Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

О једном од јунака серије:

Ovde naročito ometaju rad Tadija Pantović biv. narodni poslanik, neki Miodrag Vasić — takođe biv. narodni poslanik, kapetan Prodanović i major Mirko Stanković5 iz Kragujevca. Ovaj poslednji održao je jedan govor vojnicima pporučnika Ž. Pavlovića.6 otvoreno psovao majku Kralju i kazao da nam On ne treba, a za Vas da ste proneverili državi 7.000.000 dinara, kao i da ste nepošten čovek uopšte. Druži se sa Nemcima i Bugarima. Kleveta sve naše ljude i pokušava da uhapsi ppor. Žiku Pavlovića koji sada mora da se krije.

5 Uz to ime Draža Mihailović je na margini, olovkom, napisao: »Minko Stanković ranije kukavica, a sada običan izdajnik. DM«.
http://www.znaci.net/00001/4_14_1_71.htm
Одговори

Има ли нових информација о наставку серијала?
На РТС-у или без њега.
Одговори

Колико сам чуо, тешко. И даље се чека одлука РТС-а. Али сигурно ће неко приказати тих 5 епизода.
Одговори

Неће бити наставка "Равне горе"

Син Радоша Бајића открива да наставка серије неће бити, али да се Радашин и Милашин ускоро враћају на мале екране.

Равна гора" премијерно је приказана у новембру прошле године, и у плану је било да аутор Радош Бајић направи драмску трилогију.
"Због тешке финансијске ситуације на Радио-телевизији Србије, као и због незаинтересованости државе, наставка неће бити. Мој отац је годинама истраживао и припремао серију, која је деценијама стављана под тепих. Нажалост, испоставило се да је дошла прерано, да српско друштво није још увек спремно да се суочи са затамњеним историјским истинама", рекао је Недељко Бајић за "Блиц".

Он је рекао да је по уговору, РТС сваку епизоду финансирао са 90.000 евра, док је студио "Kонтраст" породице Бајић додавао 30.000 евра.

"Тај уговор није био реалан, па смо морали да смањимо број епизода са 15 на десет. Надали смо се свесрдној помоћи државе и институција, али је нисмо добили. Укупно је пројекат коштао 500.000 евра више него што је било планирано, што је све пало на терет нашег студија".

Он је најавио да ће снимање серије "Село гори, а баба се чешља" бити ускоро настављено, и да се Радашин и Милашин средином 2015. враћају у Петловац.

Породица Бајић за крај ове године најављује нови пројекат у сарадњи са РТС-ом, филм "За краља и отаџбину".

"Филм се снажно наслања на теме отворене у 'Равној гори', али отвара нова питања наше политичке емиграције и рехабилитације патриота и родољуба без обзира на идеолошку различитост", казао је Бајић.

Он је додао да ће Бајићи ове године снимити и хумористичку серију, радног назива "Пси лају, ветар носи", чија је радња смештена у савремени Београд и околину.
http://mondo.rs/a697447/Zabava/TV/Nece-b...-gore.html
Одговори

Па лично знадете како ће се овај филм одиграти.....ако је насклоњева на серије Равно Гори....

А Милославе ти знадеш да Радош има одличне везе и то пословне са диаспором...

Тако очекивам још једна нова исманипулације!

Хоћели тражити новац за овај пројек из диаспоре?

Искрено мислим да је Српска ТВ тотално доминирано од исте људе.....јели то било глумце, јели то било директоре.....

Српска ТВ умире од свога НЕПОТИЗАМ!
Одговори

[Слика: image.jpg]
Не није сцена из серије Равна Гора ако сте помислили у први мах.SmileСлика је права.Ипак је било пијанчења у Војсци Краљевине Југославије,као што се види на овој слици где официри певају уз пратњу Хармонике пијани ко земља.Мада је господин Радош Бајић претеривао у свом ремек делу, наглашавајући ову појаву.Пијанчење у слободно време је нормална појава која је била и биће присутна у свакој војсци од када је света и века.Свако ко је служио војску у то се уверио из прве руке.Ја сам служио војни рок у тадашњој ЈНА.Могу да потврдим ово јер сам био и сам присутан у више наврата у оваквим приликама.
Одговори

Кобач јели ти можеш сасвим сигурности....да кажеш да су сви на слици пијани?

Гледајући у слици, по које мере и стручњаство ци оценио да су сви на слици пијани?

И то без једне влаше или чаше на видику....нити слика у позадини потвђује да је пиће пред руком!

Ако имате друге слике из серије што то потврђује.....дај да је видимо!
Одговори

Мени делују да су мало попили.Тога је било сигурно.
Одговори

Сјајна слика Smile)
Одговори

Наставља се "равногорска" фарса породице Бајић:

Nedeljko Bajić za "Blic": Vraćamo Radašina i Dražu na televiziju

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(02-06-2014, 05:36 PM)Ковач Пише:  [Слика: image.jpg]
Не није сцена из серије Равна Гора ако сте помислили у први мах.SmileСлика је права.Ипак је било пијанчења у Војсци Краљевине Југославије,као што се види на овој слици где официри певају уз пратњу Хармонике пијани ко земља.Мада је господин Радош Бајић претеривао у свом ремек делу, наглашавајући ову појаву.Пијанчење у слободно време је нормална појава која је била и биће присутна у свакој војсци од када је света и века.Свако ко је служио војску у то се уверио из прве руке.Ја сам служио војни рок у тадашњој ЈНА.Могу да потврдим ово јер сам био и сам присутан у више наврата у оваквим приликама.

Што би код мене рекли . . . САРАЊЕНИ . . . Јок

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

ПОЛЕМИКА Милојко Пантић
Престани бре, Ристићу

Јављам се поводим текста из полемике Радош Бајић–Ненад Ристић под насловом „Стани бре, Бајићу”.

Дефинитивно сам се уверио да дух комунизма и даље влада Србијом и да лепа наша отаџбина не може да дигне главу све док су „деца комунизма” жива. Познајем их и сарађивао сам и са Ристићем и са Бајићем. И свакоме је јасно све, кад се зна да човек који је у ТВ новинарство ушао као кадар Савеза комуниста Београда, поручује човеку који није био ни члан, а камоли функционер Савеза комуниста: „Стани бре, Бајићу”!

Где да стане и зашто да стане? Порука је заправо: стани са снимањем серије „Равна гора”, која не само да нема амбицију да мења комунистичку верзију историје него се чак са симпатијама дотиче црвене револуције изведене за време Другог рата.

Серија, међутим, наговештава да би у наставку могли да сазнамо нешто више и о послератном „црвеном терору” над цивилима каквом није равна ни данашња једина земља комунизма на планети Северна Кореја. Не могу да верујем да и после толико година од пада Берлинског зида, односно комунизма као светске утопије, само међу Србима постоји тако снажан отпор да се преиспита комунистичка верзија историје од 1941. године до данас.

„Црвени терор” је учинио више зла Србији него сви такозвани четници, све поплаве и природне непогоде од 1945. до данас. Ко то не разуме тај не заслужује ни милиметар нити фрем простора у медијима. Најежим се сваки пут (а знам да ће тако бити и сада), кад чујем познату фразу „комуноносталгичара”: „Ти никада не би био Милојко Пантић, да ти није било комунизма и Југославије”.

Унапред се извињавам због поређења са таквим величинама, али да ли то значи да не би било ни Николе Тесле и Михајла Пупина да није било комунизма?
http://www.politika.rs/rubrike/Sta-da-se...23.sr.html
Одговори

Ово серије и све што је повезано са ње.....је ништа друго него још једна вежба у сипљање прашине у једној магли.....пун збуњених људи!
Одговори

Лепо од Милојка, свака част!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним