Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

А секс!?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Biće i (pokušaj) silovanja, opet onaj kaplar
Одговори

Врло су интересантне униформе Немачких официра.
На реверу СС, док је ознака са шапке вермахта. То никако не иде заједно. Аматерска грешка.
Одговори

(11-12-2013, 08:50 PM)CTANKE ЧЕТНИК Пише:  Врло су интересантне униформе Немачких официра.
На реверу СС, док је ознака са шапке вермахта. То никако не иде заједно. Аматерска грешка.

I Jugoslovenske uniforme su pogrešne, na primer Bajićev sin nosi uniformu iz I svetskog rata (okovratnik u boji oružja je u boji celom dužinom, dok je posle rata bio samo na prednjem delu)

A onda Boda Ninković sa sinom Draganom sakriva "Šarac" - odakel mu nemački mitraljez!? Uz to četnici nose "Šmajser" a nije bilo teorije da je neko do njega došao u kratkom ratu.
Одговори

(11-12-2013, 08:53 PM)Alex Пише:  A onda Boda Ninković sa sinom Draganom sakriva "Šarac" - odakel mu nemački mitraljez!? Uz to četnici nose "Šmajser" a nije bilo teorije da je neko do njega došao u kratkom ratu.
У вези шмајсера смо приметили још у трејлеру пре неколико месеци и чудили се.
Одговори

(11-12-2013, 08:53 PM)Alex Пише:  
(11-12-2013, 08:50 PM)CTANKE ЧЕТНИК Пише:  Врло су интересантне униформе Немачких официра.

I Jugoslovenske uniforme su pogrešne, na primer Bajićev sin nosi uniformu iz I svetskog rata (okovratnik u boji oružja je u boji celom dužinom, dok je posle rata bio samo na prednjem delu)

A onda Boda Ninković sa sinom Draganom sakriva "Šarac" - odakel mu nemački mitraljez!? Uz to četnici nose "Šmajser" a nije bilo teorije da je neko do njega došao u kratkom ratu.

Управо сам то хтео да напишем. Шарац, тј.МГ 38 је био појам за то време. Такође и МП 40. Али ако се не варам, већ у другој епизоди су наши официри носили футроле валтера... Тотално незнање.
Одговори

(11-12-2013, 09:59 AM)дибидусрус Пише:  Мора да се шалиш. Било јето. Коље четник неког енглеза. Пере каму, а на њему ципеле од тог енглеза...како ли се зваше, филм?
То је из серије "Мисија мајора Атертона", сам крај трећег и последњег дела серије. Мислим да се не види клање, а и нож није крвав.
Одговори

vathra: "То је из серије "Мисија мајора Атертона", сам крај трећег и последњег дела серије. Мислим да се не види клање, а и нож није крвав."

ja: noz je krvav i pokazan u krupnom planu, a jedan od najvecih hrvatskih glumaca Zvonko Lepetic, u ulozi cetnika, kaze podredjenom koljacu, 'operi se, budalo'.

To sto se klanje ne vidi a vidi se krvav noz zove se...meto...kako, kako...metonimija. Film je umetnost metonimije i elipse, a elipsa je ubrzanje protoka vremena na filmu. Eh, kada bi 'autor' Bajic to znao.

Da dodam:
Metonimija je stilska figura preko koje se ono sto ima dodirnih tacaka sa nekim objektom predstavlja umesto toga objekta. Krvavi noz kojim se vrsi klanje se prikazuje umesto cina klanja. Metonimija u govoru je kada se kaze, popij jednu casicu - a ne pije se casica vec ono sto ima dodirnih tacaka sa casicom, a to je rakija koja se u njoj nalazi.
Одговори

(11-12-2013, 09:30 PM)dko Пише:  vathra: "То је из серије "Мисија мајора Атертона", сам крај трећег и последњег дела серије. Мислим да се не види клање, а и нож није крвав."

ja: noz je krvav i pokazan u krupnom planu, a jedan od najvecih hrvatskih glumaca Zvonko Lepetic, u ulozi cetnika, kaze podredjenom koljacu, 'operi se, budalo'.

To sto se klanje ne vidi a vidi se krvav noz zove se...meto...kako, kako...metonimija. Film je umetnost metonimije i elipse, a elipsa je ubrzanje protoka vremena na filmu. Eh, kada bi 'autor' Bajic to znao.

Da dodam:
Metonomija je stilska figura preko koje se ono sto ima dodirnih tacaka sa nekim objektom predstavlja umesto toga objekta. Krvavi noz kojim se vrsi klanje se prikazuje umesto cina klanja. Metonomija u govoru je kada se kaze, popij jednu casicu - a ne pije se casica vec ono sto ima dodirnih tacaka sa casicom, a to je rakija koja se u njoj nalazi.

Браво !
Одговори

Дко,
морао сам да погледам поново крај да се подсетим.
У праву си, у сцени кад се нађу испред пећине је приказан крвав нож, са све 'опери се, будало'.
Сцена кад се пере је снимљена из далека, па се не види крв, ја сам на њу мислио.
Клање се не види, само их је 'појео мрак'.
Одговори

(11-12-2013, 08:33 PM)Alex Пише:  Jel kupio ko knjigu?
Ја сам прелистао на киоску. Књига је дословце опис свега реченог - дијалози - и виђеног у серији.
Одговори

Ако се добро сећам, и у филму "Празник", Душану Јанићијевићу доносе бокал и пешкир, да опере крваве руке после клања.
Одговори

Само што у филму Празник Душан Јанићијевић није четник, иако је кољач. Легализовани четник је онај лик што га игра Бурдуш.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Далеко је сунце. Питали су ме многи преко фејсбука да поставим снимљени разговор са војводом Александром Јанковићем. Рекао сам да још није време за то. Тако исто мислим и за серију - прерано смо се понадали. То је уједно и мој сумарум када је рећ о серији Равна Гора.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним