Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(02-03-2015, 11:23 AM)Бенито Пише:  А коментар ће да објаве, али никад.Ваистину!
Са њима сам покушао да остварим контакт на сваки начин, али нема одговора. И даље ћу покушавати, само да видим чији су живци тањи.Сирома'
Стварно нису објавили!
Одговори

Бољи назив за филм би био "Коча и ја" Јок
Одговори

Милославе, јели се зна судбина познатих четника из Гунцата- Богић Сремчевића, Секулића, и браће
Милисава и Миде Цветића, јер ни један нема гроб? Знам само да је на гробу жене Богића Сремчевића
уписано његово име.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(03-03-2015, 08:19 PM)Шумадинац Пише:  Милославе, јели се зна судбина познатих четника из Гунцата- Богић Сремчевића, Секулића, и браће
Милисава и Миде Цветића, јер ни један нема гроб? Знам само да је на гробу жене Богића Сремчевића
уписано његово име.

Богић Сремчевић - рез.п.наредник, погинуо 12.септ.1947.год, у близини бугарске границе. Жена се звала Славка.
Мирослав Ј. Секулић - арт.п.поручник, нестао у Босни, 1945.год. Отац Јован, стрељан од Немаца у Крагујевцу, 15.фебр.1943.год. Брат, Радован, четник, емигрирао у САД.
Мидо Цветић - рез.поручник Миодраг Ј. Цветић Мидо, заробљен и стрељан у Младиковини, Босна, април-мај 1945.год.
Одговори

Хвала Четниче! За Миду нисам знао, иначе добио сам информацију да је умро од тифуса у Босни.
А Милисав Цветић?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(03-03-2015, 09:01 PM)Шумадинац Пише:  Хвала Четниче! За Миду нисам знао, иначе добио сам информацију да је умро од тифуса у Босни.
А Милисав Цветић?

Миодраг Мидо имао је 3 рођ. брата, у четницима -
Милисав, рањен и заробљен у Губеревцу и потом убијен, лето 1947.год.
Живота, нестао у Босни, 1945.год.
Милован, заробљен у Босни и потом стрљан у Бања Луци.
Одговори

У Губеревцу? А одакле ти те информације?

Д М
Одговори

(03-03-2015, 09:18 PM)Шумадинац Пише:  У Губеревцу? А одакле ти те информације?
С. Ћировић - На трагу злочина -
Одговори

(03-03-2015, 09:53 PM)Зоран Недељковић Пише:  
(03-03-2015, 09:18 PM)Шумадинац Пише:  У Губеревцу? А одакле ти те информације?
С. Ћировић - На трагу злочина -

А заборавио си за Радисава Раденковића из Гунцата?

Д М
Одговори

(03-03-2015, 08:45 PM)Зоран Недељковић Пише:  Мидо Цветић - рез.поручник Миодраг Ј. Цветић Мидо, заробљен и стрељан у Младиковини, Босна, април-мај 1945.год.
Значи, овде је погрешно име:

591. Милутина Миду Цветића из Гунцата (био је поручник).
Одговори

Јел ово ОК:

716-717. Милија Цветић и Милун Милутиновић из Гунцата. Партизанска Шеста босанска (муслиманска) бригада мобилисала је у Гружи све младиће које је ухватила. Младићи су већином били малолетни, без војне обуке, а неки нису ни били способни за војску. Партизани су их одмах терали у прве редове, пред немачке митраљезе, тако да је већина изгинула после неколико дана. Према сређеним подацима, из 32 гружанска села на овај начин је убијено 229 младића. (У Гружи има преко 80 села.) Милија Цветић и Милун Милутиновић током рата били су четници, па су као искусни борци преживели све борбе. Зато су партизани Милутиновића убили пуцајући му у леђа, а Цветића под непознатим околностима у Дугој Реси код Загреба.

871-872. Милорад и Милисав Цветић из Гунцата. Народни срески суд за срез Гружански, одлуком Д. бр. 11/46, утврдио је да ''народни непријатељи'' браћа Цветићи немају имовину која би им се могла конфисковати. Према изјави Милутина Вуловића из Гунцата, аутору, Милорад и Милисав се нису вратили из Босне.
Одговори

(01-03-2015, 11:57 PM)Бенито Пише:  Сукоб је био на Црнокоси 7. новембра.
Комунисти из Ужица послали су 6. Ибарску чету,део Копаоничког партизанског одреда. Командир те чете био је НОВАК ЂОКОВИЋ.
Била је јака киша, па је борба потрајала читаву ноћ.
ПС Њима изгледа је генерацијски уграђен ритернЈок
Да ли је то тај Ноле сениор? Чини ми се да је у време Другог светског рата био мало матор да ратује? Smile
[Слика: djokovic-deda-slika-small.jpg]
http://nedeljnik.co.rs/sr/2014/02/06/dne...-dobio-ime
Одговори

Вукашине, не знам да ли је то он. Не знам што мислиш да је био матор? То су рудари комунисти из Трепче покупили људе. И то је неистражена тема, пошто су ти комунисти били у одличним односима не само са Шиптарима комунистима, него и са неким другима. Рецимо, секретар Обласног комитета за Косово друг Али Шукрија није хапшен за време рата, а слободно се кретао Косовом.Са друге стране ови српски комунисти су њему полагали рачуне.
Да скратим, оно је била само спекулација. Не знам да ли је овај са Црнокосе иста личност као прадеда Новака Ђоковића. Али (Шукрија), тешко да није.
Одговори

Видим да сте написали текст о железари у Смедереву. Тражио сам податак када је железара изграђена, али нисам баш био успешан. Да ли знате када је изграђена и шта је било на том месту пре изградње, под условом да су је комунисти направили, разуме се.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним