Поруке: 170
Теме: 0
Придружен: Sep 2022
Углед:
24
Негдје сам прочитао да су послије рата користили Калабићеве геодетске нацрте. Имате ли шта опширније о томе? У коју сврху су коришћени!
Поруке: 152
Теме: 3
Придружен: Jun 2022
Углед:
16
Колико има сачуваних четничких застава из другог св. рата?
Поруке: 83
Теме: 6
Придружен: May 2023
Углед:
9
Колко има укупно књига у комплету скривана историја?
Поруке: 170
Придружен: Sep 2022
Углед:
24
Зашто Њемци нису авионима бомбардовали кућу у којој је Дража, у Горњем Лопову, на Лисој греди?
И како коментаришете релативизацију Брозовог учешћа у Првом свјетском рату? Кажу да је и Милош Црњански био аустро-угарски војник. Такође, наводе како је Броз дезертирао, јер није хтио да убија „браћу”, па да је због тога ухапшен и затворен у Петроварадину?
Поруке: 4,406
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
652
(26-08-2023, 12:51 AM)Potporucnik1 Пише: Зашто Њемци нису авионима бомбардовали кућу у којој је Дража, у Горњем Лопову, на Лисој греди?
Колико се сећам било је у плану да бомбардују Колашин, јер су мислили да се ту налази. То током операције "Шварц", а иначе је то била италијанска зона где Немци нису улазили својим снагама.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 5
Придружен: Jun 2020
Углед:
0
Поштовани, да ли сте видели вест да је пронађена застава Тимочке бригаде у Књажевцу? Интересује ме да ли је аутентична и да ли се зна шта је са осталим заставама из Књажевачког корпуса и другим корпусима у источној Србији?
Поруке: 17,024
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,884
Јесте аутентична.
И остале су сакривене, увек је циљ да не падну непријатељу у руке.
Поруке: 120
Придружен: Mar 2023
Углед:
5
Господине Самарџићу, како је страдао Јуре Францетић?