Поруке: 14,841
Теме: 310
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,491
Ова илустрација у озону није тачна. То није Никола Марковић.
Ово у Новостима да је рањен на Чемерну у септембру 43. године, чувајући одступницу ВК и Дражи, такође, није тачно. Можда је био рањен на Чемерну тада, али Дража и ВК тада нису били тамо.
Поруке: 4,061
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
464
Претпоставио сам чим до сада нисте објавили. И ја сам тек сада ово прочитао. Хвала.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 11
Теме: 0
Придружен: Mar 2017
Углед:
0
Шта се дешавало у борби на Трешњици, зашто после тога четници нису успели да уђу у Ужице и да ли је истина оно што пише на википедији да су четници предали заробљенике Немцима или је и то још једна комунистичка лаж?
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Господине Самарџоићу, да ли је генерал Б. Мирковић покушао да изврши пуч уз ВК ЈВуО и тако одстрани ђенерала Михаиловића са места команданта ЈВуО ? Тада Краљ и председник избегличек владе Пурић су одбијли да смене ђен. Михаиловића. Хвала унапред.
Поруке: 4,061
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
464
(21-05-2017, 09:57 PM)Александар Стефановић Пише: Шта се дешавало у борби на Трешњици, зашто после тога четници нису успели да уђу у Ужице и да ли је истина оно што пише на википедији да су четници предали заробљенике Немцима или је и то још једна комунистичка лаж?
Ево га земо.
На Трешњици су чекали партизани... Били ду спремни, бројнији и имали су доста пушака и муниције из фабрике. Мобилисали су народ из најближих села (мој прадеда је био међу њима). Такође, правовремено су спречили нападе са осталих страна ( Чајетина, Биоска ).
Заробљени партизани (мој прадеда је био међу њима ) су били код Аце Мишића. Због исхране предати су Пећанчевима, тачније Јовану Шкави и још неком неслутећи да ће их предати Немцима. Шкава је био мало амбициозан, видео је идеалну прилику да на њима заради. Није их предао него
продао и обезбедио себи и сину папире да побегне у Немачку. Такође, оцинкарио је и Дражу и Мишића.
Био је сведок на Дражином суђењу. Ту се Дража баш добро држао. Окачићу касније њихов дуел.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 4,461
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
672
Прочитах јутрос преко телефона на страници Вечерњих Новости да се снима играно-документарни филм о операцији "Копаоник" против Кесеровића, и хтедох сад да поставим на форуму, кад они изгледа брже-боље скинули чланак.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 17,496
Теме: 646
Придружен: Jul 2013
Углед:
2,056
Видео сам то, костими и браде као у Блајићевим филмовима, није им то требало.
Поруке: 5,694
Теме: 64
Углед:
366
Ајде и овде да питам?
Где се може наћи биографија Ђуре Смедеревца?
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 5,694
Теме: 64
Углед:
366
(24-05-2017, 11:09 AM)Бенито Пише: Нигде.
Разлог?
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 14,841
Теме: 310
Углед:
3,491
Милославе, кратко питање:
Да ли се сећаш да долази време кад ћеш личити на Дон Кихота?
Теби било смешно, говорио си да је најгоре прошло. Видиш ли шта се сад ради, а ово је тек почетак.