Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Onaj ko je preziveo Bosansku golgotu nije mogao da stigne ni pod razno za Sremski front.
Одговори

(14-02-2019, 12:26 AM)Српски Четник Пише:  
(14-02-2019, 12:19 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(13-02-2019, 10:09 PM)Српски Четник Пише:  Što je to bitno?
Зато што ми се чини да си нов у причи, а остали овде нису, па то виде и као троловање. Можда да узмеш неку литературу, да проучиш мало, па онда да се укључиш?
Jesam nov, imam više komunista u porodici od nekih narodnih heroja, ali sam nedavno saznao da imam rođaka koji je preživeo Bosansku golgotu i kasnije je mobilisan na Sremski front, pa sam počeo da se OBRAZUJEM! Mislio sam da mogu Vama da postavljam pitanja i neke slike kako bih saznao više o JVuO, ali nisam znao da je to problem...Тужан

Није проблем што си поставио питања и слике већ начин на који си то радио. Овај форум има нека правила и она се морају поштовати.

На правом си месту ако желиш и хоћеш да учиш а ми смо ту да ти изађемо у сусрет. Зато ти још једном понављам, крени редом, од опште историје. Не можеш сада разумети због чега су се неке ствари одвијале на тај начин ако не знаш позадину тог догађаја. Да би то разумео мораш кренути од почетка. Ако си упоран и истрајан у ономе што радиш, и ако то радиш са љубављу, сигурано ћеш успети. Толико од мене. Поздрав.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(14-02-2019, 12:39 AM)Перун Пише:  
(14-02-2019, 12:26 AM)Српски Четник Пише:  
(14-02-2019, 12:19 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(13-02-2019, 10:09 PM)Српски Четник Пише:  Što je to bitno?
Зато што ми се чини да си нов у причи, а остали овде нису, па то виде и као троловање. Можда да узмеш неку литературу, да проучиш мало, па онда да се укључиш?
Jesam nov, imam više komunista u porodici od nekih narodnih heroja, ali sam nedavno saznao da imam rođaka koji je preživeo Bosansku golgotu i kasnije je mobilisan na Sremski front, pa sam počeo da se OBRAZUJEM! Mislio sam da mogu Vama da postavljam pitanja i neke slike kako bih saznao više o JVuO, ali nisam znao da je to problem...Тужан

Није проблем што си поставио питања и слике већ начин на који си то радио. Овај форум има нека правила и она се морају поштовати.

На правом си месту ако желиш и хоћеш да учиш а ми смо ту да ти изађемо у сусрет. Зато ти још једном понављам, крени редом, од опште историје. Не можеш сада разумети због чега су се неке ствари одвијале на тај начин ако не знаш позадину тог догађаја. Да би то разумео мораш кренути од почетка. Ако си упоран и истрајан у ономе што радиш, и ако то радиш са љубављу, сигурано ћеш успети. Толико од мене. Поздрав.
Važi Perune, hvala! Znam ja već dosta stvari, ali nađe se nešto što mi zapadne za oko pa, pošto trenutno nemam vremena da pročitam opštu istoriju, lakše mi je da ovde pitam.Neću više da postavljam glupa pitanja, ali verujem da nije problem da pitam za slike...
Одговори

Колико су официра, подофицира, жандара и полицајаца убили усташе и да ли је ко преживео усташки логор?
Одговори

(14-02-2019, 10:22 PM)Болстон Пише:  Колико су официра, подофицира, жандара и полицајаца убили усташе и да ли је ко преживео усташки логор?
Preživelo je 128 logoraša koji su 22.aprila 1945. izvršili proboj iz logora "Ciglana" i "Kožara".
Одговори

То знам, ја сам питао нешто друго
Одговори

(14-02-2019, 10:51 PM)Болстон Пише:  То знам, ја сам питао нешто друго
Pitao si da li je ko preživeo ustaški logor.Ja znam samo za ove ljude i za proboj iz logora Kerestinec 1941.
Одговори

Ниси добро прочитао питање.
Одговори

(14-02-2019, 10:22 PM)Болстон Пише:  Колико су официра, подофицира, жандара и полицајаца убили усташе и да ли је ко преживео усташки логор?
Не знам.
Одговори

Da li je Mašan Đurović bio pod Dražinom komandom?
Одговори

(15-02-2019, 12:19 AM)Српски Четник Пише:  Da li je Mašan Đurović bio pod Dražinom komandom?
Није, он је убијен од стране Дражиних, јер је радио за Немце.
Одговори

(15-02-2019, 12:56 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(15-02-2019, 12:19 AM)Српски Четник Пише:  Da li je Mašan Đurović bio pod Dražinom komandom?
Хвала на одговору!

[Слика: images?q=tbn:ANd9GcSsDW1Yl0sqf6KR3LJAGM5...vlAL-W8fdf]
Да ли је ово фалсификат или је ово неки Пећанчев?
Одговори

(15-02-2019, 05:00 PM)Српски Четник Пише:  
(15-02-2019, 12:56 AM)Милослав Самарџић Пише:  
Хвала на одговору!

[Слика: images?q=tbn:ANd9GcSsDW1Yl0sqf6KR3LJAGM5...vlAL-W8fdf]
Да ли је ово фалсификат или је ово неки Пећанчев?
Не зна се ко је на слици.
Одговори

Господине Самарџићу да ли сте видели овај текст од пре 3 дана на Sputnik International,не знам да ли су пренели ови из домаћег Спутњика? Помињу и Динчића у тексту. Smile

Serbia’s Nis Holds 77th Anniversary of First Mass Escape From Nazi Labor Camp

Цитат:According to articles and books by Serbian historian Aleksandar Dindic, the inmates were divided into five categories: the prisoners of war, the Jews, the partisans, the chetniks and the foreigners. As for going to Bubanj hill, there was no difference between the categories: for Nazis, all of them were "fifth grade people."

https://sputniknews.com/europe/201902121...niversary/

Пренела је и Sputnik Mundo секција Smile

Цитат:Según varios artículos y libros del historiador serbio Aleksandar Dindic, los prisioneros se dividían en cinco categorías: prisioneros, judíos, guerrilleros, chetniks y extranjeros, pero ninguna de las cinco categorías tenía más derechos que las demás. En cuanto a las posibilidades de ir a Bubanj, todos los prisioneros eran iguales, todos eran la 'quinta categoría' para los nazis.

https://mundo.sputniknews.com/europa/201...ial-nazis/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним