Поруке: 24
Теме: 0
Придружен: Nov 2018
Углед:
4
Господине Самарџићу, негде на интернету сам прочитао да захтев ПОКС-а да Србија треба да тражи надокнаду од Хрватске и Словеније због фабрика које су исељене из Србије од 1955. па надаље. Сви смо читали о поверљивим документима ЦИА-је и о 70 фабрика које су пресељене у Хрватску и Словенију ( као и највећа метална преса из нашег Крагујевца у Сплит ). Интересује ме да ли је неко истраживао колико је заиста од тада изнето постројења и фабрика из Србије и о којој вредности је реч, било у тадашњој вредности или данашњој? Поздрав.
Поруке: 1,145
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
725
Шта има ПОКС да предлаже он је на власти па нек то учини, остало је лепо одговорио ЈВуО-КГ.
Поруке: 403
Теме: 11
Придружен: Jun 2019
Углед:
302
Која прича о последњим Рачићевим тренуцима је аутентична, пошто по једној верзији их је издала једна жена из породице Обрадовић, па је приликом опкољавања он имао дијалог са четником Вујицом о једном метку у пиштољу, након ког је извршио самоубиство, а по другој их је издао један старији човек у замену за живот свог сина, а у последњим тренуцима је потрчао из земунице са Велизаром Тешићем, па га је покосио рафал?
Поруке: 17,496
Теме: 646
Придружен: Jul 2013
Углед:
2,056
Зарија Васић из Љубовије је највише истраживао то питање, тако да сам прихватио његову верзију (другу). Старији човек у замену за живот сина, тада у затвору.
Поруке: 4
Теме: 0
Придружен: Jun 2019
Углед:
1
Нешто о сарадњи Динарске Дивизије са усташама и италијанима..као и личност Уроша Дреновића..лијеп поздрав.
Поруке: 1,145
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
725
Све је ту ок, лијеп поздрав и теби.
Поруке: 17,496
Теме: 646
Придружен: Jul 2013
Углед:
2,056
Искрено, заборавио сам Трбојевићеву верзију. Био сам у дилеми између верзије Ивана Милетића и Зарије Васића, али пошто је Васић тамо и имао је много контаката, док је Иван био само једном у том крају, и то пола века пре него што ми је причао, определио сам се за ову другу. Шта је погрешно за Павловића и Живановића?