01-04-2021, 11:47 AM
Може. Нема доказа да је награђен Гвозденим крстом. То су објавиле неке ратне новине, али, нема документа. С друге стране, они су у њега увек сумњали.
(01-04-2021, 11:47 AM)Милослав Самарџић Пише: Може. Нема доказа да је награђен Гвозденим крстом. То су објавиле неке ратне новине, али, нема документа. С друге стране, они су у њега увек сумњали.
(01-04-2021, 12:23 PM)Милослав Самарџић Пише: Сви они који су прешли у ланац командовања Сила осовине, или у њихове редове.
(01-04-2021, 12:24 PM)МајорДангић Пише: И као што сам схватио, Ђуришић се такође не може назвати сарадником окупатора. Састојао се од антиокупацијске војске и није чак укинуо антиокупацијске активности, попут борбе против Хрвата у Лијевчем Пољу, понекад је било сукоба са Немцима. Био је двоструки агент, ако размислитеРецимо капетан Лапчевић.
(01-04-2021, 12:23 PM)Милослав Самарџић Пише: Сви они који су прешли у ланац командовања Сила осовине, или у њихове редове.
Ко је то био? Осим Пећанаца
(31-03-2021, 12:11 PM)Милослав Самарџић Пише: .....................................
КПЈ је прво оснивала штабове и онда покушавала да под те штабове потчини одреде. Они су писали да неки одреди припадају и њима, а нису.
..............................
(01-04-2021, 05:33 PM)Милослав Самарџић Пише:(01-04-2021, 12:53 PM)Антитоталитаран Пише: Господине Самарџићу, како коментаришете ову сличицу о наводном Ђуришићевом одликовању коју је поставио МајорДангић?
Волео бих да видим архивску ознаку.
Иначе није био мајор тада, био је потпуковник, већ скоро годину дана.
(01-04-2021, 05:36 PM)posmatrač Пише:Много је било тих пучева, побуна, или како год, то је неистражено, једна од белих мрља комнуистичке Југославије. Неки су описани у емигрантској литератури. Ја сам их описивао колико сам могао. Углавном на крају тог процеса, комунисти су задржали контролу на теренима западно од линије Северна Лика - Дрвар - Козара.(31-03-2021, 12:11 PM)Милослав Самарџић Пише: .....................................
КПЈ је прво оснивала штабове и онда покушавала да под те штабове потчини одреде. Они су писали да неки одреди припадају и њима, а нису.
..............................
Дођошмо и до тзв. четничких пучева у "партизанским" одредима и нижим јединицама.
Јесу ли комунисти до "пучева" успјели под своју контролу ставити све те јединице у којима су извршени "пучеви"?
Или су у неке успјели само инфилтрирати своје људе, али не и преузети команду над јединицама, а неке су само на папиру водили као своје?
(01-04-2021, 06:06 PM)Антитоталитаран Пише:Исти. Дража му је дао чин потпуковника, крајем 1943, а потом и Недић.(01-04-2021, 05:33 PM)Милослав Самарџић Пише:(01-04-2021, 12:53 PM)Антитоталитаран Пише: Господине Самарџићу, како коментаришете ову сличицу о наводном Ђуришићевом одликовању коју је поставио МајорДангић?
Волео бих да видим архивску ознаку.
Иначе није био мајор тада, био је потпуковник, већ скоро годину дана.
Хвала. Да ли можда знате који чин је имао у 2. СДК?
(01-04-2021, 05:32 PM)Милослав Самарџић Пише:(01-04-2021, 12:24 PM)МајорДангић Пише: И као што сам схватио, Ђуришић се такође не може назвати сарадником окупатора. Састојао се од антиокупацијске војске и није чак укинуо антиокупацијске активности, попут борбе против Хрвата у Лијевчем Пољу, понекад је било сукоба са Немцима. Био је двоструки агент, ако размислитеРецимо капетан Лапчевић.
Ко је то био? Осим Пећанаца
Зашто Вас ти детаљи толико занимају?