Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Милославе ти си из Бруса, ја мислио из Александровца? Smile

Булајић изгледа спрема тужбу за Погледе, човек није нормалан!
Одговори

Па рекох раније да Радош не зна ни географију? Smile
Одговори

Кад сам прочитао Радашинов одговор мистер Мајклу, силно сам се забринуо. Еј, толико људи остало без хонорара, одвојили од уста да би снимили "истину" и новостасалим Србима растолковали историјске догађаје, а тамо неки мр. из Америке критикује Радашина. Како ли ће преживети Бајићи у овим тешким временима кад су и последњу пару уложили у снимање серије?
Да није тужно било би смешно. Овако, могу само поновити ону стару са Југа Србије: "Кој си има чавку - тај си вика иш!"
Него, видим да се испизмио на тебе Самарџићу, и питање је дана кад ће једно пљување по "набеђеном историчару". Јер, усудио си се да изнесеш супротно мишљење од Радашиновог, а чуо си која га одличја све красе. Плус, добио је и ванредну награду за слободу изражавања... Још мало па ће имати обезбеђење ко Бранкица Станковић. Smile
Одговори

Бајић се начисто погубио. Овако се само губи човек који има у глави велике паре.
Одговори

Наставља се снимање, да ли су оно о прекиду биле само гласине или су нашли паре не знам

http://srbin.info/2014/01/15/stize-nasta...a-dramske/

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Крадош је вероватно дошта сарадио....на овој серијих.....

Верујем Свис Лајон и других спонзури....ће стићи....из чистог разлог зашто има 1/4 гледачка публика једне земље што гледа серије.....
Што бих значило рекламе на сваке паузе више вреду и коштају.....

А Крадош га мора да сними.....зашто он је саде тотално зависан од ове серије.....или УДБАСЛАВИЈА је зависна......а Крадош је нипта више него инстумент........

Најбитније је да их водиш на КОМПЛЕТНОЈ НАУЧНОЈ ДИСЕКЦИЈЕ!
Одговори

(16-01-2014, 12:06 AM)Милослав Самарџић Пише:  Ево га: Smile

До данас никоме ко критички, другачије и опортуно мисли о „РАВНОЈ ГОРИ“ нисам одговарао. То може да Вам потврди чувени квазиисторичар из Бруса кога помињете у Вашем писму, који је организовало АНТИКАМПАЊУ за „РАВНУ ГОРУ“. Који ће моћи да од својих поганих текстова о мени и ТВ серији „РАВНА ГОРА“ скрпи још једну квази књигу, брошуру или сликовницу, те да је „промовише“ и продаје за који долар јадној и жалосној дијаспори. Која зна ко је ОН – а не зна ко је највећи српски драмски писац и академик Душан Ковачевић? У то сам се лично уверио 14. фебруара на свечаности у православној цркви у Чикагу.

Што се мене тиче, наши академици, на челу са Душаном Ковачевићем и Матијом Бећковићем, давно су изгубили значај и њихова реч одавно више нема интелектуалну тежину, већ искључиво пропагандну и политичку. Ако је Бећковић могао да присуствује промоцији књиге Борисава Ђорђевића (о чијој музици и текстовима до 1988. мислим све најлепше, након тога не бих коментарисао) и изјављује "Бора Ђорђевић се на енглеском каже Боб Дилан, а Боб Дилан се на српском каже Бора Ђорђевић", онда не видим који проблем има Ковачевић да изјављује да се "Шекспир на српском каже Радош". Иду људи под старе дане наоколо и удељују ласкаве епитете свима који их позову.

Ја не видех да си ти негде објављивао сликовнице и брошуре у нади да ћеш искамчити последњи долар српској дијаспори, док човека којем је мало серија већ издаје и неку назови књигу о серији, у нади да ће зарадити, видех. Али добро, стандардна црвена метода: све што смо ми радили - припиши њима!
Одговори

(16-01-2014, 12:58 AM)Александар Динчић Пише:  Бајић се начисто погубио. Овако се само губи човек који има у глави велике паре.

Хо, хо...
Нестало ми "угледа" за дељење, па ћу јавно: Браво!

Smile

(16-01-2014, 12:13 AM)Милослав Самарџић Пише:  Па рекох раније да Радош не зна ни географију? Smile

Али ко и свако говедо, зна ОДЛИЧНО где су пуне јасле...

Некада нисам уопште гледао серије и филмове са господ`ном баљеговићем. Снимао себе и неке жентурине и остале будалаштине које никог нису интересовале.

Али, онда сам почео да га Ценим због овога:

Прва серија коју сам гледао у животу, а да са љубављу приказује пренапаћено Српско село и Сељаке! Имало је и ту ствари које ми се нису много свиђале, али мало реко критике и хипер реализма, не шкоди.

Али са овом УСТАШКОМ серијом, вратио се у ТАЛОГ ТАЛОГА и титоистичку каљугу из које је поникао. Може да му аплаудира цео свет и обасипа га паруштинама и хвалама, направио је ГОРУ серију о Четницима, него и тито некада.

Али победити НЕЋЕ!

Smile
Одговори

Оно за Калуђерске баре је вероватно грешка, мада ми је и то сумњиво, али то што је у серији приказана Равна Гора а снимано је на Тари није грешка, у филмовима се често не снима на аутентичним локацијама. Уосталом, није документарна серија.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

Ово данас кружи Фејсбуком:
http://www.kurir-info.rs/17-istorijskih-...ak-1181989
Иначе оно за муштиклу није тачно, користио је Дража и муштиклу.

А ово ми је послао један историчар:

У првим серијалима појављују се официри Краљевине са футролама П 38, популарнији као Валтер.
Такође, муслиман који зауставља народ на мосту носи исту футролу.
Познато је да Немци нису наоружавали сателитске јединице из Југославије својим наоружањем, већ искњучиво заплењеним од Краљеве војске. Такође је на исти начин наоружана 7.брдска Принц Ојген, касније.
Дражина формација је у серији наоружана са МП 38 и МП 40, познатији као Шмајсер или код четника пикавац, са све раповима.
Шмајсере јесу четници носили, али доста касније. У то време сигурно не.
Бода и син Драган скривају оружје које је наша војска одбацила. Између осталог сакривају и шарца или МГ 34, што је потпуно невероватно, јер наша војска није дужила то оружје.
У последњој епизоди један од жандарма који улазе код Аћимовића носи футролу Валтера ППК 7,65. Тај пиштољ су носили искључиво Немачки официри, по сопственој жељи и о сопственом трошку, јер је редовно лако наоружање Немачког официра био П38 Валтер-углавном, П08 Лугер-ређе, Штајер-врло ретко и још неко оружје из поробљених земаља.
Немачки официр-доктор је пола СС-овац, пола војник Вермахта. На реверу му је ознака СС. На шапки му је ознака Вермахта (венац и изнад орао). СС шапка има орлића и испод тотенкопф, тј. мртвачку главу. Такође, официр који излази из стана Милана Недића, на шапки му је венац Вермахта а изнад шапке је СС орлић, препознатљив по крилима савијеним према унутра.
Опртачи Вермахта су били црне боје. У серији су браон, али веома добро урађени.
Одговори

Него, јел сте читали данашњи Блиц?
Написали су ми ситно писмо др Момчило Павловић и др Предраг Марковић. Smile
Одговори

(16-01-2014, 09:56 PM)Милослав Самарџић Пише:  Него, јел сте читали данашњи Блиц?
Написали су ми ситно писмо др Момчило Павловић и др Предраг Марковић. Smile

Прочитао сам мало пре . . .

Као мала деца кад се дуре,а ни сами не знају зашто . . . Јок

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Вјероватно највећа грешка серије, која није на листи наведена наведена, је сцена кад Недић пизди тврдећи како је он пред рат говорио да је изградња система фортификација према Њемачкој глупост, бацање новца и да се војска треба припремати за герилски рат будући да је Вермахт немогуће зауставити тим застарјелим методима ратовања.

Радошев (уобичајени) дилетантизам првог реда.

Зна се да је Дража добио мјесец дана затвора због таквог става, супротстављајући се управо Недићу, који је заговарао неопходност изградње тих утврђења у Словенији!
Али код Б(ул)ајића режисера сваки је апсурд и обрт могућ.
Шта уосталом значе и представљају историјске чињенице, кад је на дјелу "умјетничка слобода" неокомунистичког филмског мајстора што једини зна бабу да очешља?

Мало је рећи да се обрукао.
Ово је фијаско легендарних пропорција.

Равна Гора побиједити мора - слобода или смрт!
Одговори

(12-01-2014, 05:01 PM)Snake Пише:  Молим вас погледајте ове коментаре, неко ко је симпатизер или у продукцији те серије тумачи историју како му воља, од реченице да Бора Мирковић није био активни официр па до честе употребе реченице Уметничка условљеност, да није смешно било би жалосно овако се играти егзактним подацима из Српске историје.

https://sr.wikipedia.org/w/index.php?tit...id=8734891

Доста ових грешака сам ја навео. Ево цитираше ме и у Куриру.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним