Поруке: 4,061
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
464
Овде има истине. Додуше, мало.
Ако некога интересује нека прочита.
http://www.znaci.net/00001/59_2_71.pdf
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 31-01-2018, 10:34 PM од
Перун.)
Поруке: 17
Теме: 0
Придружен: Jan 2018
Углед:
2
Гос. Самарџићу. Четници се оптужују за "поморавски покољ" 1 фебруара 1944 год.
Да ли знате мало више о томе.
Хвала.
Поруке: 3
Придружен: Feb 2018
Углед:
0
Znate li nesto vise o Bozidaru Cosovicu iz Ivanjice? I nesto o Srbima iz Malog Polja kod Han Pjeska, naravno u drugom svetskom ratu?
Поруке: 3
Придружен: Feb 2018
Углед:
0
"Крајем маја Дража је са групом од десетак људи стигао у област Хан-Пијеска и ухватио везу са капетаном Радетом Тушевљаковићем, командантом Власеничке бригаде Романијског корпуса. О скривању трагова и обезбеђењу старао се Малопољски батаљон, којим је командовао Војин Лучић из села Врбачка код Хан-Пијеска. У овом крају Дража се налазио до половине септембра 1945. године, када га је Малопољски батаљон отпратио на Романију, тј. до села Соколовића, недалеко од Соколца. Ту је обезбеђење преузео Мркољски батаљон Летеће рогатичке бригаде, којим је командовао Арсен Даниловић Петрушић."
Ovo ste vi napisali, pa me zanima da li znate nesto vise o tom Malopoljskom bataljonu?
Поруке: 17,496
Теме: 646
Придружен: Jul 2013
Углед:
2,056
Не знам, нисам знао ни да је име по селу Мало Поље.
Поруке: 99
Углед:
5
Kako se zove knjiga koju je pisao Nikola Bojovic?Provejava kroz intervju u prvom tomu razgovora sa ravnogorcima.
Поруке: 17,496
Теме: 646
Придружен: Jul 2013
Углед:
2,056
Колико се сећам, Никола није писао књигу, то су у ствари одговори на Радмилова (његов син) и моја питања, од којих сам одабрао један велики део, који ми се чинио најзанимљивијим, за ''Разговоре''.
У ствари, прилично сам сигуран да није писао књигу, него да је Радимло записивао његова казивања.
Поруке: 99
Углед:
5
Steta.Jako zqnimljivo i iskreno je govorio.Imao bi sta da pretoci u neku vrstu memoara.
Поруке: 4,508
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Милославе што се знаде од КОМУНИСТИЧКЕ челије и њихова мрежа у Краљевини у 1937 године?