Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(18-02-2018, 10:36 PM)Перун Пише:  
(18-02-2018, 10:26 PM)Бенито Пише:  Да ли си знао овог Зарића из Качера што је Антоније Ђурић сад издао књигу о њему? Крио се до 1961. године, а после емигрирао.

Је ли у питању књига о њему или више интервјуа објављених у књизи? Нешто попут ,,Солунци говоре''?

Познајем људе који су га виђали и доносили му храну.
Има и Антоније Ђурић нешто као Равногорци говоре, али су ове Милослављеве много боље књиге.
Ово је изашло у виду књиге, ваљда, састављено из више интервјуа.
Одговори

То су други стилови. Антоније је романсирао казивања, док сам ја ауторизовао интервјуе, или тражио написмене одговоре, и преносио тачно шта су ми говорили. Дакле, једно је књижевност, друго историографија.
Одговори

Можете ли ми рећи нешто више о тзв. ослобођењу Трстеника и Врњачке Бање 1944? У Бањи стоји табла како је новј истерао окупатора,а старији су ми причали како су Руси први метак на Немце,кад су кренули из КШ,испалили код села Врбе,где су Немци имали митраљез на звонику цркве. Наводно,један од Руса се прекрстио и испалио гранату на звоник после чега су кренули ка Краљеву...
Одговори

Милослава која је истина око ликвидирања последњих одметника и колико је веродостојна књига др Милана о истим ?

“Историја је скуп лажи око којих су се људи сложили.”
Одговори

(19-02-2018, 10:52 PM)Aleksandar S Пише:  Можете ли ми рећи нешто више о тзв. ослобођењу Трстеника и Врњачке Бање 1944? У Бањи стоји табла како је новј истерао окупатора,а старији су ми причали како су Руси први метак на Немце,кад су кренули из КШ,испалили код села Врбе,где су Немци имали митраљез на звонику цркве. Наводно,један од Руса се прекрстио и испалио гранату на звоник после чега су кренули ка Краљеву...
Не знам напамет, а колико се сећам, Немци су се повлачили без борбе. Иза њих су ишли четници. Кад су Немци стигли до Врбе и до Краљева, напали су их четници, тј. већ је била опсада КВ, а скинута је кад су им четници који су дошли рекли шта је било у КШ.
Одговори

(19-02-2018, 10:59 PM)Дрекале Пише:  Милослава која је истина око ликвидирања последњих одметника и колико је веродостојна књига др Милана о истим ?
Читао сам, свакако није веродостојна. А шта је било, дуга прича, било је мноог ''одметника''.
Одговори

Милославе да ли мислиш да је Владимир Шипчић убијен 1957. године?

“Историја је скуп лажи око којих су се људи сложили.”
Одговори

Гдине Милославе, да ли је аутентична карта о будућој Краљевини Југославији после Другог св. рата са следећег линка, а има и објашњење

"Према карти са документа, зеленом бојом су обележени крајеви који ће након победе ЈВуО у грађанском рату и каснијег слома Рајха припасти Краљевини Југославији".

https://www.facebook.com/propagandnipost...=3&theater
Одговори

(20-02-2018, 12:03 AM)Дрекале Пише:  Милославе да ли мислиш да је Владимир Шипчић убијен 1957. године?
Вероватно јесте, не знам, нисам проучавао тај период. Мислим да документа још нису доступна.
Одговори

(20-02-2018, 04:01 PM)Mitic Пише:  Гдине Милославе, да ли је аутентична карта о будућој Краљевини Југославији после Другог св. рата са следећег линка, а има и објашњење

"Према карти са документа, зеленом бојом су обележени крајеви који ће након победе ЈВуО у грађанском рату и каснијег слома Рајха припасти Краљевини Југославији".

https://www.facebook.com/propagandnipost...=3&theater
Не баш. То је увеличана територија тражена у Башкој резолуцији, тј. у резолуцији је тражено да се обнови неусвојени захтев наше делагације из Версаја 1920, тако да треба погледати ту мапу из 1920, коју је радио Цвијић. Дакле, то би био још један захтев, Међународној конференцији која се очекивала после рата, а одлука те конференције је друга ствар.
Одговори

Господине Милославе да ли је постојао неки лични сукоб између ђенерала Михаиловића и војводе Пећанца?
Одговори

(21-02-2018, 07:08 PM)postic Пише:  Господине Милославе да ли је постојао неки лични сукоб између ђенерала Михаиловића и војводе Пећанца?
Нема трага да су се уопште познавали. Нити да је било ма шта лично.
Одговори

Да ли ти је познат податак да је у ЈВуО, при ВК издаван лист - билтен Радничка застава ?
Одговори

Није, напиши нешто више ако знаш.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 15 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним