Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Jeste, gledao. Dali su paznje tom sudjenju kao da su sudili Himleru.
Одговори

Кога је ибијао? Је ли по наређењу или по свом избору. Наравно по вашим сазнањима, не по судској варијанти?

убијао
Одговори

Branio se da je ubijao po naredjenju komadanta, da li korpusa ili brigade vise se ne secam. Advokat po sluzbenoj duznosti nije mogao da dokaze ovu vrstu odbrane, jer dokumenata ili nije bilo ili su bili pod embargom.
Tako su crvendaci izveli jos jedan sou. Zlikovac i ubica, a moguce je da mu je naredjivao jos veci zlikovac itd... Poenta je da je taj komadant to mogao da naredjuje po vojnim zakonima i ratnom pravu, jer KJ uopste nije kapitulirala, ali su crveni upravo tu cinjenicu stavili pod noge. Stara prica,ako pratite forum.
Одговори

(17-11-2015, 02:51 PM)luka.luke 1 Пише:  Кога је ибијао? Је ли по наређењу или по свом избору. Наравно по вашим сазнањима, не по судској варијанти?

убијао
Према пресудама, не према свом избору, то би наравно био злочин. Овако, он не може бити оптужен. Може суд или командант ако пресуда није по закону.
Одговори

Пронашао сам интересантан видео запис у вези са случајем Пожаревац. Упозорење: Овај видео снимак садржи узнемирујући садржај. Не препоручује се особама млађим од 18 година. У случају психосоматских компликација обратите се свом лекару или фармацеуту.

https://www.youtube.com/watch?v=2IotkyrauXw

А све је почело тако безазлено. Прво сам на интернету (сајт Лимундо), ничим изазван, пронашао књигу "Бранио сам Пожаревца". Књигу је 2004. објавио адвокат Радмило Калчевић. Јако чудан термин за објављивање будући да је судски процес одржан 1980. Наиме, могао је књигу да објави и 1990, зар не? И оно што ме је највише изненадило јесте то да је поговор (или предговор, свеједно) написао Вељко Губерина. Књигу нисам читао, нити ћу. Једино што ме интересује јесте тај Вељков поговор. Самарџићу, није ваљда и Губерина био потајно комунац?

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

Miloslave, znas li nesto o ova dva ubijena Engleza?
Одговори

(18-11-2015, 09:15 AM)Vlad Alekš Пише:  Пронашао сам интересантан видео запис у вези са случајем Пожаревац. Упозорење: Овај видео снимак садржи узнемирујући садржај. Не препоручује се особама млађим од 18 година. У случају психосоматских компликација обратите се свом лекару или фармацеуту.

https://www.youtube.com/watch?v=2IotkyrauXw

А све је почело тако безазлено. Прво сам на интернету (сајт Лимундо), ничим изазван, пронашао књигу "Бранио сам Пожаревца". Књигу је 2004. објавио адвокат Радмило Калчевић. Јако чудан термин за објављивање будући да је судски процес одржан 1980. Наиме, могао је књигу да објави и 1990, зар не? И оно што ме је највише изненадило јесте то да је поговор (или предговор, свеједно) написао Вељко Губерина. Књигу нисам читао, нити ћу. Једино што ме интересује јесте тај Вељков поговор. Самарџићу, није ваљда и Губерина био потајно комунац?
Имам ту књигу у ПДФ-у, али недостаје крај поговора. јел ово писао Губерина:
Smrtna kazna, kao vid društvene
zaštite od zločina pojedinaca, oduvek
je izazivala kontroverzna
mišljenja, pa često i osudu demokratske
javnosti i humanih institucija.
Ritual smrtne kazne pa i veo
nekakve mračne tajnosti oko pojedinosti
njenog izvršenja, bez obzira
na zločinca i vrstu zločina koji je
počinio, prirodno budi mučninu, ili
barem radoznalost.
Kako govore ljudi različtih profila,
počinioci različitih i neuporedivih
zločina, očekujući neznani čas izvršenja
smrtne kazne?
Vrsni novinar Vladan Tomić,
našavši se u predvorju smrti, postao
je tanani istražitelj ljudskih duša.
Saslušao je ili inspirisao na teške
razgovore Andriju Artukovica,
Vučka Manojlovića, Miodraga Milojevića,
Iliju Živkovića, Dorda
Adamovića i Vojislava Rajčica
"Požarevca".
Svaki će čitalac ove knjige morati
sam da se suoči sa odnosom prema
zlu u ljudima, sa zločinom i kaznom,
sa grehom i pokajanjem ako
je ono mogućno, i svaki će sam za
sebe barem postaviti pitanje o
smrtnoj kazni kao vidu izopćenja iz
ljudske zajednice nakon komplikovanog
mehanizma sudskog saznavanja
istine, u potrazi za pravdom.
Одговори

(18-11-2015, 03:26 PM)Бенито Пише:  Miloslave, znas li nesto o ova dva ubijena Engleza?
Како да знам кад нису постојали. Smile
То су била два оборена немачка пилота, која су се представила као Енглези, знајући да четници спашавају савезничке пилоте. Међутим, кад је доведен преводилац, откривена је превара, па су скраћени за главу, као одмазда за немачке злочине. Сматрало се да њихова команда верује да су погинули при паду авиона и да неће бити стрељања талаца.
То сам написао једно 100 пута, али комунисти ће наравно то увек понављати. Питај их што не иду у британску амбасаду да изразе саучешће, а уједно да сазнају имена тих пилота, набаве њихове слике, и сл.
Одговори

Ja da ih pitam?КидањеКидањеКидањеКидањеКидањеКидањеКидање
Hocu, ako mi se ne zaglavi brada u redeniku pre toga.
A ovi Rusi su, pretpostavljam, ovi iz RZK sto su bili u Boru?
Одговори

(18-11-2015, 07:06 PM)Милослав Самарџић Пише:  То су била два оборена немачка пилота, која су се представила као Енглези, знајући да четници спашавају савезничке пилоте. Међутим, кад је доведен преводилац, откривена је превара, па су скраћени за главу, као одмазда за немачке злочине. Сматрало се да њихова команда верује да су погинули при паду авиона и да неће бити стрељања талаца.

Гомила глупости.
Немачки пилоти у немачким униформама покушавају да се представе четницима као Енглези, са идејом да их ови одведу код Британаца који ће да их или заробе или убију као шпијуне?
Бриљантан план, нема шта.

О томе како су четници поступали са немачким пилотима постоји документ о пилоту Францу Кусијусу који је пао код Соко Бање.
Одговори

Ја бих рекао да су се сетили да скину немачке ознаке. Имам извор за ово, али чини ми се да нема потребе да га сад тражим.
А иначе што би убијали Британце? И Американце? Јел сте одустали од оне приче да су четници убијали и америчке пилоте?
Тај Шваба је размењен, а кад четници мењају заробљенике, то је за КПЈ наравно - сарадња.
Одговори

У излагању овог маторог комунца, излагању селективном и злонамерном, спомиње се и неки ликвидирани судија. Претпостављам да је у питању припадник квислиншког недићевог апарата.

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

(19-11-2015, 01:53 AM)Милослав Самарџић Пише:  Ја бих рекао да су се сетили да скину немачке ознаке. Имам извор за ово, али чини ми се да нема потребе да га сад тражим.
И шта би им донело скидање ознака кад би их довели до савезничке мисије?

(19-11-2015, 01:53 AM)Милослав Самарџић Пише:  Јел сте одустали од оне приче да су четници убијали и америчке пилоте?
То није моја прича.

(19-11-2015, 01:53 AM)Милослав Самарџић Пише:  Тај Шваба је размењен, а кад четници мењају заробљенике, то је за КПЈ наравно - сарадња.
Који је извор за то да је размењен?
Пилот је пао у 16:30 часова, већ у 20 часова је био предат Недићевим органима у Соко бањи. За три и по сата нема шансе да су се ишта договорили.

Кад смо код теме, једно питање за Самарџића:
Формације под командом Ђуришића, Ђујића и Лукачевића су биле бројне и добро опремљене.
Ипак, током рата је преко њих евакуисано свега по 10-ак америчких авијатичара (већином предати партизанима кад више нису могли да их воде са собом).
Да додам да је у тим крајевима у истом периоду једно 5-10 пута више авијатичара прихваћено од партизана, значи да су падали у довољном броју.

Поређења ради, у околини Бања Луке је прихваћено око дупло више Американаца од четника него код горенаведене тројице.

О чему се ту ради? По некој статистици је морало да буде знатно већи број авијатичара.
Одговори

(19-11-2015, 01:53 AM)Милослав Самарџић Пише:  А иначе што би убијали Британце?

Па зар није и Дража говорио да је неке четнике тешко контролисати кад су у близини Енглеза? Мислим да је један од таквих четника био и Крста Кљајић, ког ваљда и помиње Дража, и да се само чекао дан кад ће убити неког Енглеза, али је погинуо тих дана против љотићеваца.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 28 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним