Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Од прошле епизоде "Кама" и сцене клања, моја жена се плаши да гледа серију. Пита ме за идентитет каплара, пошто су имена ликова у серији историјска.
Одговори

(15-12-2013, 11:07 PM)херцеговац Пише:  Не користи њу. Има он своје 'изворе' по којима се равна. Мирко нигдје није писао о клању муслимана.

Ово сам рекао.

Једини ко је писао о убијању муслимана је био Ратко Мартиновић који је 1941. године прешао из четника у партизане.

Мирко Станковић описује борбе.

Зато кажем да Радош Булајић има своје 'изворе', проникни у иронију.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Тај каплар што коље је измишљен. А сав је неки агресиван, ево сад кад је дошао Палошевић одмах потегао нож.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

О шестој епизоди:

Штиглић је преживео бомбардовање:
http://www.pogledi.rs/ravna-gora-6-stigl...ardovanje/
Одговори

Мајко моја, ево неко ''паметан'' је оставио коментар на сајту ИМДБ о томе како види серију:

Цитат:This BS series is about German minions in WWII Serbian Chetniks, shame of the real and proud Serbian nation. Those with strong stomach can Google images (simply type in "Chetniks")of this weak but bloodthirsty bastards to see what is this all about. This series in attempt to project Chetniks as some kind of Serbian patriots and this cannot be further from the truth. Chetniks are scum of the human race, miserable Nazi servants, murderers of innocent with no continence. Did anyone would like to see murderers of Auswitz and Treblinka in good light. Nazi, fascists, Ustasha, Chetniks and all evil bastards of all colors from WWII, may they rot in hell and be forever damned.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

(15-12-2013, 11:34 PM)Милослав Самарџић Пише:  О шестој епизоди:

Штиглић је преживео бомбардовање:
http://www.pogledi.rs/ravna-gora-6-stigl...ardovanje/

Да ли је примљен у партију?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Најачи је онај стражар што пуца у ваздух...

И највећи мајмун зна да тим чином у непријатељском окружењу одаје позицију. Кидање

А онда сви долазе на окуп и гле - ОБА СТРАЖАРА, а стражу чува јелен!!! Хармоника

Ово Радош Булајић пјева:

Друже тито ми ти се...

Стави и то у писанију, да стражари напуштају стражу, пуцањем одају позицију, а јелен остаје на дужности!

Одговори

Није ми јасно, зашто се потенцира на томе како је неки велики грех и фалсификат што Дража на обали Дрине узвикну ''Србија!''?
Као да је неко релевантно мерило куда се протезала Дринска бановина, а самим тим и Србија...осим административног, то нема другог значења...По тој логици, и Бановина Хрватска је нешто што би требало да се, да кажем, поштује?!
Реално, није граница на Дрини од комуниста, већ од Карађорђевих устаника, анексионе кризе итд.
Ето, морао сам то прокоментарисати...
Серија, иначе слаба као и иначе, ваде је једино глумци, чак и ови млађи - што није случај последњих година.
Одговори

(15-12-2013, 11:39 PM)херцеговац Пише:  Најачи је онај стражар што пуца у ваздух...

И највећи мајмун зна да тим чином у непријатељском окружењу одаје позицију. Кидање
!

Стражар као да се препао када их је чуо и угледао, па реагује из страха. Ту је исто рекао бих лоша намера у питању.
Одговори

Зато што је то комунистичка доктрина да су Срби у Србији, а све остало су Марсовци.

Дубље сагледај ствари.

Радош ту истрајава и ствара слику да се Дражи јебе за ову западну страну Дрине, јер је Србија једина вриједна борбе. Само да се пређе Дрина па ће се тамо борити, а да се ријеше Босне трчећим кораком без опаљеног метка јер она није њихова. Што наравно у главама ни једнога четника, чак ни у лудилу није било. А и Дража се повлачио под борбом.

Радош Булајић приказује пролаз кроз Босну и раније Барању само као низ покрета кроз вукојебине и преждеравање.

Одговори

Разумем ја то, али мислим да се ту претерује, да се цепидлачи и хвата за сваку ствар како би се искритиковала.
Наравно да је не посматрам као границу, да напоменем.
Одговори

(15-12-2013, 11:51 PM)Јаворац Пише:  Реално, није граница на Дрини од комуниста, већ од Карађорђевих устаника, анексионе кризе итд.

Како је граница од Карађорђевих устаника? Ако су многи од устаника били Босанци и Херцеговци, и не само устаници, него и Карађорђеве војводе.
Сам Карађорђе је намјеравао прећи Дрину али му није успјело. И он је потукао Турке на Дрини, али и они њега. Тако да ниједни нијесу успјели прећи.
И то не из политички разлога, него из чисто војни. Велика природна препрека..

Тек касније је то постала непремостива политичка препрека, од 1918. И то ко да је Дрина заједно Мисисипи, Нил и Амазон.
Одговори

Било је и у Првом светском рату добровољаца из САД па нисмо сматрали то за Србију. Намерно мало карикирам, наравно да то није иста ствар.

Граница устаничке Србије је донекле била утврђена на Дрини. То не значи да преко Дрине Срби не ваљају, или да су мањи Срби, или да се нису борили...Исто као што је било Срба из Војводине који су учествовали у устанку, па Војводина није била део устаничке територије.
Да је Дража којим случајем био у Херцеговини и одатле долазио после Априлског рата, и стигао негде до Шћепан поља, Дурмитора, да ли би рекао Црна Гора или Србија? Баш ме занима каква би се полемика водила сада, у том случају.
Само кажем да не будете баш толико искључиви и тражите неке теорије завере где их нема.
По остатку серије слободно пљујте Кез
Одговори

(16-12-2013, 12:00 AM)херцеговац Пише:  Зато што је то комунистичка доктрина да су Срби у Србији, а све остало су Марсовци.

Дубље сагледај ствари.

Радош ту истрајава и ствара слику да се Дражи јебе за ову западну страну Дрине, јер је Србија једина вриједна борбе. Само да се пређе Дрина па ће се тамо борити, а да се ријеше Босне трчећим кораком без опаљеног метка јер она није њихова. Што наравно у главама ни једнога четника, чак ни у лудилу није било. А и Дража се повлачио под борбом.

Радош Булајић приказује пролаз кроз Босну и раније Барању само као низ покрета кроз вукојебине и преждеравање.

Додај ту у позадини сунце високо, кликће орао... Србија... Радош Булајић је један дркош који је хтјео рећи управо ово што сам горе написао.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним