуса налазе у истим кутијама са гласилима ВК-нде, или су распоређени са осталом грађом истих?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 29-06-2018, 10:01 PM од
Перун.)
Поруке: 13
Теме: 0
Придружен: Jul 2017
Углед:
0
Господине Самарџићу,какав је Ваш став о пуковнику Мекдауелу?Да ли је Дражи обећавао неогуће?Зашто савезници напуштају Дражу и окрећу се Титу?
Поруке: 51
Придружен: Sep 2017
Углед:
3
Да ли је Сервис Тајне Војног свештене службе имао какав грб или амблем?
Да ли је Сервис Тајне Војнообавештајне службе имао свој грб или амблем?
(Последња измена: 06-07-2018, 10:13 PM од
Болстон.)
Поруке: 13
Придружен: Jul 2017
Углед:
0
Господине Милославе,да ли је у току рата постојала могућност да се западни савезници искрцају на Јадрану,и тако потпомогну четнике?Зашто западни савезници нису снабдевали четнике оружјем,онолико колико су касније комунисте?
Поруке: 17,113
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,913
Постојала је, то је био британски план до маја 1943. Али на Трећој вашингтонској конференцији Американци нису прихватили тај план. Да јесу, комунисте не би ни снабдевали.