Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(18-10-2017, 08:20 PM)Бенито Пише:  
(18-10-2017, 02:00 PM)Ултрадесничар Пише:  Господине Самарџићу, гледали смо и на вестима проналазак лешева четника који "су убили партизани" на Јелици.
Да ли знате ко су били жртве и ко су били џелати из ОЗНЕ ?
Хвала унапред.

П.С. Ако може име и презиме и једних и других и које у том крају био шеф ОЗНЕ ?

Шеф Озне био је, по злу познати, Раденко Мандић. ( То ти је Ултра командант милиције комунистичке у октобру и новембру 41 у Чачку и " хватач" Драже Михаиловића по " чувеној" комунистичкој верзији). Није ово једини случај где су људе убијали хладним " оружјем", крамповима, будацима, ножевима, секирама, ашовима...
Јарослав Милутиновић и овај Радоњић су, обојица, били у четничким тројкама колико се сећам. Али, допуниће Зоран Недељковић, ако наиђе овде. Нису ми ту папири.

Знам за тог Мандића. Са брчићима ?
Јуче на вестима Прве, Горан Давидивић је рекао да постоји неко наређење да се при хватању тзв. одемтника одмах иде на ликвидацију на лицу места. Без суђења.
Одговори

То је документ подручне Озне из Краљева. Није ово једини случај. Најпознатији је хватање и убијање Цогољеве групе, кад је погинуло њих десетак. Неки су ухваћени живи, попут Новице, па му је ознаш пуцао у уста.
Јарослав је био у Краљевој Гарди пре рата. Њега и Радоњића ухватио је Кној, тј предали су им се на подручју Драгачева, око Рогаче или Турице. Тај одред кноја је имао 30-40 војника. Водио их је неки Велимир Цветић. Тај је наредио да их муче. Везали су их за волујска кола и тукли и боли бајонетима, све док нису прешли Јелицу и стигли у атар села Придворица, где су их заклали , вероватно, на том месту где су закопани и сада ископани. Ко не зна, врло сличан сценарио су Турци извели побуњеницима из Хаџи-Проданове буне 1814. године.
Милославе, да ли се сећаш председничког кандидата из 1990. године, оног Цветића. Имао је дугу седу косу. Након оног " скандала" кад је Вук код Петрове цркве рекао :" Ко у Србији буде махао усташким, арнаутским, турским барјаком, остаће и без руке и без барјака." Одмах је први тај Цветић отишао у Нови Пазар и на митингу са Угљанином љубио зелену заставу странке СДА.
Е, сада не могу да се сетим, да ли је то иста особа или је у најближем сродству са овим што је заклао ову двојицу четника.
Одговори

(18-10-2017, 09:03 PM)Бенито Пише:  То је документ подручне Озне из Краљева. Није ово једини случај. Најпознатији је хватање и убијање Цогољеве групе, кад је погинуло њих десетак. Неки су ухваћени живи, попут Новице, па му је ознаш пуцао у уста.
Јарослав је био у Краљевој Гарди пре рата. Њега и Радоњића ухватио је Кној, тј предали су им се на подручју Драгачева, око Рогаче или Турице. Тај одред кноја је имао 30-40 војника. Водио их је неки Велимир Цветић. Тај је наредио да их муче. Везали су их за волујска кола и тукли и боли бајонетима, све док нису прешли Јелицу и стигли у атар села Придворица, где су их заклали , вероватно, на том месту где су закопани и сада ископани. Ко не зна, врло сличан сценарио су Турци извели побуњеницима из Хаџи-Проданове буне 1814. године.
Милославе, да ли се сећаш председничког кандидата из 1990. године, оног Цветића. Имао је дугу седу косу. Након оног " скандала" кад је Вук код Петрове цркве рекао :" Ко у Србији буде махао усташким, арнаутским, турским барјаком, остаће и без руке и без барјака." Одмах је први тај Цветић отишао у Нови Пазар и на митингу са Угљанином љубио зелену заставу странке СДА.
Е, сада не могу да се сетим, да ли је то иста особа или је у најближем сродству са овим што је заклао ову двојицу четника.

Бенито, ипак ОЗНА из Краљева одговара надрђеном генералу "Крцуну".
Да ли постоји неки докуменат којим је "Крцун" овластио "српску Чеку"
да убија четнике без суда на лицу места ?
Одговори

Ранковић је био главни, па онда Крцун.
Није ми познато конкретно наређење, али " овлашћени историчари" истражују архиве Озне и удбе у Архиву Србије, па ћемо ваљда сазнати.
Одговори

(18-10-2017, 06:04 PM)Pravda Пише:  
(03-10-2017, 06:48 PM)Pravda Пише:  G. Samardzicu hteo sam da vas zamolim da postavite ovde ako imate vremena, ovu sliku Draze i Kondora iz Albuma 4. u vecoj rezoluciji ili da vam se bolje javim na meil da mi je posaljete u tif. formatu?
Bas mi treba ta slika i dugo vam je trazim!
Г. Самарџићу сутра ми је рођендан па ако можете да ми испуните рођенданску жељу...
Хармоника

Сирома'

Одговори

Срећан ти рођендан, и жив нам био! Хармоника

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Хвала брате!Није мени толико за мој рођендан битно,него за поклон од Г.Самарџића све се чешем од јутрос,да ли ћу да га добијем.Од сад сам стара гарда-45. година,што је много-много је.Тужан
Одговори

Вас 500 ''само по једну слику'', то је пола сата дневно, пута двојица-тројица дневно, па рачунај.
Одговори

Па каква сте ви то фирма анд компани, када својим члановима форума не шаљете рођенданске поклоне?
Одговори

Гдине Милославе, по сведочењу жене која је била у првој пролетерској бригади, Коча Поповић је био поносан што је потписао споразум са Немцима 1943. године. То пише у његовој биографији, а ево линка на коме сведочи та жена и говори искрено

https://www.youtube.com/watch?v=kfFNKez9p9U
Одговори

Да ли неко има при руци књигу од Радована Калабића ,, Равногорски венац Субјел ? Ако има таквих замолио бих да се јаве преко ПП.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Господине Самарџићу, данас је било обележавања нацистичког дивљања у Крагујевцу. Титови комунисти су послали у Нирнберг лажну цифру од 7000 стрељаних људи али сви знамо колико је уствари било.
Пошто сте Крагујевчанин, колико су комунисти (ОЗНА, КНОЈ...) убили Крагујевчана ? Хвала унапред.
Одговори

За КГ Округ имамо 1.358 имена убијених, овде су сиспкови:
http://www.pogledi.rs/spisak-zrtava-komu...ugu-1-199/
Несталих је много више, то су такође већином побијени од комуниста.
Одговори

(21-10-2017, 10:49 PM)Милослав Самарџић Пише:  За КГ Округ имамо 1.358 имена убијених, овде су сиспкови:
http://www.pogledi.rs/spisak-zrtava-komu...ugu-1-199/
Несталих је много више, то су такође већином побијени од комуниста.

Отприлике Немци и "ослободиоци" су исто поубијали народа.
А ЈВуО колико је убила људи у КГ округу ? Или су погинули у борби против ЈВуО ?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним