Поруке: 17,016
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,879
Не знам, први пут видим слику.
Поруке: 252
Теме: 0
Придружен: Aug 2013
Углед:
23
Којој јединици је припадао Драшко Радовановић Цакић?
Поруке: 322
Теме: 5
Придружен: Aug 2013
Био је Калабићев хармоникаш.
Милан Грујић Камењарка
Гост
Молим цењеног господина Самарџића да ми разјасни нешто ако може. Неки људи из некаквог Српског Краљевског Равногорског покрета Републике Српске кажу да је то први четнички покрет основан и регистрован после Тита а да га је основао Ивко Јовановић из Пожеге. Сада га води наводно син Вучка Игњатовића. О ЧЕМУ СЕ ЗАПРАВО ОВДЕ РАДИ?
Поруке: 17,016
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,879
Колико знам, РП је основан 1990. у кући Луке Степановића на Авали. То ми је Лука причао, а назив је био само РП.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
Poštovani gospodine Samardžiću, negde sam pročitao (autor mi deluje kao ozbiljan čovek) da je Mića Popović, naš proslavljeni slikar, pisac i reditelj, bio u četničkoj omladini u toku okupacije. Da li znate nešto o tome? Unapred hvala na odgovoru.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Милан Грујић Камењарка
Гост
(08-04-2014, 11:19 PM)Милослав Самарџић Пише: Колико знам, РП је основан 1990. у кући Луке Степановића на Авали. То ми је Лука причао, а назив је био само РП.
Ако ја добро знам четнички статут, организације могу оснивати само војводе. А тај наводни Српски Краљевски Равногорски Покрет су наводно основали Ивко Јовановић који није био војвода као ни син Вучка Игњатовића. Звање војводе није наследна. Зар не? То су неки људи из Републике Српске који не признају команду војводе Славка Алексића и као такав њихов покрет је ништаван. Да може видети ко га спомиње, Чича би устао из гроба, све их повезао, побио као мачке и вратио се назад у гроб.

Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Да ли је постојао план у случају Дражине погибије током рата? Ко би онда стао на чело војске? и да ли би по вама за то био способан вој. Јевђевић, ако не он, ко онда? Поздрав.