Поруке: 115
Теме: 0
Придружен: Jan 2017
Углед:
21
Г. Самарџићу, можете ли ми написати неку кратку биографију Божидара Миладиновића, команданта књажевачког корпуса.
Хвала.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(13-05-2017, 07:15 PM)СРБИН 100% Пише: Г. Самарџићу, можете ли ми написати неку кратку биографију Божидара Миладиновића, команданта књажевачког корпуса.
Хвала.
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-najle...ke?page=98
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 964
Придружен: Jul 2013
Углед:
256
Нити је питање нити је везано за тему . . .
Милославе са ким ти имаш посла овде. . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Поруке: 17,015
Теме: 632
Углед:
1,879
Бојан Димитријевић је десно, седи, ко су остали?
Поруке: 964
Углед:
256
(14-05-2017, 12:47 PM)Милослав Самарџић Пише: Бојан Димитријевић је десно, седи, ко су остали?
Хрватски аутори књиге о усташкој војсци . . . Бојан Димитријевић им је био сарадник на пројекту . . .
П.С. Занимљива мајица на дотичном . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
(Последња измена: 14-05-2017, 03:48 PM од
Бранке.)
Углед:
459
Да ли сте обавили интервју са поручником Николом, Чичиним, Марковићем?
Био је код Палоша, налазио се међу први 26,...
Читао сам један интервју са њим у коме каже да је Дража рањен током АР.
http://ozonpress.net/blog/kako-je-pocelo/
То је и одговор на моје питање у квизу. Ево и Динчић се огласио по том питању.
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.ht...-adjutanta
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 20-05-2017, 09:16 PM од
Перун.)
Поруке: 14,533
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,068
Ова илустрација у озону није тачна. То није Никола Марковић.
Ово у Новостима да је рањен на Чемерну у септембру 43. године, чувајући одступницу ВК и Дражи, такође, није тачно. Можда је био рањен на Чемерну тада, али Дража и ВК тада нису били тамо.
Углед:
459
Претпоставио сам чим до сада нисте објавили. И ја сам тек сада ово прочитао. Хвала.
Поруке: 11
Теме: 0
Придружен: Mar 2017
Углед:
0
Шта се дешавало у борби на Трешњици, зашто после тога четници нису успели да уђу у Ужице и да ли је истина оно што пише на википедији да су четници предали заробљенике Немцима или је и то још једна комунистичка лаж?
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Господине Самарџоићу, да ли је генерал Б. Мирковић покушао да изврши пуч уз ВК ЈВуО и тако одстрани ђенерала Михаиловића са места команданта ЈВуО ? Тада Краљ и председник избегличек владе Пурић су одбијли да смене ђен. Михаиловића. Хвала унапред.