Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Изгледа да ћемо се играти жмурке још дуго.
Одговори

Идеолошка халуцинација у мантији (Случај митрополита Методија)
https://teologija.net/ideoloska-halucina...-metodija/

Пошто је аутор из црквених кругова, учини ми се као да је васкрсао поп Владо Зечевић или прота Смиљанић...
Што вели Бенито да ћемо се играти жмурке још дуго...

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Не знам шта се десило том сајту, имали су само (квалитетне) теолошке текстове, а сад видим пишу само о политици. 
Изгледа да Снс и анти-Снс морају бити у свакој пори друштва.
Одговори

(18-06-2025, 12:38 PM)Шумадинац Пише:  Идеолошка халуцинација у мантији (Случај митрополита Методија)
https://teologija.net/ideoloska-halucina...-metodija/

Пошто је аутор из црквених кругова, учини ми се као да је васкрсао поп Владо Зечевић или прота Смиљанић...
Што вели Бенито да ћемо се играти жмурке још дуго...

Аутор је новинар, није из клера.
Одговори

Аутор је историчар.
Одговори

ОТАЦ ОЛИВЕР СУБОТИЋ: Једна рефлексија на беседу митрополита Методија

Пред српским историчарима X, Y и Z генерације и даље остаје задатак да темељно, непристрасно, sine ira et studio, пруже целовиту слику о догађајима и личностима Другог светског рата на Балкану. Неки од њих су, у мери својих снага и компетенција, солидан део тог посла урадили – научници какви су Бојан Димитријевић, Коста Николић, Чедомир Антић, Срђан Цветковић, Милош Тимотијевић и Немања Девић су, сваки на свој начин, дали немерљив допринос на овом пољу [мишљења сам да списку заслужних дефинитивно треба додати и Милослава Самарџића, иако није историчар по вокацији, будући да је дао значајан допринос проналаску и објављивању великог броја важних историјских докумената]. Но огроман посао тек предстоји – није згорег подсетити да релевантне историјске архиве још увек нису у потпуности отворене, а остаје и питање истраживања колико је архивске грађе Југословенске војске у отаџбини уништено непосредно после рата од стране комуниста.

https://iskra.co/reagovanja/otac-oliver-...-metodija/
Одговори

(29-06-2025, 06:34 PM)Митић Пише:  ОТАЦ ОЛИВЕР СУБОТИЋ: Једна рефлексија на беседу митрополита Методија

Пред српским историчарима X, Y и Z генерације и даље остаје задатак да темељно, непристрасно, sine ira et studio, пруже целовиту слику о догађајима и личностима Другог светског рата на Балкану. Неки од њих су, у мери својих снага и компетенција, солидан део тог посла урадили – научници какви су Бојан Димитријевић, Коста Николић, Чедомир Антић, Срђан Цветковић, Милош Тимотијевић и Немања Девић су, сваки на свој начин, дали немерљив допринос на овом пољу [мишљења сам да списку заслужних дефинитивно треба додати и Милослава Самарџића, иако није историчар по вокацији, будући да је дао значајан допринос проналаску и објављивању великог броја важних историјских докумената]. Но огроман посао тек предстоји – није згорег подсетити да релевантне историјске архиве још увек нису у потпуности отворене, а остаје и питање истраживања колико је архивске грађе Југословенске војске у отаџбини уништено непосредно после рата од стране комуниста.

https://iskra.co/reagovanja/otac-oliver-...-metodija/
У преводу:
"Не знам баш нешто нарочито о задатој теми, али ми је пружена прилика, па уместо да ћутим, ја ћу поносно да лупетам, јер је то општи манир данашњег времена и данашњих Срба, а мисија Цркве је да буде из свој народ."
Одговори

Митрополит Методије: Изјава поводом кривичне пријаве поднешене од стране Центра за грађанска права
https://spc.rs/sr/news/aktuelno//14427.m...prava.html

Одлична изјава М. Методија.... Кудикамо боља него прошла.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Милослав Самарџић у емисији "После ручка" на Хепи ТВ-у. Истина о смрти Драже Михаиловића - Злочин Тита и комуниста.
Одговори

Баш ми се допада како минобацачи дејствују у трејлеру за филм "Ђенерал" који је приказан на почетку "После ручка".

Кад прави план за операцију, једино што Дража (Никола Ракочевић) изговара следеће: "Задатак: очистити ту просторију од Немаца".

Требало би да је рекао: "очистити тај простор од Немаца" или можда нисам најбоље чуо ту реплику.
Одговори

Тачно је "просторију". Добро је рекао.
Види се да си слабо читао Дражине депеше.
Одговори

Али колико људи ме питало за ту "просторију", за стављање на расположење  уместо на располагање, и сл.
И то већином уз примедбу да су то грешке.
Одговори

(18-07-2025, 02:25 PM)Тодоровић Пише:  Милослав Самарџић у емисији "После ручка" на Хепи ТВ-у. Истина о смрти Драже Михаиловића - Злочин Тита и комуниста.

Милославе, послушао би ову емисију, али стварно не могу да слушам овог лажног Калабића и овог Глишић дуже од 6 секунди. 
Мени је и дан данас несхватљиво како људи воле да причају нешто о чему појма немају. Мада је то општи тренд у свим сферама живота.
Одговори

Дражине депеше сам читао кроз књиге гдина Милослава, Гласник Његош и осталу литературу. Подсетићу се тих речи из депеша.

Чињеница јесте да се дух језика мења, а изгледа да обични људи ментално прераде ондашњи дух језика на савремени дух који тренутно влада.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним