Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Да ли је оргинално писмо мајора Лашића од 25. новембра 1943. Величку Бојовићу?
Одговори

Како је званично злочинац Марисав Петровић умро? Нисам нашао на форуму (или нисам добро тражио). Наилазим на опречне информације. На пример на википедији се помиње да је убијен 1974, у текстовима да је умро...И ако је убијен да ли је то организовала УДБА или емиграција?

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

(06-07-2024, 07:37 PM)sagus Пише:  Како је званично злочинац Марисав Петровић умро? Нисам нашао на форуму (или нисам добро тражио). Наилазим на опречне информације. На пример на википедији се помиње да је убијен 1974, у текстовима да је умро...И ако је убијен да ли је то организовала УДБА или емиграција?
Убио га удбаши секиром. Има у књизи Славка и Здравка Маслара "Рујна слобода".
Одговори

Какво је Ваше мишљење о операцији Сомот из 1948/9? Зашто је Тито одлучио да наоружа Јеврејску државу?
Одговори

Да ли је тачно да је црногорски град Колашин проглашен привременом престоницом Краљевине Југославије након капитулације Италије?
Овдје се то наводи:
Четнички штаб путем општинских администрација објавио је народу да је Италија капитулирала и да је пришла савезницима. Исти дан 9. септембра објављена је, наводно по наређењу Дражине врховне команде, наредба о општој мобилизацији, па се по тексту дало закључити, да се наредба односи на цијело Југословенско подручје. Колашин је проглашен за привремену престоницу Краљевине Југославије, а 11. септембра у Колашину на Његошевом тргу, обављен је дефиле трупа уз парадне маршеве.
Одговори

(08-07-2024, 04:26 PM)Патриот Пише:  Какво је Ваше мишљење о операцији Сомот из 1948/9? Зашто је Тито одлучио да наоружа Јеврејску државу?

Нисам наишао не нешто посебно, није то мој период. Претпостављам под утицајем Америке, која му је тада давала паре. Око пола милијарде ондашњих долара била је донација. Пута 16 отприлике да би се добила данашња цифра.
Одговори

(18-07-2024, 09:39 PM)Potporucnik1 Пише:  Да ли је тачно да је црногорски град Колашин проглашен привременом престоницом Краљевине Југославије након капитулације Италије?
Овдје се то наводи:
Четнички штаб путем општинских администрација објавио је народу да је Италија капитулирала и да је пришла савезницима. Исти дан 9. септембра објављена је, наводно по наређењу Дражине врховне команде, наредба о општој мобилизацији, па се по тексту дало закључити, да се наредба односи на цијело Југословенско подручје. Колашин је проглашен за привремену престоницу Краљевине Југославије, а 11. септембра у Колашину на Његошевом тргу, обављен је дефиле трупа уз парадне маршеве.

Нисам чуо, али је могуће.
Одговори

(18-07-2024, 09:39 PM)Potporucnik1 Пише:  Да ли је тачно да је црногорски град Колашин проглашен привременом престоницом Краљевине Југославије након капитулације Италије?
Овдје се то наводи:
Има ли ко да зна нешто о овоме?
Одговори

(20-07-2024, 03:29 PM)Potporucnik1 Пише:  
Овдје се то наводи:

Горан Комар је писао о Павлу Ђуришићу и ту се спомиње то што си навео.
Одговори

(20-07-2024, 09:40 PM)Mitic Пише:  
(20-07-2024, 03:29 PM)Potporucnik1 Пише:  
Овдје се то наводи:

Горан Комар је писао о Павлу Ђуришићу и ту се спомиње то што си навео.

Хвала Вам!
Одговори

Ко је убио Војводу Милутина Јанковића?

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

https://www.pogledi.rs/ko-je-bio-milutin...28267.html

Милан Никић како је Милослав написао у чланку

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Да ли је Ушће на Ибру припадало Јаворском корпусу или другим равногорским, тј. да ли је припадало студеничком или жичком срезу?

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

Шта мислите о Љотићевим писмима краљу Петру и уопштено њиховом ларпу са њим.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 10 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним