Поруке: 213
Теме: 8
Придружен: Aug 2013
Углед:
14
Нисам видео...
„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.
Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Хоће ли бити објављен твој коментар на синоћну епизоду "Равне Горе", Радоша БУЛАЈИЋА?
Видех сада да је на Погледима објављен текст о шестој епизоди, одличан је!!!
Поруке: 17,113
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,913
Објављен је синоћ у 22,30, има на насловној страни.
Поруке: 126
Теме: 1
Придружен: Dec 2013
Углед:
9
Postovani
Zeleo bih ako neko moze da mi odgovori ili da me uputi na odredjenu literaturu gde bih mogao saznati vise o sudbini Budimira Gajica.
Uspeo sam samo da negde procitam da je ubijen 1.12.1947. godine, ali ne znam da li je do tada uspevao da umakne komunistima ili je zarobljen ranije pa tada streljan.
Unapred zahvalan na odgovoru
Dejan Simeunovic
Поруке: 2,178
Теме: 126
Придружен: Dec 2013
Углед:
32
Милсоаве желим да питам.....јели је ико радио нека озбилна и еклусивна рад на Краљевине Југославије између два рата?
Није се Других Светски рат десило се неком ад хок Нацистичких Немачком начином....то је било годинама у припреми....чак можда од самог Версајски уговор!
Мислим на сва погледа......јели то било економско/привредно..како је развој било у бановина..... како је економска безна криза деловала....развој Краљевиној Југословенској привреди.....руднике...дугове....стране компаније....
Стање у Војсци....комплетна аналитика од стање у војсци....разне претње инутрашне и спољне....тероризам....убиства Краља...безбедности...раст пето колунизам
Политичка стање.....
Културна стање......
Етнбичног стање.....
Свак гледа у рат....и је козумиран за одмотовање његовог комплетности......и шта се буквално десило у њега......
А за саде нисам видео ништа озбилно на дешавање пре рата...из међу два светска рат.....што бих осликала наше проблеме на самом припреми за таку евентуалности......
Мени је овсте чудно да у Војске Краљевине и у њене структуре безбедности није било нека Српска струја, што је сумљиво гледала на све етничке заједнице, поготово кад се ратовала са вечином њи пре њеног састав.....
За сад немогу да превладам овсте како нема никва информатике од како су Срби реаговалих да су их немачких социјалисти/комунисти гледалих као смеће веч у половиних 19тог века. Како су их иденфикиралих као нација ко бих могла да страда....кад се иделогија супростави са Монархијом....и то са страховите последице.....
Јели је то било објављено? Зашто то је први контак што социјализам има са Србе .....а неман појма како се то одвијало преко све те године у држави?
Кад гледаш у ствари....Краљевина Југославија је била ништа друго него нека Тројански Коњ.....
И тако улази у другом светско рату!
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
Имаш тога на интернету колико хоћеш, и из разних углова.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 488
Придружен: Sep 2013
Углед:
79
Милославе интересује ме какву је функцио имао Мирко Станковић код Недића и када се вратио Чичи?
ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Поруке: 14,702
Теме: 308
Углед:
3,196
Био је прво начелник за крагујевачки округ, а касније у Нишу. У оба случаја прогонио четнике. Чича знао за његов рад. Причао у емиграцији да је слушао Чичин говор у Босанској Голготи, али га се нико не сећа из тог периода. Вероватно се волшебно извукао преко Босне и докопао емиграције.
Углавном, Мешковић тврди да је Чича њега, Живића, Дејановића и још неке отерао од себе на Ђурђевдан 1941. Сигурно је да је за Дејановића погрешио.
Поруке: 488
Придружен: Sep 2013
Углед:
79
Хвала на одговору
ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Поруке: 14,702
Теме: 308
Углед:
3,196
Сад видех да нисам написао- тога Ђурђевдана Дража је отерао и Ратка Мартиновића. И ето, на основу сећања двојице отераних, Радош Булајић је правио ратни пут Драже од Босне до Равне Горе. Чак ни то није запамтио кад је прочитао.
Србине, нема на чему. Ако сам нешто погрешио исправиће Милослав.
Veliki Pozdrav za vas g-dine Samardzicu. Imam pitanje za vas da li postoji negde(ja sam je bezuspesno trazio) slika druge gruzanske brigade na celu sa kapetanom Markom Muzikravicem? ja tu sliku imam samo u nekim knjigama u licnoj kolekciji.(Gruza u cetnicima)