(19-11-2015, 01:53 AM)Милослав Самарџић Пише: Ја бих рекао да су се сетили да скину немачке ознаке. Имам извор за ово, али чини ми се да нема потребе да га сад тражим.
И шта би им донело скидање ознака кад би их довели до савезничке мисије?
(19-11-2015, 01:53 AM)Милослав Самарџић Пише: Јел сте одустали од оне приче да су четници убијали и америчке пилоте?
То није моја прича.
(19-11-2015, 01:53 AM)Милослав Самарџић Пише: Тај Шваба је размењен, а кад четници мењају заробљенике, то је за КПЈ наравно - сарадња.
Који је извор за то да је размењен?
Пилот је пао у 16:30 часова, већ у 20 часова је био предат Недићевим органима у Соко бањи. За три и по сата нема шансе да су се ишта договорили.
Кад смо код теме, једно питање за Самарџића:
Формације под командом Ђуришића, Ђујића и Лукачевића су биле бројне и добро опремљене.
Ипак, током рата је преко њих евакуисано свега по 10-ак америчких авијатичара (већином предати партизанима кад више нису могли да их воде са собом).
Да додам да је у тим крајевима у истом периоду једно 5-10 пута више авијатичара прихваћено од партизана, значи да су падали у довољном броју.
Поређења ради, у околини Бања Луке је прихваћено око дупло више Американаца од четника него код горенаведене тројице.
О чему се ту ради? По некој статистици је морало да буде знатно већи број авијатичара.